Jarig: Tove Lo

- Jarig

 Tove Lo
Tove Lo 2018

Hoera, Tove Lo is jarig! De zangeres, die in 2014 doorbrak met de nummer 1-hit Stay High, is vandaag 31 jaar geworden.

Tove Lo schreef nummers voor onder andere Girls Aloud en Icona Pop, maar werd vooral bekend met haar eigen hits: Stay High (Habits remix) (2014), Heroes (We Could Be) (2014) en Cool Girl (2016).

Check hieronder de highlights uit Tove Lo's leven. Meer weten over de zangers? Lees de biografie van Tove Lo


Begin carrière Tove Lo

In 2006 start Tove Lo de band Tremblebee. Ze valt op als zangeres en een aantal jaar later sleept ze een platencontract binnen. Max Martin, producer van onder andere Britney Spears en Backstreet Boys, schakelt Tove Lo’s hulp in bij het schrijven van nummers. In 2012 komt Tove Lo’s debuutsingle uit en treedt de zangers steeds vaker op.  

Eerste EP Tove Lo
In 2014 verschijnt Tove Lo’s eerste EP: Truth Serum. Het is een mini-album met zeven nummers, waaronder de singles Out Of Mind en Habits.

Doorbraak met Stay High (Habits remix)
De remix van Habits, die ze samen maakt met het productieduo Hippie Sabotage, wordt haar vierde single. Deze track betekent haar doorbraak buiten Scandinavië. Eind juni verovert het nummer de eerste plek in de Top 40.

Top 40-hit Heroes (We Could Be)
In september 2014 scoort ze, samen met de Zweedse dj Alesso, een Top 40-hit met Heroes (We Could Be). Vrijwel tegelijkertijd verschijnt haar eerste studioalbum: Queen Of The Clouds. Op deze plaat staat ook haar volgende single Talking Body.

Kledinglijn Tove Lo
De zangeres heeft een eigenzinnige stijl. Dat levert haar in 2014 een mooie deal op: een exclusieve kledinglijn bij webshop Junkyard, bedacht door Tove Lo zelf.

Samenwerking Nick Jonas
In het voorjaar van 2016 is Tove Lo te horen op het nummer Close van Nick Jonas. Eind oktober verschijnt haar tweede album Lady Wood, met onder andere de Top 40-hit Cool Girl.

Tove Lo 2018
Ook in 2018 zit de zangeres niet stil. Eerder dit jaar maakte Tove Lo, in samenwerking met Karma Fields, het nummer Colorblind. Haar nieuwste release: Blow That Smoke, een track die zij twee weken geleden met Major Lazor uitbracht.

Tove Lo viert haar verjaardag samen met Fleur East, Anita Meyer en Marc Sheehan (The Script). Toen de zangeres werd geboren stond Rick Astley met het nummer Never Gonna Give You Up op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste Top 40-hit:
Tove Lo ft. Hippie Sabotage - Stay High (Habits remix) (2014, 23 weken)
Bekijk de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!