Artiestafbeelding Tove Lo

Tove Lo

Land Zweden

Geboortedatum 29-10-1987 (35 jaar)

Officiële websitehttp://www.tove-lo.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  53 weken in Top 40
  •  1.113 punten
  •  #629 aller tijden
  •  4 Top 40-hits

Biografie

De Zweedse Ebba Tove Elsa Nilsson valt in haar thuisland op als zangeres in de groep Tremblebee. Het levert haar een platencontract op en Max Martin, producer voor onder meer Britney Spears en de Backstreet Boys, vraagt haar te helpen met het schrijven van nummers. In het najaar van 2012 verschijnt haar debuutsingle, Love Ballad. 

 
Na enkele bijdragen op andere singles volgen een jaar later de singles Out Of Mind en Habits. Habits weet in Denemarken de top 10 te bereiken. Op 3 maart 2014 verschijnt haar eerste mini-album met daarop een zevental nummers. 
 
Stay High, dat ze samen maakt met het Amerikaanse productieduo Hippie Sabotage, wordt haar vierde single. Met het nummer oogst de zangeres ook succes buiten Scandinavië. Zo komt het nummer in het Verenigd Koninkrijk op nummer 6 en scoort ze ook een top 10-hit in Nieuw Zeeland. Eind juni staat het nummer bovenaan de Media Markt Top 40. In september scoort ze, samen met Alesso, de Dance Smash met Heroes (We Could Be). Vrijwel tegelijkertijd verschijnt haar album Queen Of The Clouds, waarvan ook haar volgende single Talking Body afkomstig is. In het voorjaar van 2016 is Tove Lo te horen op Close van Nick Jonas.Eind oktober verschijnt haar tweede album Lady Wood, waarvan de single Cool Girl als voorloper verschijnt. 
 
Aan het begin van 2020 duikt haar naam weer op via Calling On Me, een track die ze met Sean Paul maakt. 
 
In februari 2021 komt ze met de single Pressure wat een samenwerking is met onze eigen Martin Garrix.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Nummer 1-hits

Sorteer op:
alfabet
datum
puntenSocial media


Twitter

Facebook