Spotlight: Pressure

- Releases

 Martin Garrix Tove Lo
Spotlight: Pressure

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Martin Garrix.

Toen Martin Garrix vorig jaar een Top 40-hit scoorde met ‘Higher Ground’ leek het een beetje alsof de magie was uitgewerkt. Bij hits als ‘Home’, ‘High On Life’ en ‘Drown’ leek de inspiratie er volledig uit en klonk het eigenlijk allemaal als dezelfde plaat. Het werden hits, maar niet van het internationale formaat als ‘In The Name Of Love’ of ‘Scared To Be Lonely’. Toen zelfs Nederland niet echt meer heel warm leek te worden van ‘Higher Ground’, moest er echt iets anders.

En wat doe je dan? Je gaat om je heen kijken. Wat is er momenteel populair in de dancewereld? Wat voor productiestijlen zijn in de afgelopen jaren naar boven gekomen? Garrix was duidelijk geïnspireerd door namen als Imanbek, Meduza en Regard die met hun donkere beats het EDM-landschap hebben veranderd. Zijn nieuwe plaat heeft daar dan ook zeker wat van weg.

‘Pressure’ klinkt als een sound die in een Oost-Europese club niet zou misstaan. En dat is verre van negatief. De sterke, hypnotiserende beat is vooral een overwinning voor Garrix omdat hij het eindelijk aandurft een keer iets nieuws te proberen. De keuze voor de Zweedse Tove Lo als vocalist is ook uitstekend. Met haar duistere popinvloeden weet ze de vibe van ‘Pressure’ perfect over te brengen. De belangrijkste reden waarom ‘Pressure’ werkt, is omdat het klinkt als EDM van nu, niet van vijf jaar geleden.