Nieuws
Top 40 Releases

Hannah Mae werkt samen met Maksim

Hannah Mae werkt samen met Maksim
Suzan & Freek  Maksim  Hannah Mae  Ofenbach  Salem Ilese  Frenna  Imagine Dragons  Rag'n'Bone Man  Nelly Furtado  Tove Lo  Cristian D  ADF Samski  Lil Kleine  $hirak  Timmy Trumpet  Sam Feldt  Joe Taylor  Shenseea  Coi Leray  Milow  R3hab  Janieck 

Iedere week zetten we de heetste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week is er nieuwe muziek van onder anderen Suzan & Freek, Maksim en Hannah Mae, Frenna, Imagine Dragons, Rag‘n’Bone Man en Nelly Furtado, Tove Lo en SG Lewis.

VERLEDEN TIJD - Suzan & Freek
Suzan & Freek waren de afgelopen maanden te zien in de VTM-variant van Beste Zangers, Liefde Voor Muziek. Maar ondertussen werkten ze ook aan nieuwe muziek. “We hebben best wel lang aan Verleden Tijd gewerkt,” vertelde Freek in de Q-middagshow op Qmusic. “In september hebben we via Vas-y (Ga Maar) voor het laatst iets uitgebracht. We hebben de tijd genomen om iets te maken wat we, vanzelfsprekend, zelf ook heel leuk vinden.” Suzan vulde aan: “We wilden graag iets maken wat we allebei voelen, in de zin van: het moet wat met je doen. Maar ik wilde ook een beetje knallen op het eind, naar een grote climax toewerken en dat je het gevoel dat bijvoorbeeld Coldplay heeft, dat veel andere artiesten hebben die met een grote band op het podium staan, dat je met vuurwerk kan eindigen.” Suzan vatte het in een paar woorden samen: “Het is springen met een traantje.”

IK WIL DAT JE LIEGT - Maksim & Hannah Mae
Waar Suzan & Freek lieten zien wat ze in huis hadden aan het Belgische publiek, deed ook Hannah Mae dat al een aantal keren. Met Metejoor scoorde ze met Wat Wil Je Van Mij zowel een hit in de Nederlandse Top 40, als in de Belgische hitlijst. Nu werkt de Waterdicht-zangeres opnieuw samen met een Vlaamse ster: de 26-jarige Maksim Stojanac. Hij brak door in de muzikale serie #LikeMe en bracht in 2022 zijn eerste album Maksim uit, dat naar nummer 1 schoot in de Belgische albumchart. Inmiddels heeft hij via Vechten Met Je, Alleen Met Mij, Zonder Mij, Onder Invloed en Dat Hadden Wij Moeten Zijn (met Emma Heesters) vijf hits op zijn naam in zijn thuisland, waarvan er twee in de top 10 belandden. Ik Wil Dat Je Liegt is een track die gaat over een relatie die op de klippen loopt en waarvan je stiekem hoopt dat dit niet waar is.

FEELINGS DON'T LIE - Ofenbach & Salem Ilese
Wie de radio de afgelopen maanden aanzette, kon niet om Overdrive van Ofenbach en Norma Jean Martine heen. De track van de Amerikaanse zangeres en de Franse producers stond lange tijd op ‘high rotation’ bij de grote radiostations in Nederland. In de Top 40 was het succes ook groot: het nummer bereikte de tweede plek en stond maar liefst 29 weken in de lijst. In januari pakte de single een Top 40-record. Tijd voor een opvolger en dat is Feelings Don’t Lie geworden. Een zomerse track, waarin het overspringen van die eerste vonk wordt bezongen. De 24-jarige zangeres en songwriter Salem Ilese is geen onbekende in de muziekwereld: ze schreef tracks voor onder anderen Demi Lovato en Alan Walker.

PAPARAZZI - Frenna
Frenna heeft succesvolle maanden achter de rug. Zijn track Pretty Girls ging viral op onder andere TikTok, werd flink gestreamd en bereikte de top 10 van de Top 40. Dat laatste was voor het eerst sinds 2018, toen Culo (met Bizzey, KM en Ramiks) tot nummer 8 kwam. Pretty Girls evenaarde die positie. Paparazzi gaat verder op waar we op die track zijn gebleven, want inmiddels heeft Frenna die ‘pretty girl’ aan de haak geslagen en wil hij haar het liefst voor hemzelf. Het nummer heeft qua beats dezelfde aanstekelijke vibe als zijn voorganger en daarmee lijkt de Haagse rapper klaar voor de zomer.

NICE TO MEET YOU - Imagine Dragons
Op 28 juni komt Loom uit, het nieuwe album van Imagine Dragons. Eerder kregen we daar al een voorproefje van via de single Eyes Closed, maar sneller dan verwacht staat daar al een opvolger voor klaar. En als we de titel mogen geloven, staat die te trappelen om je te leren kennen. Nice To Meet You is volgens zanger Dan Reynolds, die onlangs gescheiden is, een ‘zomerse track over verder gaan’. In een interview liet hij weten dat het schrijven van een nummer voor het aankomende album net zo verliep als bij vorige albums. “Ik begin gewoon met creëren en wat er ook uitkomt, het is wat het is. Zo doe ik het al sinds mijn twaalfde.” Ieder nummer is een weergave van hoe de zanger zich op het moment van schrijven voelde. Het maken van Loom verliep toch een beetje anders, dan bij andere albums. Voor het eerst hield de band het bij één producersduo: de Zweden Mattman & Robin, oftewel Mattias Per Larsson en Robin Lennart Fredriksson. Zijn werkten eerder met onder anderen Taylor Swift, Jason Derulo, Måneskin en Selena Gomez en waren eerder mede verantwoordelijk voor de Imagine Dragons-hits Believer en Naturel.

Ook deze tracks moet je checken

WHAT DO YOU BELIEVE IN? - Rag'n'Bone Man

LOVE BITES - Nelly Furtado feat. Tove Lo & SG Lewis

ANNA - Cristian D, ADF Samski, Lil Kleine, $hirak

SUN COMES UP - Timmy Trumpet x Sam Feldt ft. Ekko x Joe Taylor

FLAVA - Shenseea feat. Coi Leray

TELL ME TWICE - Milow

MY GIRL - R3hab x Da Tweekaz

FOLLOW - Janieck

Nog geen genoeg van deze nieuwe tracks? In onze Spotify-playlist vind je nog veel meer suggesties:

(24/05/2024)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Eminem - Houdini
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dua Lipa - Training Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details La Fuente - Ratata / Ratata - Outsiders Remix
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rondé - Undecided
Details Di-Rect - My Blood
Details Joost - Luchtballon
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Teddy Swims - The Door
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms / Frenna feat. Davido & Dystinct - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix) / More Pretty Girls
Details Dua Lipa - Illusion
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt