Tipparade: Volgende Noorse in aantocht

- Hitlijsten

 Tove Lo Emma Heesters Tino Martin Kris Kross Amsterdam Khalid Glen Faria Kalvijn Snollebollekes Seeb Quavo Justin Bieber Disclosure Julie Bergan Sean Paul ((JAM)) Nielson Niall Horan
Julie Bergan

Is er sprake van een bescheiden invasie van Noorse acts? Deze week zien we via Julie Bergan een volgende kanshebber in de Tipparade.

Afgelopen vrijdag was Alida de 23e act uit Noorwegen die haar opwachting in de Top 40 maakte. Ondertussen stonden ook Kygo en Alan Walker in de Top 40. De twee dj’s zijn, samen met Nico & Vinz, Anders Nilsen, Seeb, Ina Wroldsen en Stargate de toevoegingen in de Top 40 uit het afgelopen decennium. De volgende aanstormende ster lijkt Julie Bergan te zijn die met Kiss Somebody de hoogste nieuwe is. In totaal zien we deze week 9 binnenkomers in de lijst.

Met slechts zes weken op de teller is Roses (van Saint Jhn en Imanbek) de langst genoteerde track in de Tipparade. Twee nummers pakken met 15 plekken winst de grootste stijging; Sexy Loca (van Famke Louise en Afro Bros) en What If I Told You That I Love You (van Ali Gatie).

De volledige Tipparade bekijk je hier.

21 (--) KISS SOMEBODY- Julie Bergan & Seeb
Al sinds haar 16e plaatst Julie Bergan muziek op YouTube. Binnen drie jaar tijd leverde dat haar een platencontract op en inmiddels heeft ze in haar thuisland al twee nummer 1-hits op haar naam weten te schrijven. Kiss Somebody maakte ze samen met Simen Eriksrud en Espen Berg en als je die initialen op een hoop veegt dan lees je Seeb. Het duo stond met Breathe en Grip inmiddels al twee keer in de Top 40.

23 (--) LEUKE SFEER WEL- Snollebollekes & Kalvijn
Ieder feestje waar Snollebollekes op het podium verschijnt laat steevast een trilling zien op de schaal van Richter. Springende massa’s mensen die van links naar rechts gaan. In augustus zal de grond in Best in beweging komen tijdens het Total Loss-festival. Alle kaarten voor die happening op Aquabest, 40.000 stuks, waren in een kwartier tijd verkocht. De vier carnavalshits die we in de Tipparade hebben gezien wisten de oversteek naar de Top 40 niet te maken. Wellicht dat YouTuber Kalvijn een handig duwtje in de rug kan zijn met wie hij Leuke Sfeer Wel maakte.

24 (--) HOE WEET JE DAT- Glen Faria
Glen Faria broedde lang op een nieuwe solo track. Hoe Weet Je Dat is een voorloper van een compleet album dat we dit jaar mogen verwachten. De track is opgedragen aan de Stichting Het Vergeten Kind. De 40-jarige zanger stond al vier keer eerder in de Tipparade maar deed dat vooral via samenwerkingen waar Hoe Weet Je Dat zijn eerste solo notering is. In 2009 stond hij al wel in de Top 40 als lid van Flinke Namen met de track Als Zij Langs Loopt dat toen op plek 19 wist te komen.

25 (--) KNOW YOUR WORTH- Khalid & Disclosure
Disclosure stond in 2015 met twee hits in de Top 40. De broers Guy en Howard lieten niet veel later weten een pauze in te lassen. Zie hielden woord want slechts sporadisch traden ze weer op de voorgrond. In januari van 2018 lieten ze weten te werken aan een nieuw album dat overigens nog niet is verschenen. Voor hun nieuwste track wisten ze samen te werken met Khalid. Die stond het afgelopen jaar met drie hits in de Top 40. Na Talk deed hij dat via samenwerkingen met Ed Sheeran (Beautiful People) en P!nk (Hurts 2B Human).

26 (--) INTENTIONS- Justin Bieber & Quavo
Op Valentijnsdag verschijnt Changes, het vijfde studioalbum van Justin Bieber. Fans van de zanger moesten lang wachten op een album want Purpose is inmiddels al bijna vijf jaar oud. Op Changes komen 17 nummers waarvan we inmiddels Yummy en Get Me (met Kehlani) al kennen. Intentions is de meest recente toevoeging, een track met Quavo. De 28-jarige Amerikaan stond inmiddels al vier keer in de Top 40 en scoorde al twee van die hits in een samenwerking met ook Justin Bieber; I’m The One en No Brainer. Justin Bieber liet weten dat er een tournee rond het album aan zit te komen met nu al 45 shows in Canada en de Verenigde Staten. Daarbij wordt Biebs vergezeld door Kehlani en Jaden Smith.

27 (--) LOOP NIET WEG- Kris Kross Amsterdam & Tino Martin & Emma Heesters
Het staat 3-3 voor Kris Kross Amsterdam. Drie keer Engelstalig en drie keer Nederlandstalig als het om de Top 40-hits draait. De kans is groot dat de balans nu doorslaat naar de Nederlandse taal want zowel Hij Is Van Mij als Moment werden vorig jaar top 3-hits, mede ook dankzij Maan, Tabitha, Bizzey en Kraantje Pappie. Op hun nieuwste track geen rapper maar twee Nederlandstalige zangers die vorig jaar succesvol waren: Tino Martin en Emma Heesters.

28 (--) NO JUDGEMENT- Niall Horan
Niall Horan is de One Direction-zanger met de meeste hits op zijn naam; inmiddels zijn dat er zes. Dat maakt hem overigens nog niet het meest succesvolle groepslid want die titel is voor Zayn die tussen 2016 en 2018 totaal 1652 punten verzamelde. Niall kwam tot 1261 punten en met zijn zes hits kwam hij ook niet in de top 10. Nice To Meet Ya verdween dit jaar na 13 weken uit de Top 40 en daarna bleef Put A Little Love On Me in de Tipparade steken. Aan de horizon gloort echter een zevende Top 40-hit voor Horan met No Judgement.

29 (--) ENTREE- Nielson
De laatste hit van Nielson, zijn elfde, maakte hij samen met Kris Kross Amsterdam. Ook die groep komt deze week met een nieuwe Nederlandstalige track op de proppen. Het afgelopen jaar was beslist succesvol voor Nielson want met IJskoud zette hij zijn beste prestatie ooit neer. De track stond vijf weken op nummer 2, alle vijf die weken dan wel weer achter Kris Kross Amsterdam. Nielson wist er zijn IJskoud wel mee bij de 30 grootste Top 40-hits ooit te plaatsen. Na Ik Neem Je Mee en Hoe Het Danst staat die track ook nog eens op de derde plaats als we kijken naar de meest succesvolle Nederlandstalige hits ooit.

30 (--) CALLING ON ME- Sean Paul feat. Tove Lo
Sean Paul heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. De inmiddels 47-jarige Jamaicaan stond twee keer bovenaan de Top 40 met Get Busy (in 2003) en Rockabye (in 2016). Tove Lo is in dat opzicht wellicht wat minder bekend. De 32-jarige Zweedse stond echter in 2014 ook al drie weken bovenaan de Top 40 met Stay High. Daarna kwam ook Heroes (We Could Be), de track met Alesso, in de top 10.