Tipparade

week 4 (25 januari 2020)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video


27 Reacties


Log in om te reageren.

Henk Bayındır  - 
Waarom staat Souff met 'Trouw Haar' nog steeds niet in de tipparade?! 2.25 miljoen views op YouTube ... https://www.youtube.com/watch?v=6oE1zWWvJi4
Johan Van de Velde  - 
Vreemd, ook al ben ik ingelogd, ik kan bij de Top40 geen bericht plaatsen. Er staat steeds: “log in om reactie te plaatsen”. Bij de tipparade werkt t wel goed... Ben ik de enige met dat probleem?
Frank Zweers  - 
Wat ook speelt. The Box is niet officieel als single uitgebracht bij zijn platenmaatschappij Atlangic en de radiolijsten hebben alleen singles op hun reguliere playlists , al bestaat ie als geluidsdrager niet meer. Zo worden ze nog wel voor radio en streamingdiensten gemaakt.(werken)
Lidwien Engel-Ligtvoet  - 
@Jordy Bunt; Heel vreemd, aangezien ik en mijn mede-moderator hier niets vanaf weten.
Nick de Rooij  - 
Ben benieuwd of Kygo & Avicii morgen de AS & DS gaan pakken. Hilarisch nummer van Fransie en Donnie mooi binnen😂. Sam Geldt goed omhoog, Robin Schulz ook staat volgende week wel in de T40. Vreemd dat Freya Ridings maar steeds in de tip blijft staan, die had al minstens een maand in de T40 moeten staan. En lang geleden dat de AS naar 1 ging, vreemd want heeft veel airplay: Q (AS), 538 (C), 3FM, R2. Alicia Keys en Nacht denk ik door.
Jordy Bunt  - 
Aan de Top 40 webmaster: willen jullie stoppen met elke keer mijn naam terugveranderen? Er is een reden dat ik niet met mijn echte naam hier genoemd wil worden. Alvast bedankt
MrMusicSteijl  - 
Eindelijk weer eens traditioneel de AS op 1 in de Tipparade 👍😊 Volgende week hup de Top 40 in, want dit is een gave plaat! En dan ook graag Freya met Castles meenemen, want die had al lang in de Lijst der Lijsten moeten staan! Heel blij dat deze versie van Gypsy Woman binnenkomt 😄Kan ook hup de Top 40 in. Geldt trouwens ook voor Kygo, Eminem, Danny Vera en Sam Feldt/Sigma. Tame Impala mag toch wel wat sneller omhoog. Interessant vind ik wel de Arabische titel op 26, ben benieuwd. Wanneer komt Sting en Maître Gims met Reste binnen?
Wesley Steenbergen  - 
Ehh Top40, wat? Als ik het zo zie veel *** binnen, KygoXAviciiXSandro direct door!!. Laatste AS op #1 was vgm PATD met HLM,IMI. Ik zou haast zeggen dat Nacht, Underdog, Tusa, Hold on allen door zijn. Gezien de weken en positie zou Boef kunnen maar die had een nieuwe laatst en Daigle stond wel erg laag.
Wesley Steenbergen  - 
Door mogen (het liefst allen volgende week ;-) : Stop this flame, In your eyes, 2 hearts, de toreador (om nu eenmaal te spammen en Henk te vriend te houden), muevelo, Forever yours. Dit zijn ook de enige die mij bevallen
Hendrik Ritskes  - 
Jammer dat R3hab x Zayn het niet heeft gehaald. Ook met Freya Ridings wil het maar niet lukken. Celeste gaat volgende week in ieder geval door. Opvallend veel tracks na drie weken uit de lijst, ben benieuwd welke daarvan de top 40 binnenkomen. Ik mag aannemen dat Martin Garrix wel door is. Het is overigens wel opvallend dat er veel doorstroom is in de tipparade en dat de alarmschijf op 1 staat. Oude tijden herleven...
Vernon Nab  - 
Underdog en Nacht door, Celeste niet? Ik dacht dat we het tijdperk van Alarmschijven op 1 in de tip wel voorbij waren. Natuurlijk Nacht wel door maar gaan Boef en Roddy Ricch weer floppen ondanks veel betere streaming. Van de nieuwe mogen Say So en Forever Yours zsm door, verder een heleboel nummers hier die wel kleine hitjes zouden kunnen worden maar verwacht geen dikke krakers, behalve misschien Racoon. Als Roses niet snel opgepikt wordt gaat die floppen, had ik wel meer van verwacht. Had eerder Godzilla in de tip verwacht i.p.v. Darkness. Jammer van Hold On, maar die pakte ook niemand op helaas. Afgelopen 2 DS'en zien we misschien wel snel in de lijst, in ieder geval In Your Eyes.
Marco Gerritsen  - 
@ Vernon. Inderdaad wat typisch dat Nacht nu wel in de Top40 staat en, vooral, The Box niet. Die minimale airplay-regel is ingesteld om tracks als Memories (Boef) korte hoge streams en gauw weg te weren uit de Top40. Zeker aangezien we van zulke tracks 1,5 jaar geleden ofzo heel veel hadden. Maar nu mist de Top40 echt een hit(je) in het land.
Frank Zweers  - 
Onderschat Gypsy Woman niet , een echte radio 2 hit die weleens naar andere zenders kan overwaaien.
Frank Zweers  - 
@Vernon Boef had op streams weer een kortstondige plofkraak-hit. Bij spotify zakt ie zelfs de top 20 uit.
Sander Hindriks  - 
Erg blij dat Alicia Keys door is zij verdient echt wel weer eens een mooie top 40 hit. Hopelijk gaan de Jonas Brothers volgende week ook door naar de top 40. En ik vind het helemaal niet erg dat dat Boef geweerd word uit de top 40 vooral niet omdat ze hun eigen streams kopen.
Marco Gerritsen  - 
Ach en Alicia Keys koopt d'r airplay. @Sander. Zo hebben we allemaal wel wat ;-)
Frank Zweers  - 
De jongste streamers weten niet eens wie Alicia Keys is.
Sander Hindriks  - 
@Marco Gerritsen Jij houd Boef gewoon de hand boven het hoofd.En boef heeft de laatste jaren echt laten zien dat hij erg braaf is geweest.dus zo gek is het niet.
RD  - 
Leuk om Eminem binnen te zien komen! Ein-de-lijk iets verfrissends! De Top 40 is tot het punt gekomen dat alles hetzelfde klinkt dus ik hoop dat deze door kan.
Rob Ester  - 
@RD: inderdaad Suzan & Freek, The Weeknd, Maroon 5, Snelle, Dua Lipa, Billie Eilish, Danny Vera... het klinkt allemaal precies hetzelfde. Alsof het 1 en hetzelfde nummer is joh.
Dennis Dekker  - 
Weer een mooie tipparade met 8 nieuwen! Eminem hopelijk Alarmschijf en de nieuwe Pearl Jam (nog niet binnen in de tipparade) vind ik wel een goede keus als Megahit.
Henk Sants  - 
Mooi de Zwadde hed hom der toch op zet vandoage dij nije tipperoade. Mooije laidjes binnen drin veural nummer dattig: das ain grode hit direct al ast hom heurst. Kygo & Avisi en Sandro: staarke ploate Danssmesj bie 538 denk ik en ook alarm leuf ik. Rakoen is goud. Doja Ket is ain mooije spinnploate. Kes ook ais binnen dij is aal ain tied oete.Frans mit Donnie is mien beste veur vasndoage en De torreadoor is goud aant klimmen dat dut mien haart goud veurt nederlandsch. Frennna flopt npou naait dizzmoal. Eminem broast drook weer goud op los moar dij ploate mit Sheeran is de beste van zien leste ploate. Ze doun goud aan gemestikk nou in de tip das mooi! Groutnis Hinderk
Vernon Nab  - 
@Frank ik snap dat Boef weer snel weer weg was maar ik vind het alsnog vreemd dat een nummer dat zo hoog stond genegeerd werd/gaat worden, het grotere probleem echter is dat Roddy Ricch van 14 naar 5 springt in de Streaminglijst en maar 1 plekje stijgt in de Tip.
Frank Zweers  - 
The Box heeft helemaal geen airplay , zodra de radio de track niet oppikt wordt het moeilijk om in de Top 40 te komen, alle tiphits bivenin schuiven 1 plek op boven de alarmschijf.
Ervé  - 
Ben blij dat meerderen Castles de Top40 in willen hebben. De plaat was in oktober al Megahit en verveelt nog lang niet. Racoon, na Danny Vera, Joe Buck en Emma Heesters wederom een Zeeuwse Top40-hit? In ieder geval Topsong, misschien nog wel AS?
Vernon Nab  - 
@Frank ik snap dat de regel is geen airplay=geen Top 40, maar qua hoe die het doet op streaming (en z'n prestaties in de VS die vast zullen helpen bij social media) vind ik het gewoon vreemd dat zo'n nummer niet de lijst in schiet, #5 in de streaminglijst is echt heel sterk, dus ik vind die regel gewoon vreemd. Snap dat je nummers die 1 week hoog binnenkomen en dan gelijk weggaan (Memories) wil weren, maar doe dat dan i.p.v. elk nummer zonder radio uit de lijst te verbannen vind ik.
Frank Zweers  - 
Ik denk dat je dan bij de Stichting Nederlandse Top 40 moet zijn . De regel dat een track bij de radio bekend moet zijn voor een hit, ondanks goede streams is wellicht in samenwerking met de radio-industrie en muziekindustrie afgesproken.