Tipparade

week 13 (1 april 2023)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
28
-
1
Details Claude - Layla
-1
 
 
Via deze knop kun je het originele gedrukte exemplaar van deze lijst downloaden


58 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Masis Doordat je hier Libianca aanprijst, heb ik een aantal keer de People versie beluisterd met Cian Ducrot. Denk dat het een slimme zet is, want door deze combi is het wel heel radiowaardig geworden. De streamingboost heeft ze al solo, want ze staat vandaag op #6 in de Spotify 50. Nu duimen dat ze ook meer airplay krijgt dan alleen FunX...
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
@Erik: Veel goede nummers zijn de laatste weken al geflopt en ik vrees dat de komende weken ook veel goede nummers uit deze lijst gaan floppen...
Top 40 profiel van Erik Bolks
Erik Bolks  - 
Wat heeft een tipparade nog voor zin als daar ook alles stil blijft staan?
Top 40 profiel van Herman Koers
Herman Koers  - 
Lekkere nieuwe binnenkomers behalve die L.Kleine. Dat mag je geen muziek noemen, wat mij betreft... Het zou mooi zijn als de 2 legends Paul McCartney & Michael Jackson weer eens binnenkomen in de Top 40, nu dankzij Kygo.
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
En waarom ik zo gefrustreerd ben erover? Omdat People zeker was opgepikt door de radiostations als het in 2002/2003 was uitgebracht. Toen hoorde je vaak zulke nummers op de radio. Veel urban. Nu hoor je zelden nog urban op de radio. Wat is daar de reden van? Inderdaad zoals Ralph aangeeft. Alles wat een beetje anders is wordt geweerd. Waarom is dat zo? Dat was in de jaren 90 en 00 wel anders. Daar baal ik van. Dat enkel '13 in een dozijn' nummers nog scoren.
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
@ Menno: Libianca hoort in de top 40 te staan. Het is een hele grote hit. Dit heeft niets met meningen te maken, iets wel leuk vinden of niet, maar kijk gewoon naar de feiten. Het is een megahit in NL. Dan hoort zoiets te resulteren in een top 40 hit. Volgende week verwacht ik People absoluut in de top 40 en als dat niet zo is dan weten we ook weer hoe laat het is.
Top 40 profiel van Ralph Reijnders Reijnders
Ralph Reijnders Reijnders  - 
@Rob Ester Ester: ik weet niet voor welk radiostation je werkt, maar ik denk dat de grote radiostations een heel homogene luisteraarsgroep hebben en dat zijn denk ik echt geen pure muziekliefhebbers, maar mensen die een makkelijk deuntje op de achtergrond willen horen. Bijna alles wat je voorbij hoort komen is pop met een dance beat. Daag luisteraars ook eens uit om wat nieuws te laten horen. Waarom kan Stubru wel een hip hop nummer uit de jaren 90 laten opvolgen door een trance hit en daarna een obscure rockhit, maar durft een NL's station niet eens Libianca te draaien.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Claude met Layla is verkozen tot Megahit bij 3FM. Zou het ook de nieuwe Alarmschijf zijn?
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@questrequested Ik doel op Shakira's haar eigen werk. Net als Ellie Goulding met Calvin Harris scoort ze een hit en die word wel gedraaid. Maar al haar eigen werk word niks op uit gedaan. Shakira hetzelfde Te Felicito was internationaal een grote hit. Maar in Nederland kreeg het totaal gen airplay werd nergens gedraaid.
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
@masis Maar Bebe Rexha wordt JUIST WEL gedraaid door de radio... het feit dat het (nog) geen hit is, ligt hier JUIST aan dat het nauwelijks streaming heeft. je ontkracht gewoon je eigen argument...
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
en weer iets waar Sander geen gelijk in heeft: Shakira heeft vorig jaar nog een hit gescoord met Don't you worry. Sterker nog, het werd Alarmschijf. Dus nee, dat "Shakira wordt genegeerd door de radio" is feitelijk gezien gewoon incorrect.
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Ja je hebt ook gelijk Sander. Ik lees de reacties al een lange tijd en ben het altijd met je eens. Er is ook een duidelijke voorkeur. Sowieso is er sprake van vriendjespolitiek. Ik weet nu al dat de volgende 5 nummers van Davina Michelle in de top 40 komen en worden gedraaid op q-music en radio 538. De volgende 10 nummers van Suzan & Freek en de volgende 15 van Snelle ook. Het is zo voorspelbaar geworden allemaal. Waar Taylor Swift met moeite 1 hit scoort in jaren scoort Davina er 10 in 1 jaar. IK mis die jaren ook idd. Shakira zal nooit meer een solo-hit scoren in Nederland. Jennifer Lopez ook niet meer en Britney Spears ook niet meer. Puur omdat deze acts worden genegeerd door de radio. Waarom is het oh zo moeilijk voor Rita Ora & Bebe Rexha om een solo-hit te scoren maar komt Davina in de top 40 als ze een scheet laat? Het is zo voorspelbaar en nep geworden allemaal. Ik mis de top 40 ook heel erg uit de jaren 90 en 00. Laatst stond die classic van 2003 toch op deze website. Moet je eens zien hoe divers die lijst was! J.lo, Christina, Pink & Avril in de top 10 en acts als BK2 & Diddy in de top 40. Dat gaan we nooit meer meemaken. Radio bepaalt wat hits worden en wat de top 40 haalt. Heeft niets meer met luisteraars te maken anders wisten ze wel dat luisteraars nu gek zijn op Ayra Starr & Libianca. Dan maar dikke streaminghits!
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
@Masis Safaryan dit roep ik al jaren de radio heeft een duidelijke voorkeur en komt zeker vriendjespolitiek bij kijken. Al die artiesten zoals Antoon- Susan en Freek - Snelle en Davine Michelle die hun nieuwe liedje in de studio komen zingen. En vaak worden ze daarna Alarmschijf. Ik mis de jaren 90 Begin 2000 artiesten die nu ook nog grote hits maken zoals idd bijv Shakira maar idd die zullen de top 40 niet meer gaan halen.
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Ook Ayra Starr is inderdaad een dikke streaminghit. Net als Libianca. Beide nummers zijn erg populair in Nederland, maar zullen de top 40 niet halen puur omdat de radio ze niet draait. Conclusie is gewoon dat radio heel erg veel invloed heeft in het bepalen van wat hits worden in Nederland. Dat is al jaren zo en het is inderdaad zo dat veel wereldwijde hits gewoon worden genegeerd terwijl ik nu al weet dat het volgende nummer van Snelle en Davina Michelle al zullen worden gedraaid op de radio. Robin heeft helemaal gelijk. Dit gaat niet om het horen van eigen mening, het gaat om het feit dat de radio deze nummers negeert terwijl het overduidelijk gewilde en veel beluisterde nummers zijn anders zouden ze niet al weken in de top 10 staan op Spotify. Maar nee hoor q-music draait liever voor de miljoenste keer Slapeloosheid van die Suzan & Freek in plaats van een beetje afwisseling. Radio bepaalt wat de top 40 haalt en wat niet. Heeft niets te maken met luisteraars, ik al luisteraar van q-music wil graag Libianca en Ayra Starr & Shakira op de radio. Waarom hebben ze mij niet gevraagd en vele anderen? Wat een onzin zeg dat de luisteraar bepaalt wat er wordt gedraaid. 20 jaar geleden draaide q-music wel gewoon Nelly en Sean Paul en 50 cent. Waar zijn die luisteraars nu die ook urbantracks op de radio willen? Het gaat overigens niet alleen om urban. Golden Hour van Jvke werd ook compleet genegeerd terwijl het scoorde op streaming. Of willen de luisteraars dat nummer ook niet horen terwijl het ontzettend radiovriendelijk is? Kom aub met echte feiten in plaats van steeds de radio te verdedigen. Luisteraars van q-music en 538 (ik regelmatig) ben nooit gevraagd anders hadden ze Libianca inmiddels wel gedraaid....ach ja of ze de top 40 haalt of niet: People is een megahit in NL en zal dat nog wel een tijdlang zo blijven.
Top 40 profiel van Fabian Egging Egging
Fabian Egging Egging  - 
Kan iemand mij uitleggen waarom het airplay aandeel van de top 40 samenstelling gebaseerd is op 100%NL, NPO Radio 2, NPO 3FM, Q Music, Radio Veronica, Radio 538, Sky Radio en SLAM ? En niet op andere zenders zoals radio 10, NPO 5 en radio 1 (ook daar draaien ze muziek) terwijl deze 3 zenders een grotere luisterdichtheid hebben dan de meeste bovengenoemde zenders, zoals bijv 538 ? Of waarom Slam FM en niet voor mijn part Classic FM (allebei een even groot marktaandeel)
Top 40 profiel van Aimzique
Aimzique  - 
Hoeveel procent van de luisteraars doet nou mee aan dingen zoals Repear of Niet... Dat is zo'n laag percentage, dat het nogsteeds niets zegt. en @lol XD & @Harry Denekamp - Die langgenoteerde nummers in de Streaming Top 40 kunnen ze dan toch beter draaien op de radio dan wat ze nu al maanden spammen. Dat is waarschijnlijk wat ze nog steeds graag luisteren (los van of het maanden oud is).
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
@lol XD Mooi gezegd 👏
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
En ik wil toch nog even toevoegen dat we wel eens een totaal onverwachte vierde entry in de Top 40 kunnen krijgen morgen: Engelbewaarder van Marco Schuitmaker is zojuist gedraaid in de Top 40 Update... zou hij dan toch de LdL hebben gehaald??
Top 40 profiel van questrequested
questrequested  - 
@menno ja ben ik het wel mee eens, vind het nummer pesoonlijk echt verschrikkelijk, en ZEKER niet radiovriendelijk lol
Top 40 profiel van Menno de Jong
Menno de Jong  - 
Ik begrijp wel dat dat Libianca de oversteek naar de top40 (nog) niet maakt. Het is slaapverwekkend en saai voor op de radio. Wel lekker om thuis vlak voor het in slaap vallen naar te luisteren. :-)
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
okay @aimzique ik heb even wat research gedaan over deze week's airplay en streaming top 40 en heb wat stats gemeten over of de radio nou te lang een plaat vast houd of de streaming hit te lang een streaming hit blijft om even een voorbeeld te noemen met calm down die na 50(!!!!) weken nog op #8 in de st40 staat. in de airplay top 40 staan de hits nu totaal 628 weken dus gemiddeld zon 15,6 weken per hit de langste 2 hits staan 38/37 weken genoteerd en er staan 8 hits 26 weken of langer (half jaar) in de lijst de top 10 bestaat uit 104 weken oftewel 10,4 weken per hit. de streaming top 40 heft maar 571 weken of zon 14,3 weken de langste 2 hits staan 58(!!)/50(!!!!!) weken genoteerd inde lijst die 2de zelfs nog een keurige #8 een die eerst eis ook nog vrij stabiel. er staan maar 6 hits >26 weken in de lijst maar de top 10 is een ramp met 150 weken dus zon 15 weken gemiddled. dus de radio blfijt echt niet telang op een plaat hangen de mesnen blijven ook gewoon na een jaarjte nog vrolijk de video clip van remma op yt aan klikken en tom odel die ronde de #20 ergens staat is nogsteeds zijn tranen kwijt aan een andere liefde en flemming danst nog steeds na 44 weken automatisch en nee harry het is niet het zelfde als het was na 44 weken... dus ookal zeggen de stats dat de airplay hits langer genoteerd staan heeft de streamign top 40 echt wel een aantal oude rotten in het vak waar remma echt uitschiet
Top 40 profiel van Harry Denekamp
Harry Denekamp  - 
@Aimzique - de marktaandelen zijn dan natuurlijk allemaal gebaseerd op de speaks van de dj's want -tsja- daarom luistert het publiek naar een zender. De muziek boeit niet - laat staan dat ze onderzoek doen naar de voorkeur van de luisteraar. Maar even serieus - en ik val in herhaling - kijk even rond in de wereld in andere hitlijsten. Of in de Streaming Top 40... daar staan in de hogere regionen echt nog tracks die je op de radio inmiddels allang niet meer hoort in de hoogste rotaties.
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
om even te wegen hoe zwaar airplay en streaming meetel ga ik langs alle hits en noem of de tip hit airplay heeft of allen streams: airplay: #3, #5, #8, #16?, #18, streaming: #1?, #2, #4, #6?, #10?, #12?, #13, #15, #24, #27?, en ene hoop tracks waarvan ik het niet zeker weet of ze hebben ene klein beetje van beide mar niet genoeg voor en notering maar er zijn genoeg airplay tracks die de top 40 niet halen of maar kort, een paar voorbeelden: kygo&dean lewis die 16 weken tip en een week of 5 onderaan in de lijst stonden terwijl ze zelfs op A stonden bij Q, benson boone met before you, krezip meat ready for more, you and i van chef special, 90s kid van direct met toren hoge airplay te vroeg de lijst uit en nu ook met how my heart was won, lauren specne smith die zelfs met AS boost gewoon geen hit kreeg.
Top 40 profiel van Aimzique
Aimzique  - 
Daarnaast houden radiozenders simpelweg veel te lang vast aan oude muziek (zie de Airplay Top40). Kijk hoe veel nummers wekelijks ge-released worden, en kijk dan naar hoe lang nummers al in de Airplay Top 40 staan.
Top 40 profiel van Aimzique
Aimzique  - 
White Knight van de Top 40, Frankly Zweers komt weer met de copy-paste verdediging, maar begrijpt niet dat we die fase die hij verdedigt al een paar jaar terug gehad hadden, als het over een discussie gaat. Het is feitelijk zo dat de Radio totaal NIET weet wat mensen willen horen. Mensen skippen simpelweg niet van zender als ze 1x een nummer horen die ze slecht vinden, vaak wordt de radio ook op werkplekken aangezet, waar je sowieso niet kan skippen als individueel persoon. Streaming wordt wél zelf bewust opgezet, in tegenstelling tot de radio, die gokken namelijk maar wat. SkyRadio, bijvoorbeeld, spamt bepaalde nummers voor een half jaar lang, waardoor het automatisch nét wat langer in de Top 40 staat. Hier zou de Top 40 simpelweg gewoon doorheen moeten kunnen prikken, en Airplay dus simpelweg minder zwaar laten wegen, óf veel meer radio zenders mee laten tellen voor de Airplay cijfers.
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Ik vind dat de vaste reageerders een stem moeten krijgen in de samenstelling van de lijst ;-)
Top 40 profiel van Robin van der Veen
Robin van der Veen  - 
@Thijs Precies! Het is maar een momentopname vaak, of de waan van de dag. Heel veel tracks moeten überhaupt rijpen. Hoe vaak vind je een track nou gelijk bij de eerste keer zo goed als dat je m bij meerdere luisterbeurten vind? Ik heb zoveel platen in m’n playlist gehad die ik dacht niets te vinden op eerste gehoor…
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
@Robin ik wil nog heel even op je Calm Down-voorbeeld inhaken: Q heeft toen de luisteraars inderdaad compleet genegeerd, want hij werd Alarmschijf terwijl hij juist een dikke NEE van de luisteraars had gekregen in Repeat of Niet... Dus ja, soms kan het toch wel goed uitpakken als een radiostation de luisteraars negeert;-)
Top 40 profiel van Robin van der Veen
Robin van der Veen  - 
" Alleen na al die jaren kunnen we wel ongeveer uittekenen hoe er gereageerd wordt op bepaalde tracks." als in, ik, als luisteraar, zou het fijner vinden als elke track gelijke kansen krijgt. De waan van de dag kan zo weer anders zijn, of juist doordat een Calm Down het vorige week goed gedaan heeft kan de nieuwe Calm Down het veel makkelijker krijgen dan voorheen. Want zo geef je sommige tracks bewust geen kans, terwijl andere artiesten, bij wijze van, enkel hoeven te blaten en ze al een hit hebben enkel en alleen vanwege de naam.
Top 40 profiel van Robin van der Veen
Robin van der Veen  - 
@Rob Ester Ester Dank voor het, duidelijke, antwoord. Vind het alleen jammer dat bij elke urban track die hier dreigt door te komen, door binnenkomst in de Tip, je de uitslag al 9/10 kan voorspellen en uittekenen. En dat bijna altijd airplay hetgeen is dat de doorslag geeft. En dan gaat het niet om hitjes die even snel verdwijnen als ze zijn op komen waaien; nee echt aanhoudende wereldwijde hits. Dan heb je wereldwijde hits die bijna altijd achterblijven in Nederland omdat de radio hier ze niet draait. Het nodigt mij iig niet uit om meer radio te luisteren, als ik altijd het gevoel heb alsof er duidelijke hits op missen. Of dat het pas weken later opgepikt wordt. Aya Nakamura met Djadja (#1 hit!), Rema met Calm Down (#1 hit!). En toch blijven deze tracks het lastig houden als er weer een nieuwe knaller flink doorkomt op streaming, wat nu het geval is met Libianca en zelfs Ayra Starr met Rush die het ook vrij goed doet. Het lijkt dan, misschien vanuit het luisterpanel, een beetje op een bias richting urban, terwijl als Ed Sheeran een keertje meedoet (Peru) het gelijk een hit wordt. Terwijl gevoelsmatig; wat is er nou zo anders aan People dan aan Peru, behalve dat je een bekende naam als Sheeran erop hebt zitten? Als de NL urban hit van de week niet wordt opgepikt dan snap ik dat. Als niet iedere urban track de playlist opkomt snap ik dat ook. Het blijft wikken en wegen en spelen met wat je luisteraars willen horen. Maar het is jammer als wel steeds duidelijker wordt dat de urban tracks op 1-0 achterstaan terwijl die zich wereldwijd bewijzen én hier ook op streaming dikke hits zijn. Dan voel ik mij niet bediend door een hitstation als die hits achterwege gelaten worden of te lang mee gewacht wordt.
Top 40 profiel van Rob Ester Ester
Rob Ester Ester  - 
Ok, hier dan een antwoord van een radiostation. Allereerst hebben wij er natuurlijk geen enkel belang bij om een nummer te boycotten dat onze luisteraars graag willen horen. Dus als we iets niet draaien, is dat om dat onze luisteraars het simpelweg niet (genoeg) waarderen. Dat een bepaalde track het in streaming dan wel goed doet, geeft vooral aan dat de mensen die ervoor zorgen dat ie zo hoog staat in die streamingcharts niet overeenkomen met de mensen die veel radio luisteren. Dit geldt voor meerdere genres, veelal urban inderdaad, maar soms ook in de dance, rock of het Hollandse volksgenre. Neemt niet weg dat we het soms wel uitproberen, ofwel in onze eigen luisteronderzoeken, ofwel op de radio in ons onvolprezen item Repeat of Niet. Alleen na al die jaren kunnen we wel ongeveer uittekenen hoe er gereageerd wordt op bepaalde tracks. Wellicht is Libianca de uitzondering op een ongeschreven regel zoals inderdaad Rema ook was. Dus wie weet gaan we er alsnog voor. Zeker de versie met Cian Ducrot maakt hem wat toegankelijker. Wat niet is kan nog komen. En wellicht gaat 538 of 3FM ons wel voor. Who knows.
Top 40 profiel van Robin van der Veen
Robin van der Veen  - 
@Masis, Om nog eens betere gevallen te noemen: Low van Flo Rida en T-Pain en Crank That van Soulja Boy. Wereldwijde hits destijds. 'Viral hits'. Maar Nederland is één van de weinige landen waar dat geen hits zijn geworden, en de reden is makkelijk aan te wijzen. En dan is het antwoord, dat Frankly nogal graag geeft, "dan zijn het geen hits" veels te simpel. Menig Nederlander zal Low of Crank That veel sneller herkennen dan het gros van de hits die wél de Top 40 haalden in die periode. En, uitzonderingen daargelaten, betreft het bijna altijd urban. Dat je niet gelijk bovenop de nieuwste urban tracks duikt snap ik; het is niet altijd het makkelijkste genre voor de massa. Maar als tracks zich al wekenlang bewijzen als wereldwijde hits, waarom zou je het dan blijven weren? Op basis waarvan (oprechte vraag dit!)? Als het op basis van een klein luisterpanel gebasseerd is moet oprecht gekeken worden naar de samenstelling daarvan of hoeveel waarde je daaraan moet hechten, want nogmaals; de resultaten zijn te voorspellen. Tuurlijk scoort elke track van Ed Sheeran, ongeacht kwaliteit, beter met een luisterpanel dan de nieuwste track van Libianca. Dat betekent echter niet dat Libianca geen hit in handen heeft.
Top 40 profiel van Robin van der Veen
Robin van der Veen  - 
@Frankly Zweers, Waarom wordt People nergens gedraaid? Ik heb het antwoord niet, blijkbaar heb jij wel de inzichten? Deel ze dan. Ik vind het gewoon opvallen dat de Nederlandse radiostations altijd alle hits draaien die zich wereldwijd bewijzen tenzij het een urban track betreft. Dan hebben ze het ineens heel lastig om gedraaid te worden terwijl ze gewoon hartstikke radiovriendelijk zijn. Een About Damn Time bijv. vorig jaar. Waarom is dat is simpelweg mijn vraag. Als dat, schijnbaar, bepaald wordt door de luisteraars; wie zijn die luisteraars dan? Want ik, als radioluisteraar, heb namelijk 0,0 invloed op wat er gedraaid wordt. En als die groep helder is; misschien moet er eens variatie in die groep komen want er is gewoon een duidelijke bias tegen urban. Dat niet alle urban even radiovriendelijk is dat klopt zeker. Maar People? Die al 11 weken lang bewijst dat het een populaire track is op streaming? Met Calm Down werd eerst ook heel huiverig gedaan; en warempel: toch een hit. Waarom wordt dit People niet gegund? Niet eens in Repeat of Niet of Maak 't of Kraak 't geprobeerd. Waar basseer je dan op dat de luisteraars die niet willen horen? Hoe kun je nou zeggen dat luisteraars een track niet willen, terwijl die zich wereldwijd al wekenlang bewijst, en je zelf nog geen enkele play on-air hebt gegeven aan de track?
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
@Robin: Ik ben het geheel met jou eens. Het valt erg op inderdaad dat radiovriendelijke urban tracks vaak geweerd worden op de grote radiostations terwijl Suzan & Freek en Snelle, Maan en dat soort NL acts etc. vaak al gegarandeerd zijn van airplay terwijl het nummer nog niet eens uit is. Dit speelt trouwens al heel erg lang. Ik volg de charts ook al vrij lang en je zag in 2006/2007 al dat veel tracks die wereldwijd goed scoorden hier flopten puur omdat de radio weigerde die nummers te draaien. Destijds werden die nummers flink gedownload en waren het gewoon dikke hits in Nederlands, maar toch weigerde de radio die nummers te draaiden waardoor ze flopten. Dat is gebeurd bij heel veel nummers van Fergie & Britney Spears rond het jaar 2007. Ook Avril Lavigne werd op een gegeven moment nergens meer gedraaid. Ik weet nog heel goed dat Girlfriend wereldwijd heel goed scoorde, ook in Nederland werd het flink beluisterd en gedownload, maar doordat de radio het negeerde flopte het genadeloos in NL. Anno 2023 gebeurd precies hetzelfde met onder andere Libianca en een paar weken terug nog met Jvke met Golden Hours. Blijft heel frapant en jammer.
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@Robin Van Der Veen, De track scoort slecht, en dat is spijtig voor de fans. Wat ik er persoonlijk van vindt,? Tja zet FunX dan maar op 3FM, die hebben ook een publieke functie. (Onder NTR bv) De enige zender die tracks als People wel draait. Zo tevreden?
Top 40 profiel van Robin van der Veen
Robin van der Veen  - 
@Frankly Zweers Waarom wordt People nergens gedraaid? Zeg jij dat het door de luisterpanels komt? Wellicht ligt daar het probleem als iedere keer als er een (radiovriendelijke) urban track voorbij komt, die het wereldwijd goed doet, geweerd wordt van de playlists hier omdat een select luisterpanel hier niks mee kan.
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@Robin Van der Veen, ik zou zeggen informeer maar eens bij de radio. Waarom wordt een grote streaminghit als People nergens gedraaid.
Top 40 profiel van Robin van der Veen
Robin van der Veen  - 
En aanvullend daarop; denk je dat People hetzelfde lot was begaan als Ed Sheeran een regeltje had meegezongen? Nee, dan hadden de stations het wél opgepikt.
Top 40 profiel van Robin van der Veen
Robin van der Veen  - 
@Frankly Zweers Ja en dat is toch het probleem dat ik aanhaal? Waarom besluiten de radiostations om niet eens een te play te gunnen aan een radiovriendelijke track die al weken goed loopt op streaming en alleen maar plust? Terwijl een Ed Sheeran of Suzan & Freek zonder luistertest al gelijk op dag van release op de playlist komen, ongeacht kwaliteit. Als die luisteronderzoeken dusdanig gekleurd zijn dat er iedere keer urban tracks geweerd worden die duidelijke streaminghits zijn, én wereldwijd hits zijn, op meerdere platformen dan moeten die luisteronderzoeken op de schop. Wie zitten daar überhaupt in?
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@Masis Vraag het maar eens bij Q of 538.
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Het gaat puur om de vraag waarom de radio People niet wil draaien.
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Frankly daar gaat het niet op. Het gaat om de vraag waarom q-music en radio 538 People niet draaien terwijl het overduidelijk een populair nummer is, ik ben ervan overtuigd dat ook de luisteraars dit nummer zeker op de radio wil horen, aangezien het ook flink wordt gestreamd al een flinke tijd.
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@Masis een track kan dankzi een TikTok-filmpje veel streams bij elkaar hengelen maar het moet wel een keer de radio op dat is het business-model. In de Streaming Top 40 staat People deze week op nummer 4. Ze heeft maar een play nodig dan staat ze erin maar die blijft uit.
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
@Frankly: geloof je echt zelf in datgeen wat je typt? Libianca is een hele grote hit. In mijn omgeving luistert iedereen dat nummer en hoor het continu voorbijkomen op TikTok, Instagram etc. Dat zegt toch genoeg? Het staat inderdaad ook al wekenlang in de top 10 op Spotify. Ik neem aan dat de grote radiostations dat ook zien. Waarom weigeren ze dan alsnog dat nummer te draaien terwijl het inderdaad zoals hieronder wordt gezegd ook nog eens een zeer radiovriendelijk nummer is? It really doesn't make sense at all. Libianca scoort met People nu 1 van de grootste hits van het jaar so far, er is nu zelfs een versie met die Cian (I'll be Waiting) en nog steeds wordt ze geboycot op de radio. Slapen de radiodj's wellicht? Dan is het nu zeker tijd om wakker te worden.
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@ Robin, tja dan neem jij de luisteraars niet serieus want zo werkt het wel. Calm Down is alsnog Alarmschijf geworden omdat de Q-jocks hierin geloofden en uiteindelijk hebben ze hierin gelijk gekregen.(ook mede dankzij 2 versies). Het is ook vaak vraag en aanbod.
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
@Robin: Je hebt helemaal gelijk hoor. Sommigen zullen dit helaas nooit snappen. Libianca scoort met People een hele grote hit in Nederland. Ik zie dat nummer overal voorbijkomen, behalve op de radio. Helaas is dit niet de eerste keer dat echt grote hits worden genegeerd door de radio en het zal ook niet de laatste keer zijn. Zij draaien liever Ed Sheeran voor de komende 26 weken weer met Eyes Closed.
Top 40 profiel van Masis Safaryan
Masis Safaryan  - 
Libianca nog niet door? Hoe dan? Ook Coi Leray & Bebe Rexha hadden nu inmiddels zeker wel in de top 40 mogen staan. Jammer weer dit, maar was te verwachten.
Top 40 profiel van Robin van der Veen
Robin van der Veen  - 
@Frankly Zweers Dat is je reinste onzin dat de luisteraars bepalen. Neem bijv. Calm Down van Rema als voorbeeld, in hetzelfde stijltje als People van Libianca. Dat duurde weken en weken voordat de radio dit pas oppikte, op streaming was het al een dikke hit. En toen het eenmaal opgepikt werd toen stond het weken en weken op de playlist. Dus je gaat van; luisteraars hebben hier geen zin in, oh toch nu wel, luisteraars kunnen hier geen genoeg van krijgen". 3x raden wat het goed doet bij luisteronderzoeken; de nieuwe van Libianca of de nieuwe van Ed Sheeran? Je hoeft beide platen nog niet eens gehoord te hebben om het antwoord te weten. Betekent dan dat die nieuwe van Ed Sheeran momenteel een grotere hit is? Nee, niet echt. Dat de luisteronderzoeken niet echt gunstig zijn voor artiesten als Boef en Bilal Wahib om maar eens wat te noemen vind ik ergens nog wel te begrijpen. Maar dat een Lizzo zo lang niet gedraaid werd vorig jaar, en dat Libianca nu na weken van plussen op streaming en aanblijven in de Spotify Top 20 (nu gewoon dik top 10) nog steeds niet bij de luisteraars zou scoren? Nee dat gaat er bij mij niet in.
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
ik stem deze week voor: Illenium & JVKE - With all my heart Ammar - Geeft toch mijn leven terug aan mij Everything we're not & Tim Akkerman - Now I know Berre - Thrill of it all Sam Feldt & Jonas Blue - Crying on the dancefloor
Top 40 profiel van Sascha Nieuwkoop Nieuwkoop
Sascha Nieuwkoop Nieuwkoop  - 
@MrMusicSteijl ik denk dat je Narcotic van Liquido bedoelt. Daar vind ik Leidseplein in ieder geval op lijken. Verder ben ik heel erg benieuwd naar de samenwerking tussen PDM en Kungs. Jammer dat Forget You van Lum!x nog niet echt lekker gaat. Hetzelfde geldt voor Sheppard en Jonas Blue. Ik hoop dat deze nummers nog ontdekt gaan worden.
Top 40 profiel van Frankly Zweers
Frankly Zweers  - 
@Robin, niet de radio, de luisteraars bepalen. People wordt nergens gedraaid , ook bij Slam niet. Het is alleen een hit op streams en streamingcharts worden niet uitgezonden.
Top 40 profiel van MrMusicSteijl
MrMusicSteijl  - 
Teleurstellende lijst met ook overwegend matige binnenkomers. PD lijkt mij dan ook ver uit de beste. Kygo heeft weer eens wat gejat; Claude kan ook leuk zijn; Leidseplein lijkt ergens op, maar kan het op dit moment nog niet plaatsen; La Swift is een okay nummer; Mexico zeker niet bijzonder, past eerder in het kader "weer zo een dance track die iedereen binnen de kortste tijd vergeten is" en dan ook nog die Kleine binnen. Gaat hij nou echt zielig lopen zingen?! Terwijl er in de Stemlijst toch wel toppers staan: Berre, Simply Red, Peter Fox, Namika & ZAZ, Paramore. Sommige staan nog niet eens in de Stemlijst zoals Lazza met Cenere of deze meesterlijke song: Django Django featuring Self Esteem met Complete Me. Wat een daverend nummer!! Wings mis ik van de Jonas Brothers en waar-o-waar is How to dance gebleven van Kaiser Chiefs?! En dan de Tip: Libianca opvallend genoeg niet door, Coi Leray ook nog niet, Krezip en NBT en ALM helaas ook nog niet. Push up blijft wederom hangen, terwijl het zo een lekkere dance track is. En de rest? Tijd voor een voorjaarsschoonmaak.
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
morgen word voor vele een mooie lijst denk ik met een exit van boef: NGNDA 38>40. INHTMF 35>39. lost 37>37 (stijgt maar niet door). love again 33>36. herinnering 25>35 (DOEI BOEF!!!). 10:35 30>34. bright eyes 28>33. er uit denk ik NGNDA INHTMF en herinnering.
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
poeple niet door ook niet op #1 vreemd niet mijn smaal maar hij heeft wel streams en ook nog meer den maks maar die zal wel veel smal plays pakken. bebe rexha gaat het ook net als rita ora niet redden. beide waren 2 goede platen en goede keuzes van Q in repeat of niet en allebei door. krezip word echt ondergewaardeerd deze tijd echt niet eerlijk. antoon gaat lekker. loreen is nergens te bekennen maar die is gewoon door!!!! winst voor no sleep en the hard way. alle 7 entries staan odnerdaan even beginnen bij #25 (#24 sla ik gewoon over) heb ik niet echt een mening over. #26 is geen verkeerde entry. heb niet zoveel met #27. benieuwt naar de #28. #29 kan ook zomaar iets betekenen. niet zeker wat ik van #30 moet vinden. morgen 3 entry's waarvan er 2 super fantastisch zijn: loreen heeft echt al een top nummer en is een gevaarlijk concurrent voor alle landen in het songfestival. en ed heeft weer een prachtige plaat. AEDM is geen verkeerde entry.
Top 40 profiel van Arjan
Arjan  - 
Fijn dat Nothing But Thieves weer wat plekken opschuift, hopelijk binnenkort in de top40. Er zit ook nog beweging in Albin Lee Meldau dus wie weet. Voor wat betreft de nieuwe binnenkomers: veel van hetzelfde. Lil'Kleine, een dansnummer van Dimitri Vegas waar ik niet enthousiast van wordt, Taylor Swift, Claude (zal wel de alarmschijf worden). Benieuwd naar de samenwerking van Purple Disco Machine en Kungs. Edje natuurlijk weer door naar de lijst, want ja, een Top40 zonder Ed is als Suske zonder Wiske... Laten we hopen op een goede entry van Loreen morgen (en wat verschuivingen in deze vastgeroeste rijst.
Top 40 profiel van Sander
Sander  - 
Weer die kleine als hoogste binnenkomer weg met die vent. Bebe Rexha komt weer niet in de top 40.
Top 40 profiel van Robin van der Veen
Robin van der Veen  - 
Wat een onzin dat Libianca nog steeds niet door is. Hoeveel moet je plussen op streaming? Weer een gevalletje; de radio bepaalt dat het geen hit wordt. En waarom? Het is elke keer met dit soort muziek terwijl het gewoon radiovriendelijk is. Als Ed Sheeran een zin had meegezongen wisten ze niet hoe snel ze het op de playlist hadden gezet. Triest.
Top 40 profiel van Bart Remmers Remmers
Bart Remmers Remmers  - 
Ach kijk toch, Lil Kleine is weer alleen. Arme knul.