Floating Through Space is de hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Sia David Guetta Martin Garrix Tove Lo JC Stewart Sara Kays
Floating Through Space is de hoogste binnenkomer in de Top 40

De Top 40 van deze week telt vier binnenkomers. Floating Through Space van Sia en David Guetta is de hoogste nieuwkomer op nummer 26.

26 (--) FLOATING THROUGH SPACE – Sia x David Guetta
De combinatie Sia en David Guetta is bijna een honderd procent garantie voor succes. De Australische zangeres en de Franse dj en producer haalden al vaker samen de Top 40. In 2011 kwam Titanium tot de tweede plek. She Wolf en vervolgens Bang My Head, waarop ook Fatty Wep mee deed, scoorden iets minder, maar Flames (2018) en Let’s Love (2020) werden weer dikke top 10-hits. De nieuwste samenwerking tussen Sia en Guetta heet Floating Through Space en hoor je ook in de film Music. Sia schreef het verhaal en regisseerde ook. Music, met Kate Hudson en Maddie Ziegler in de hoofdrollen, gaat over een ex-drugsdealer en haar autistische halfzusje. Qmusic koos Floating Through Space als Alarmschijf.

37 (--) PRESSURE – Martin Garrix feat. Tove Lo
Destructieve passie en gebrek aan zelfbeheersing. Dat zijn volgens Tove Lo de twee thema’s van de tekst van Pressure. De Zweedse zangeres brak in 2014 door in Nederland toen de Habits Remix van haar liedje Stay High de bovenste plek in de Top 40 haalde en daar vervolgens een paar weken bleef staan. Sindsdien staan dj’s en producers in de rij om met de 33-jarige Tove samen te werken. De volgende die die eer ten deel valt is Martin Garrix. Hij gebruikte de lockdown de afgelopen tijd om veel nieuwe muziek te produceren. Dat doet hij niet alleen onder de naam Martin Garrix, maar ook als zijn alter ego Ytram. Met Pressure slaan zowel Martin als Tove een iets andere weg in dan je tot nu toe van ze gewend was.

38 (--) BREAK MY HEART – JC Stewart
“Om te werken met zo’n ongelofelijk team voor een liedje als dit is fantastisch. Ik ben echt heel trots op het eindresultaat!” Dat zei JC Stewart in een interview over zijn nieuwste hit Break My Heart. Je kent de deze week vierentwintig jaar geworden Noord-Ierse singer/songwriter ongetwijfeld nog van zijn vorige single I Need You To Hate Me. Daarmee stond hij in 2020 tien weken in de Top 40 en kwam tot de 28ste plek. Een van de leden uit dat ‘ongelofelijke team’ waarmee John Callum, want daar staan die letters JC voor, aan Break My Heart werkte was niemand minder dan Niall Horan. Hij schreef mee aan deze hit. Beide tracks zullen op het nieuwe album komen te staan, dat JC Stewart later dit jaar zal uitbrengen.

39 (--) REMEMBER THAT NIGHT? – Sara Kays
Sara Kays is één van de TikTok-sensaties van dit moment. De 21-jarige Amerikaanse begon een jaar of drie geleden met het uploaden van liedjes naar het platform. Op de meeste van die nummers begeleidde Sara zichzelf muzikaal op haar ukelele. Binnen de kortste keren werd Sara heel populair op sociale media en zorgde voor meerdere virals. Haar single Rich Boy haalde in 2018 een paar miljoen streams en ook de EP A House Too Big scoorde goed. Vorig jaar zomer tikte ze met Home For The Summer met gemak de tien miljoen streams aan. Met Remember That Night? heeft Sara een veelvoud van dat aantal te pakken. De teller staat inmiddels op maar liefst dertig miljoen. Het is bovendien haar eerste Top 40-hit in Nederland.

Foto: YouTube