Top 40

week 7 (17 februari 2018)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
3
4
9
Details Dua Lipa - Homesick
49
 
3
256
10
13
3
Details Drake - God's plan
133
 
10
69
11
10
13
Details Rita Ora - Anywhere
1013
 
7
388
16
21
7
Details P!nk - Beautiful trauma
217
 
16
138
17
16
18
Details P.T.M. - Feel it still
1618
9
445
35
33
26
Details P!nk - What about us
3326
 
1
721
40
31
6
Details The Scr!pt - Arms open
316
 
30
43


24 Reacties


Log in om te reageren.

Hendrik Ritskes  - 
Ik begrijp iets niet helemaal en dat is de binnenkomst van Slow down van Dimitri Vegas & Like Mike x Quintino. Die is toch vorige week al binnengekomen op 34? Of is dit weer een andere versie van hetzelfde nummer?
Nick de de Rooij  - 
Een foutje waarschijnlijk, wordt om 6 uur weer wel verholpen.
Julian  - 
Hz Whatever It Takes en Arms Open zo hard omlaag en hoe de f*ck valt Finesse buiten de top 10!?
Wesley Steenbergen  - 
Arms open en Whatever it takes mogen van mij weer terug omhoog in de lijst (wat ik niet zie gebeuren), Sick Boy, Slow Down en The middle mogen nog verder stijgen, net zoals Dreamer en all the things under the sun. Avicii en Camilla Cabello nog 1 maand volhouden en ze staan in de top40 van langst in top 40! Of Perfect de punten behaald van Shape of you valt te betwijfelen. Maar iedere week 1 omlaag zou veel winst kunnen brengen
Marco Gerritsen  - 
Apart wel dat Finesse zelfs onder Crazy zakt. Pray For Me komt als Ex-Alarmschijf ook wel laag binnen zeker gezien de goede streams. Verder wel logische lijst.
Julian  - 
Marco Gerritsen, in Amerika kwam Pray For Me al binnen op 7, dus had hem hier ook wel iets hoger verwacht. Wesley Steenbergen, helemaal mee eens. Whatever It Takes en Arms Open gaan tenminste ergens over terwijl liedjes zoals Ja! en Patsergedrag 9 op de 10 keer de top 10 halen. Whatever It Takes werd toen keihard genaaid toen het er op leek dat er een top 10 notering aan zat te komen maar als nog bleef staan en ging zakken...
Lidwien  - 
@Hendrik Ritskes - Je hebt helemaal gelijk. We gaan het verbeteren op de site. Dit kan even duren voordat het zichtbaar is. In ieder geval bedankt voor de melding.
Julian  - 
Yess Slow Down is gefixt!!
Gaatze Wijma  - 
Ik wil even reageren dat Marco Gerritsen alles en iedereen een debiel noemt. Blijkbaar kan Marco het niet hebben dat iemand een andere mening heeft dan hijzelf. Ik heb een aantal malen mijn mening over streaming en vooral spotify duidelijk gemaakt. Marco zou mij bewijzen hebben gestuurd dat dat niet mogelijk is. IK ben van MENING dat dat wel kan en dat is bevestigd door Roland Molendijk. Die ik geloof IK eerder dan eventueel andere bewijzen. Ik ben geen fan van die man maar hij is wel thuis in dit wereldje. Dus Marco breng aub wat meer respect op voor een ander zijn mening. We kunnen hier met elkaar over discussiëren over de lijsten. Jij hebt jouw mening en ik de mijne en dan hoeven elkaar toch geen debiel te noemen. Laten we hier leuk houden en respect voor elkaar en elkaars mening hebben.
Gaatze Wijma  - 
Lijst met veel pluspunten en minpunten naar mijn mening. Blof gelukkig nog steeds op 1. Dua Lipa, Selena Gomez, Luis Fonsi, Lost Frequencies, P!nk, Wulf, Axwell & Ingrosso, Liam Payne en Bebe Rexha zijn gestegen. Als is Bebe wel HEEL weinig gestegen en dat voor een alarmschijf. Kygo zakt gelukkig weinig, Jax Jones blijft staan en de nederlandse rap blijven staan of zakken al. Op Dimitri Vegas na dan. Ed Sheeran zakt helaas weer een plek, maar ook Bruno Mars, Imagine Dragons en The Script zakken, The Chainsmokers stijgen slechts 3 plekken en drake staat in de top 10. Voorspel Niall Horan de Alarmschijf en Calvin Harris de Dancesmash
Marco Gerritsen  - 
@ Gaatze Wijma, kom eens met bewijzen dan? Vroeger werden hits opgekocht, met een paar honderd singletjes stond je al op #1. Tegenwoordig moet je meer dan een miljoen streams hebben voor de #1 dus de drempel is FLINK hoger, en ik ben met enkele artikelen gekomen die ook weerleggen dat er goed mee te sjoemelen is. Je hebt nou eenmaal altijd een consumptie-element in charts en daarin vertrouw ik streaming meer dan singleverkopen.
top40fan  - 
pfff jahoor daar gaan we weer afrojack ds hoe kan het ook anders typisch vriendjespolitiek
Marco Gerritsen  - 
@Top40fan boeiend, ook gewoon een prima plaat net of er veel andere dance is.
top40fan  - 
@marco gerritsen het zat er ook wel in is voor zijn doen wel prima plaat maar wordt allemaal zo voorspelbaar komende week wordt het waarschijlnijk wel martin garrix die met een nieuwe komt samen met david guetta ook wel voorspelbaar
Marco Gerritsen  - 
@Top40fan daar kun je je spaarcenten wel alvast op zetten ja haha, voorspelbaar is niet per se slecht. Vorige week was de DS onvoorspelbaar en die was niks dus ja.
top40fan  - 
@marco gerritsen ben wel benieuwd of die weer is hitje gaat scoren hiermee die afrojack is ook al tijdje terug
top40fan  - 
hehe dua lipa as gaat toch eindelijk gebeuren dat de die gaan draaien
top40fan  - 
komende week as imagine dragons ds david guetta ft martin garrix
Julian  - 
@top40fan Welke Imagine Dragons? Walking The Wire? Of die ene nieuwe song die er aan komt waar ze al een hint over hebben gegeven op instagram?
top40fan  - 
@julian ja next to me komt komende woensdag uit geef hem een kans wel ook al zou nog niet weten hoe die klinkt lol omdast 538 ze wel vaker heeft gekozen
Julian  - 
Zou wel vet zijn als Imagine Dragons weer een nieuwe hit scoort. Maar ik moet hem eerst gehoord hebben voordat ik kan zeggen of die alarmschijf wordt of niet.
top40fan  - 
@julian dat is ook wel zo hoor maar als ze al iets aankondigen meestal geloof ik vaak al in een hit
top40fan  - 
vindt de nieuwe van muse geweldig maarja 538 is blind om iets van muse te draaien
Julian  - 
@top40fan Tja, als het van Imagine Dragons komt zal het wel goed zijn.