Top 40

week 8 (23 februari 2019)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
2
2
20
Details Nielson - IJskoud
220
2
576
16
14
10
Details Imagine Dragons - Bad Liar
1410
 
11
262
22
20
21
Details Rita Ora - Let You Love Me
2021
 
5
625
28
21
11
Details Halsey - Without Me
2111
14
217
29
27
8
Details Seeb x Bastille - Grip
278
 
17
130
31
36
2
Details Snelle - Scars
362
31
15
34
35
3
Details Lizzo - Juice
353
34
15


34 Reacties


Log in om te reageren.

Roy Spijkerboer  - 
Van mij mogen de volgende nummers uit de tipparade sowieso wel door: Power Over Me // Bury A Friend // 365 // Loca // No Sleep
Roy Spijkerboer  - 
Wat een zeik plaat die 'Ewa Ewa'. Vreselijk dat dat de hoogste binnenkomer is.
Roy Spijkerboer  - 
Bury A Friend heeft wel behoorlijk wat ingeleverd op streams en heeft ook geen Airplay en blijft nu inderdaad hangen rond plek 20. Zal denk ik daardoor geen Top 40 notering worden.
Roy Spijkerboer  - 
Wat een saaie lijst zeg. AS ook niet bijzonder. Hoop dat de lijst voor volgende week ons weer verrast.
Martijn Schipper  - 
Huts eruit vanaf 31. Beetje jammer... Samen met Glow. Beetje saaie week helaas. Someone You Loved wel redelijke binnenkomer. Ewa Ewa walgelijk. Jammer dat Juice zo weinig stijgt. Goeie stijgers van Con Calma, Who Do You Love, Dancing With A Stranger en Als Het Avond is. Jammer dat Giant niet verder doorzakt en IJskoud niet op 1 is gekomen
top40fan  - 
maarja 538 zal wel dezelfde as hebben gekozen die waren ook erg pink hyperig
Martijn Schipper  - 
Idd en erg saai nummer van Pink. Zo cliché
Nick de Rooij  - 
@top40fan, ik bijna niet hoor alleen soms de Top40 Update na zessen door de week
top40fan  - 
maarja ach dat q luister ik buiten de top 40 toch totaal niet
Nick de Rooij  - 
@Top40fan, de nieuwe van Pink is iig niet zo'n erge schreeuwplaat
Sander Hindriks  - 
Dit is de meest waardeloze lijst van dit jaar tot nu toe. 7 Rings zakt - Always Remember us this way blijft gelijk. Een stomme rapper komt als hoogste binnen. 2 pluspuntjes dat Daddy Yankee een flinke sprong omhoog heeft gemaakt en dat Sam Smith nog wat wat stijgt.
Frank Zweers  - 
@Sander ik denk dat de 538 Top 50 dan meer voor je is. Daar kun je op tracks stemmen. Scheelt weer ergenis.
Sander Hindriks  - 
Sommige lijsten zijn wel heel positief en waarschijnlijk word er in de 538 top 50 net zo gestemd als voor de top 40. Maar er maken een paar goeie artiesten comeback dit jaar dus daar is mijn hoop op gevestigd waaronder Shakira - Rihanna en vandaag uitgekomen nieuwe single Adam Lambert
Frank Zweers  - 
Dat klinkt al beter. Het jaar is nog maar net begonnen.
Sander Hindriks  - 
daarom er kan van alles gebeuren en vooral in de zomers gaan de Spaanse Reggeaton nummers hoge ogen gooien in de top 40
top40fan  - 
@sander hindriks wat een vreselijk nummer ook die hoogste binnenkomer zit al vaak te zappen tussen 538 en q op de vrijdag maar heb steeds meer de neiging naar de 538 top 50 te gaan luisteren
Sander Timmerman  - 
Toch jammer dat Billie Eilish steeds maar in de Tipparade blijft hangen ondanks goede streams
Marco Gerritsen  - 
Jammer, slechts twee binnenkomers terwijl er wel wat meer mogelijk was. En zeker aangezien er onderin genoeg op het wipstoeltje zitten. Dan zit het bovenin ook nog eens muurvast en dat maakt een saaie week.
Frank Zweers  - 
Afgelopen week heeft Bury A Friend behoorlijk ingeleverd op streams en van de airplay moet zij het ook niet hebben.In de Mega Top 50 blijft ze stationair op 14 dankzij de airplay van hun eigen zender.
Menno Heslinga  - 
En dat is een verdiende 7 voor Suzan & Freek. 👍👍
Marco Gerritsen  - 
Bury A Friend heeft tov vorige week niet bepaald ingeleverd. En zeker niet flink. Het is de airplay die het nekt. Gek genoeg was dat bij When The Party's Over geen probleem. Maar goed andere tijden ;) haha. Het album zal ook te laat komen voor een definitief boostje.
Frank Zweers  - 
Van 7 naar 19 in de streaming Top 40 In de single top 100 van de top 10 de bovenste 20 uit noem jij geen inleveren ? Airplay zit ook tegen maar bij top 10 streams en social trends had er nog wel een Top 40 notering ingezeten.
RD  - 
Persoonlijke Top 10 Van 25 Februari: 1. Into The Fire (Asking Alexandria) (+1) 2. Doomsday (Architects) (-1) 3. A Grave Mistake (Ice Nine Kills) (+2) 4. Hereafter (Architects) (=) 5. I'm Sorry (DRAG ME OUT) (New) 6. Parachute (Flight Paths) (-3) 7. Maybe I Don't Wanna Know (Call It Off) (+2) 8. Ghost (Badflower) (=) 9. Alone In A Room (Asking Alexandria) (+10) 10. Chlorine (Twenty One Pilots) (-3)
Marco Gerritsen  - 
Die daling in streaming was volgens mij vorige week al. En nu wat gestabiliseerd rond 20.
Frank Zweers  - 
Dit zijn ook de cijfers van afgelopen week.
Nick de Rooij  - 
Garrix & Bonn zijn DS, miss ook wel AS?
Gaatze Wijma  - 
Redelijke lijst. De opkoopplaatjes stijgen maar een paar plekken of zakken. Jammer dat Nielson weer niet nummer 1 is, en dat Kriss Kross Amsterdam daar nog staat, en dat Calvin Harris, David Guetta, Robin Schulz & Lady Gaga (Always Remember Us This Way) blijven staan ipv stijgen. Ook jammer dat Imagine Dragons zakt. Gelukkig veel pluspunten: Panic At The Disco, Suzan & Freek, Sam Smith, Krezip, Alan Walker, Chainsmokers, Guy Sebastian, Daddy Yankee en Alec Benjamin stijgen en dat Davina Michelle nog steeds in de top 10 staat. AS is denk ik voor Yungblud - 11 Minutes
Gaatze Wijma  - 
Beste Sander Hindriks, Ja echt heel veel verschil zit er niet in. Als je kijkt naar binnenkomers. Als je de top 40 (van 538) vergelijkt staan daar niet veel andere nummers in dan deze top 40. Behalve bv een Youngblood en In My Mind (die staan daar nog steeds in de top 40). Er zit WEL vaak hele verschillen in de posities. Als ik kijk naar een van jouw favoriete tracks: 7 rings, staat deze hier op 14 en in de lijst van 538 op een 35ste plek. Dus als je kijkt naar de posities wordt erbij 538 veel anders gestemd dan in de top 40. Maar deze manier is ook niet betrouwbaar. Dat zegt iets wat men bij 538 leuk vind en wordt er niet breder gekeken. Maar de hitlijsten zijn lang zo betrouwbaar niet meer als een 5 jaar geleden. Dankzij de streaming. Shakira, Rihanna en Adam Lambert zullen het HEEL moeilijk gaan krijgen ben ik bang.
Gaatze Wijma  - 
Beste top40fan, de lijst van 538 is slechter dan hier. Allereerst is het een rommeltje van samenstelling, en daar staan de rappers vaak NOG hoger. Uitzondering is drup. Die stond in de top 40 hoger. Het is net wat ik hieronder al zei, hitlijsten zijn lang zo betrouwbaar niet als 5 jaar geleden.
Nick de Rooij  - 
No Sleep denk geen AS want Domien liet hem net horen
top40fan  - 
@gaatze wijma maar zit meer leven in dan die top 40 lijst en je zal de as btw wel weer fout hebben zat andere keuzes
Johan Ginderen  - 
Beste Gaatze Wijma, er zijn altijd al vraagtekens te zetten geweest bij de samenstelling van de wekelijkse lijst. Ook jaren geleden toen alleen de verkopen telden. Op langere termijn geeft het echter wel een redelijk goed beeld van wat populair is geweest.
Nick de Rooij  - 
Pink AS
top40fan  - 
pff die saaie pink weer as erg jammer