Top 40

week 13 (28 maart 2020)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
9
8
8
Details Dua Lipa - Physical
88
 
8
215
11
13
16
Details Harry Styles - Adore You
1316
 
11
334
12
11
21
Details Dua Lipa - Don't Start Now
1121
 
2
729
13
16
17
Details Sheppard - Die Young
1617
13
311
15
18
3
Details Doja Cat - Say So
183
 
15
57
18
22
10
Details Alicia Keys - Underdog
2210
18
138
21
14
24
Details Regard - Ride It
1424
6
616
30
28
9
Details Celeste - Stop This Flame
289
 
23
116
31
27
5
Details Sam Smith - To Die For
275
 
27
54
32
24
26
Details Maroon 5 - Memories
2426
 
2
862
34
35
4
Details 5SOS - Old Me
354
34
18
38
33
20
Details Kensington - Uncharted
3320
 
10
403
39
39
5
Details Miss Montreal - Hier
395
 
37
13


38 Reacties


Log in om te reageren.

Marco Gerritsen  - 
de Alarmschijf vind ik niks aan omdat ik niet van dat sentimentele ben. Maar oké het is een dikke hit, en veel luisteraars vinden het mooi. Maar die Dancesmash mijn hemel. Al dat gepraat er door geen gemixt, klinkt alsof de radiozender storing heeft. Die rap van Ali B gaat dan nog wel, maar klinkt nergens naar. Muziek moet afleiding zijn in deze tijden niet dat je tijdens de Dancesmash nog steeds nieuwsberichten, Mark Rutte en Willem-Alexander hoort. Wat kut.
Bart van der Wal  - 
Waarom staat de nieuwe van Ava Max nog niet hoog in de Hitlijst? Wat een vette plaat! De video is ook heel gaaf! Binnenkort misschien Alarmschijf?
Gaatze Wijma  - 
Ik bedoel dan natuurlijk
Gaatze Wijma  - 
Beste Dennis Dekker, Dat is MIJN mening. Doe niet zo abnormaal als iemand een andere mening heeft dat jezelf.
Gaatze Wijma  - 
Voor mij is de lijst was in balans. Veel min- en plus punten. Grootste pluspunt The Weeknd op 1. Helaas Racoon en Kris Kross Amsterdam nog HOOG in Top 10. Persoonlijk vind ik dat goede tracks, maar alleen voor onderin Top 10. Maan op zich ook goede track, maar mag wel een stuk lager. Alan Walker blijft helaas staan (ipv dat hij stijgt). Ook Physical zakt. Had ik persoonlijk gehoopt dat deze Top 5 zou halen. Robin Schulz Justin Bieber stijgen gelukkig wel door (al vind ik speechless beter dan In Your Eyes) . Dat zelfde geldt voor: Harry Styles, Sheppard, Jonas Brothers, Doja Cat, Davina Michelle (Beat Me), Alicia Keys, Martin Garrix, Niall Horan, Topic & Sza. Celeste zakt gelukkig ook. Goede track maar blijft voor mij toch een track voor midden van de lijst. Sam Smith zakt gelukkig. Vind ik persoonlijk een mindere track van hem. Natuurlijk zijn er ook minpunten. Lucas & Steve zakken ipv ze stijgen, Maroon 5, Duncan Laurence en Kensington zakken TE SNEL, en Khalid, Tones And I, en Kygo & Avicii blijven staan ipv ze stijgen, Miss Montreal staat er nog in, terwijl Suzan & Freek en Martin Garrix & Dean Lewis eruit liggen. Ook jammer dat 17 Miljoen Mensen de lijst in komt en alarmschijf is.
Dennis Dekker  - 
Jaja..ik weet dat ik niet moet reageren, maar bij deze 1x: beste Gaatze Wijma: neem een positiviteitspilletje, ik vind je bijdragen nou niet echt constructief!
Gaatze Wijma  - 
Beste Ivar Sip, Ja de keuzes van de alarmschijf zijn dit jaar niet al te best. Veel liggen snel uit lijst (Bijvoorbeeld Rare of Yummy), of staan laag. Sommigen zijn vind ik persoonlijk terecht. Sam Smith & Miss Montreal zijn ook (net zoals Rare & Yummy) toch voorbeelden van vreemde keuzes. Geldt ook voor 17 Miljoen Mensen. Ook is inderdaad repeat of niet vaak leidraad voor hun keuzes. Helaas zijn het toch wel wat egotrippers. Vooral Domien heeft een hoge eigen dunk van zichzelf.
Gaatze Wijma  - 
Beste Marco Gerritsen, Persoonlijk vind ik Roses geen slechte track, maar streaming blijft een wassen neus, en zou ook niet de leidraad mogen zijn. In het geval van 17 Miljoen mensen is notering terecht, omdat hij ook wordt gedraaid op radiostations. Maar mag wat mij betreft linea recta de prullenbak in. Als je puur kijkt naar Top 40 hits, zijn dat inderdaad waarschijnlijk de 3 slechtste nummers van dit moment. Maar in de Tipparade staan en stonden ook veel troep.
Gaatze Wijma  - 
Beste Wesley Steenbergen, Ik vind het juist tegenoverstelde. Ik vind bv Roses geen onaardige track. Maar ik blijf het zeggen, streaming zegt geen moer. Supalonely & Como waren inderdaad te verwachten. Supalonely was nog alarmschijf maar stond al op 2 in de Tipparade. Jonas Brothers, Sheppard, Davina Michelle (Beat Me), Alicia Keys en Nial Horan stijgen inderdaad lekker door. Ja Physical vind ik ook veel beter, maar persoonlijk had ik gehoopt dat deze minstens de Top 5 zou halen. Dat Maroon 5 en Duncan Laurence zo snel zakken is inderdaad niet leuk meer. Miss Montreal had er uit mogen liggen. Er zijn inderdaad veel goede nieuwe tracks die laag staan. Tegelijk zijn er bv deze week weer veel tracks die terecht laag staan. Sam Smith (nieuwe valt tegen), 5Sos, Sam Feldt, Miss Montreal & Jeangu MacRooy. Otherside en de track van Avicii en Kygo had inderdaad hoger gemogen. Maar ik vind dat je het niet kunt maken om zo te reageren over Corona. Er zijn wel belangrijkere dingen dan dat platen daarom ZOUDEN zakken. Billie Eilish zal ook wel eruit liggen omdat misschien de meeste het niets vinden. Het overgrote gedeelte van de stations laten haar tracks (met uitzondering van everything i wanted) links liggen. En dat kan ook voor Jeangu MacRooy gelden. Persoonlijk vind ik het geen slecht nummer maar misschien zijn er mensen die het niets vinden. Corona zorgt wel voor inderdaad dat er nummers in kunnen komen, die er eigenlijk niet thuis horen. Zoals bijvoorbeeld 17 Miljoen Mensen. Persoonlijk denk ik dat de track best wel eens een tijd op 1 kan staan. Hangt erg af van hoe het virus zich ontwikkelt. Het is inderdaad niet te hopen dat er nog meer "Corona platen in komen. Maar zoals ik al zei, er zijn ergere dingen. Het zou mij niets verbazen als nieuwe The Weeknd er voor zorgt dat Blinding Lights gaat zakken. Al is het natuurlijk ook wel een aantal keren gebeurd dat artiesten met 2 nummers in Top 10 staan.
Gaatze Wijma  - 
Beste Sander Hindriks, Ja Alicia Keys verdient een veel beter positie dan dit. Eindelijk weer eens een hele goede track. En een fantastische zangeres. Jonas Brothers en Harry Styles stijgen gelukkig door. Ik vind persoonlijk In Your Eyes minder goed dan Speechless vorig jaar. Ik vind ook de nieuwe Sam Smith tegenvallen. Veel minder goed dat Dancing With A Stranger bijvoorbeeld. Dua Lipa zakt met Physical helaas. Had in Top 5 gemogen.
Gaatze Wijma  - 
Beste Nick de Rooij, Ja aan de ene kant is dat vreemd. En eerlijk gezegd vind ik het ook wel treurig dat ze nu moeten scoren door Corona. Sommigen krijgen goed gevoel bij. Ik eerlijk gezegd niet. Persoonlijk vind ik het erg genoeg dat hij al op 24 binnenkomt. Ook al omdat ik persoonlijk ook wel eens niet aan dat vreselijk virus wil worden herinnert. Zit al genoeg in mensen in hun hoofd. Ook initiatief van 538 vind ik vreemd. We worden met z'n allen opgeroepen thuis te blijven maar tegelijk kunnen ze wel artiesten in een lege zaal zetten. Sorry, maar daar zie ik het nut niet van in.
Gaatze Wijma  - 
Beste Freek Luiten, Ik vind het eigenlijk al jammer genoeg dat Racoon op 2 staat. Is geen slecht nummer maar meer voor plek 8 of zo.
Nick de Rooij  - 
Davina & Snelle AS, wel gedurft komt namelijk van concert van Davina bij 538, de concurrent
Vernon Nab  - 
@John vorig jaar kwamen No Sleep, Think About You en Walk Me Home tegelijk binnen
Freek Luiten  - 
Helaas Racoon... dachten jullie dat jullie moesten opboxen tegen The Weeknd?? Jullie eerste nummer 1 hit gaat em echt niet worden. Volgende week zal 17 miljoen mensen op 1 komen!
Sander Hindriks  - 
Eindelijk Alicia Keys in de bovenste helft van de lijst hoop dat ze nog veel gaat stijgen. verder mooi dat Jonas Brothers Niall Horan Robin Schulz en Harry Styles doorstijgen. Wel Jammer dat Dua Lipa en Sam Smith nu al weer zakken Physical had echt wel een top 5 plek verdient.Denk dat Dua Lipa ook Alarmschijf word
Wesley Steenbergen  - 
Tja, wat zullen we zeggen. Knap dat 17mm al binnen is, maar nu al bijna 5 jaar zonder nr1 entry, en deze had kans als de officiele release eerder was dan de 23e. Roses terug, gezien de stats terecht maar geen fan. Supalonely en Como tu wel ongeveer daar verwacht.. In your eyes goed door, staat prima zo, Jonas Brothers, Sheppard, Beat me, Alicia Keys, Niall Horan ook prima. MAAR waarom moet Intentions voorbij Physical, die is veel beter. En zoals Memories, Love don't hate it omlaag kletteren in ook niet leuk meer. Ja ze worden blijkbaar iets minder gedraaid maar hebben nog altijd prima stats (Airplay 6 en 11, Streaming -/31, maar dat had Duncan toch nooit dit jaar). Ook Hier er nog in, gek, Grow ook omlaag (Thanx Corona, NOT), 2 hearts sloom, Sam Smith, Celeste omlaag, Other side en old me maar +1, Avicii plakt, Perfect omlaag. En dan heb ik het nog niet gehad over de hoge exit posities van Used to love (30) en No time to die (32, Thanx Corona again, NOT).
Wesley Steenbergen  - 
Trends van het 1e kwart van 2020: Hoge exits (2x niet hoogste niet bij laatste 5), langzaam bewegen bovenin maar als die gaan, gaan ze hard (omlaag), Na 10 jaar weer een carnavalstrack die even de Top40 overneemt en heen en weer katapulteert, Nieuwe tracks die laag blijven staan (kijk maar alleen deze week, en zo hadden we er meer) en goede en grote hits die er ineens uitvliegen vanuit het niets zou je haast kunnen zeggen.
Wesley Steenbergen  - 
Als Corona nou even zo snel weggaat als het biertje gedronken kan worden hebben we weer hopelijk snel een normale periode en een normale top40. Als artiesten ook tracks gaan achterhouden, kan 2020 nog best tegenvallen qua muziek. Garrix moet na deze week nog 27 weken non-stop erin staan om Bruno te evenaren. Let it be
Wesley Steenbergen  - 
En ondanks dat het begin er niet naar uitzag, hebben we toch pas 3 hits gehad op 1, nu zal 17mm wel snel naar 1 vliegen, maar voor hoe lang, wie weet kan Blinding lights nog een keer erna terugkomen. Prima track eigenlijk die lang hoog mag blijven vliegen. Al zie je ook bij Lipa: meerdere tracks kan de hoge hits doen crashen
Wesley Steenbergen  - 
Komende week erin: In your eyes, Break my heart, Do it for you/How to be lonely/Something Unreal +1? ///////////// Komende week eruit: Memories (32), Love don't hate it (36), Grow (40) en Hier (39) of Uncharted (38) ///////// 17mm vs Blinding lights dan Loop niet weg vs Het is al laat toch vs Before you go
Wesley Steenbergen  - 
Deze week snelste stijgers: Breaking me +7 ///// Beat me & Underdog +4 ///// Paar tracks met +3 ------------------ Snelste zakkers: Love don't hate it -13 ////// Grow -11 ////// Memories -8 ///// Ride it -7 ////// 3 Nights -5
Ton Sprangers  - 
#Freek Dat is misschien een eendagsvlieg, zodat Racoon alsnog kan doorstoten daarna.
Wesley Steenbergen  - 
Laatste re-entries: 1.Roses (Mrt 20, + nieuwe piek), 2.Roller Coaster (Dec 19, + nieuwe piek), 3.Bad Guy (Aug 19, Geen nieuwe piek), 4.Huts (Jan 19, geen nieuwe piek), 5.High on life (Dec 18, evenaring piek), 6.Girls like you (Okt 18, + nieuwe piek), 7.Hurt Somebody (Sep 18, + nieuwe piek), 8.Wake me up (April 18, geen nieuwe piek), 9. Careless Whisper (Dec 2016). Na een tijd geen re-entries komen ze nu toch 3/4x per jaar terug!!!
Wesley Steenbergen  - 
Daarbij valt op dat bij de re-entries ze ook (op 9. na) dat ze terugkomen in de top30, zoals vaak beweerd wordt. Voor Roses was dit direct een nieuwe piek
Wesley Steenbergen  - 
@Ton, ja maar hoe dik leidt The Weeknd nog? Sta niet gek te kijken als die na 17mm misschien WEER op 1 komt, zou een stunt zijn
Wesley Steenbergen  - 
"Re-entry's kwamen sinds 2005 niet meer voor. Tot Michael Jackson in 2009 overleed. Sindsdien kwamen re-entry's alleen postuum voor, maar vanaf 2012 zijn 'normale' re-entry's vaker voor gaan komen. (Wiki)", Dat klopt dus
Vernon Nab  - 
Weer een leuke, beweeglijke lijst! Hopelijk blijft dit een tijdje zo, kunnen we goed gebruiken. Eindelijk harde klappen voor bijna alle langgenoteerde nummers. Como Tu is een minpuntje voor mij maar lijkt geen dikke hit te worden dus ach. Roses terug is super, had nooit weg moeten gaan maar fijn dat de Top 40 toch gewoon re-entries kan geven. Supalonely ook een leuk nummer. 17MM niet per se geweldig maar wel echt een fenomeen op dit moment, zal volgende week wel naar #1 vliegen. Wel benieuwd hoe dit gaat werken met alle andere versies (komende 3? weken), worden die gewoon als remixes bij elkaar opgeteld? Breaking Me neemt een lekkere sprong en ook Niall blijft lekker klimmen, maar ik denk niet dat die het lang vol zal houden. Forever Yours helaas niet omhoog maar gelukkig net daarboven Drown met een stip (dat record zal er toch wel komen?). Lekkere doorstijger voor Say So, zou wel leuk zijn als dat een Top 10 hitje wordt. Jammer van Intentions boven Physical maar Racoon op 2 is dan wel weer leuk. Robin Schulz gewoon de Top 5 in, wat had ik die verkeerd ingeschat. Die Young ook meer op weg naar waar die hoort (doet het op dit moment beter dan Used To Love toen die piekte). Alle 4 de exits waren wel prima nummers, vooral die twee met 20+ weken, maar hun moment was ook wel geweest.
Tim  - 
Dua Lipa d’r releasestrategie werkt tegendraads. Physical doet het nog veels te goed terwijl Break My Heart al als volgende single wordt uitgebracht. Het album is overigens echt heel goed!
Marco Gerritsen  - 
17 Miljoen Mensen staat samen met Nacht en Yummy in mijn top3 slechtste top40-hits van 2020. Maar goed, veel mensen vinden het wel mooi blijkbaar. Roses wordt ineens alsnog een wereldhit en de Top40 blijft niet koppig
Wesley Steenbergen  - 
@Marco, tja, ik hou eenmaal ook van NL klassiekers, als ze in een nieuw jasje zitten en ze werken nog steeds goed, dan mogen ze van mij erin blijven. Yummy en Say so zijn mijn floptracks van 2020. Own it en roses zijn tracks waarvan ik dacht dat ik ze niets vond maar toch iets beter ben gaan vinden, maar niet genoeg om te zeggen ja love it
Vernon Nab  - 
De DS is opnieuw voor Duke Dumont, maar dan een uitvoering met Mark Labrand en Ali B? Wat?
Vernon Nab  - 
Net even gehoord, Duke Dumont - Love Song ft. Ali B, Mark Rutte, Wessel van Diepen & 538-Luisteraars [Mark Labrand Radio Mix] is het dus uiteindelijk. Tis geen standaard DS in ieder geval.
Dennis Dekker  - 
Alarmschijf is voor Davina en Snelle zoals verwacht :)
Ivar Sip  - 
De alarmschijf gaat tegenwoordig alleen maar naar óf troep van Nederlandse bodem die amper doorbreekt óf Repeat of Niet tracks... Zo jammer
Ivar Sip  - 
Nou breken Davina en Snelle heel hard door maar daarom extra jammer dat ze t aan een track geven die het totaal niet nodig heeft... The Weeknd of Dua Lipa had veel toffer geweest.
John  - 
@Dennis: daarmee komen er drie alarmschijven tegelijk binnen in de Top 40, volgens mij nog nooit eerder vertoond.
Dennis Dekker  - 
Alle Alarmschijven weer up to date in De Top 40. Volgende week nieuwe ronden, nieuwe kansen!