New Releases: G-Eazy en Chris Brown steken 90’s-hit in nieuw jasje

- Releases

 G-Eazy Chris Brown Mark Morrison Martin Garrix Tove Lo Demi Lovato Jonas Blue Sean Paul ((JAM)) Steve Aoki Willy William Finneas Tabitha
New Releases: G-Eazy en Chris Brown steken 90’s-hit in nieuw jasje

Iedere week check je hier de heetste en lekkerste nieuwe tracks die zijn verschenen op New Music Friday. Deze week check je nieuwe nummers van onder anderen G-Eazy, Chris Brown en Mark Morrison, Sia en David Guetta, Martin Garrix en Tove Lo en Tabitha.

PROVIDE – G-Eazy feat. Chris Brown & Mark Morrison
Gerald Earl Gillum, zoals G-Eazy volledig heet, scoorde tot nu toe twee hits in de Nederlandse Top 40: Me, Myself And I (met Bebe Rexha) kwam in 2016 tot de zevende plek en Him & I (met Halsey) bereikte in 2018 nummer 15. Binnenkort verschijnt het nieuwe album van de Amerikaanse rapper, dat These Things Happens Too zal gaan heten. Daarop zal ook Provide te vinden zijn, dat hij maakte met Chris Brown en Mark Morrison. Die laatste is een Britse R&B-zanger, die in 1996 tot nummer 3 kwam in de Top 40 met Return Of The Mack. En The Mack ís weer helemaal terug, want G-Eazy en Chris Brown verbouwden zijn iconische hit tot een versie die in 2021 niet misstaat op de playlist van menig radiostation.

FLOATING THROUGH SPACE – Sia x David Guetta
Never change a winning team. Dat is wel van toepassing op Sia en David Guetta. Al 6 keer bereikte een samenwerking tussen de twee acts de Nederlandse Top 40 en als het aan hen ligt, is de volgende hit onderweg. Dat zou een primeur betekenen, want nog niet eerder was de Australische zangeres en songwriter de hoofdartiest. Dat is niet verwonderlijk, want Floating Through Space is de soundtrack van de film Music, die door Sia is geregisseerd en inmiddels kans maakt op twee Golden Globes. Als de track net zo’n succesvol wordt als hun huidige Top 40-hit Let’s Love, dan zouden de twee waarschijnlijk dik tevreden zijn. Dat nummer is namelijk al meer dan 70 miljoen keer gestreamd. Opvallend is wel dat de track vooral in Nederland en Scotland een succes is in de hitlijsten. In de rest van de landen wordt het nummer vooral veel gedraaid op de radio.

PRESSURE – Martin Garrix feat. Tove Lo
Bebe Rexha, Romy Dya, Dua Lipa en Aleesia. Dat zijn de namen van de zangeressen waarmee Martin Garrix in de Top 40 stond. Het zijn er slechts vier, want op de meeste van zijn hits waren mannen te horen, zoals Troye Sivan, John Martin, Clinton Kane, Dean Lewis en Bonn. Binnenkort zou het heel goed kunnen dat het rijtje vrouwen weer wordt aangevuld. Op Pressure hoor je namelijk de Zweedse zangeres Tove Lo. Zij scoorde in 2014 een nummer 1-hit in de Lijst der Lijsten met Stay High (Habits Remix) (met Hippie Sabotage) en ze kwam tot nummer 10 met Heroes (met Alesso). Haar laatste Top 40 dateert alweer van 2016, toen ze met Cool Girl niet verder kwam dan 35.

WHAT OTHER PEOPLE SAY – Sam Fischer & Demi Lovato
Maak kennis met de 29-jarige, Australische singer-songwriter Sam Fischer. Hij is in ons land nog niet zo heel erg bekend, maar in onder andere zijn thuisland, Schotland, Nieuw-Zeeland en in de UK scoorde Sam al een dikke hit met de track This City. Voor What Other People Say werkt hij nu samen met Demi Lovato. Het klikte al meteen toen de twee de studio indoken: ze schrijven allebei het liefst over persoonlijke ervaringen en wenden al snel aan elkaars aanpak. Zo vertelde Sam: ‘Ze is een professional. Demi werkt zo hard, alles is vlekkeloos bij haar. Ze is ook nog eens ongelooflijk lief. We leerden ontzettend veel van elkaar.” What Other People Say is een stemmige ballad, waarin de stemmen van beide artiesten goed naar voren komen.

SOMETHING STUPID – Jonas Blue feat. AWA
We hebben Jonas Blue even moeten missen in de hitlijsten. Vanaf 2016 scoorde hij maar liefst 8 Top 40-hits en tussendoor nam de Britse dj en producer nauwelijks gas terug. De coronacrisis dwong hem min of meer om een stap terug te doen. Het betekende ook genoeg tijd om aan nieuwe tracks te werken. Één van de resultaten daarvan, kunnen we vanaf deze week zo vaak als we willen beluisteren. Something Stupid bevat een sample van Show Me Love van Robin S. Het is een positieve track en dat was dan ook een duidelijk doel bij het maken van de het nummer. “2020 was zo moeilijk voor ons allemaal en ik wilde heel graag terugkomen in 2021 met wat positieve, opbeurende energie in mijn nieuwe single,” zo liet hij weten in een statement. “De iconische Robin S-sample gaf me echt dat gevoel in de studio en toen de talentvolle, Britse zangeres AWA binnenkwam en haar ongelooflijke vocalen opnam, kwam het allemaal samen.”

Ook deze tracks moet je checken
New Music Friday bracht natuurlijk nog veel meer nieuwe tracks. Sean Paul, Play N Skillz, Steve Aoki, Willy William, El Alfa en Sfera Ebbasta doen alvast een poging om de zomer naar voren te halen, met hun aanstekelijke nummer Mambo, terwijl Tabitha een emotionele track opnam voor haar nog ongeboren kindje. Finneas dropte American Cliché en Lvndscape werkt op Fall Into The Night samen met de Britse countryzangeres Twinnie. DeWolff heeft een nieuw album uit: Wolffpack. De band van zanger en gitarist Pablo van de Poel brengt meteen Haf Of Your Love uit als de tweede single daarvan.

MAMBO – Sean Paul, Play N Skillz, Steve Aoki, Willy William, El Alfa, Sfera Ebbasta

VOOR NU – Tabitha

AMERICAN CLICHÉ – Finneas

FALL INTO THE NIGHT – Lvndscape feat. Twinnie

HALF OF YOUR LOVE - DeWolff

Wil je meer nieuwe muziek checken? Beluister onze playlist op Spotify of check de releaselijst!