Fresh: de week van de grote collabs

- Releases

 Marco Borsato Davina Michelle Armin Van Buuren Major Lazer Swae Lee Tove Lo David Guetta Raye Madonna Snelle Frenna James Arthur Avicii Ed Sheeran Justin Bieber
Marco Borsato

Zoals iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Het is de week van de grote collabs: Ed Sheeran werkt samen met Justin Bieber, terwijl ook Marco Borsato, Snelle, Madonna en David Guetta met andere sterren de studio indoken.

HOE HET DANST – Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle

Hoe Het Danst werd eerder deze week al groots gepresenteerd bij de Nederlandse radiostations. “Armin van Buuren heb ik enorm hoog zitten als één van de beste dj’s ter wereld,” begon Marco Borsato bij de presentatie. “En Davina Michelle heeft de afgelopen tijd bewezen één van de grootste Nederlandse zangtalenten te zijn.” Het kan dan ook niet anders dat Hoe Het Danst een dikke hit gaat worden. De track, de eerste van een reeks nieuwe duetten van Marco Borsato, is een liefdeslied waarin het verhaal wordt verteld van twee mensen, die niet goed weten hoe ze met elkaar verder moeten.

I DON’T CARE – Ed Sheeran with Justin Bieber

Na flink wat teasen op social media, is-ie er nu: I Don’t Care, de samenwerking tussen Ed Sheeran en Justin Bieber. De twee supersterren werkten eerder al samen op Justin’s nummer 1-hit Love Yourself, maar daar lijkt deze gloednieuwe track in de verte niet op. Het nummer komt nog het meest in de buurt bij de opzwepende sound van Shape Of You.

TOUGH LOVE – Avicii

Avicii's SOS scoort de pannen van het dak in de Top 40, maar toch verschijnt er al een nieuwe track van het nog te verschijnen album TIM. Aan deze track werkten de producers Vargas & Lagola mee, die eerder al aanschoven bij het maken van de hits Hey Brother en Sillhouettes. Toen Avicii overleed was het nummer voor 80% af en volgens de Zweedse legende moest het een duet worden, het liefst van een stel dat echt bij elkaar is. Je hoort daarom Vargas, die in het echt Vincent Pontare heet, en zijn vrouw Agnes. Die ken je van de hit Release Me uit 2009.

PLANKGAS – Snelle & Frenna

Deze samenwerking van Snelle en Frenna hing al lang in de lucht en deze week is het dan eindelijk zover: we kunnen genieten van Plankgas, dat geproduceerd is door Donda Nisha.

FALLING LIKE THE STARS – James Arthur

James Arthur lijkt iets met sterren te hebben. Na Rewrite The Stars (met Anne-Marie) brengt hij nu opnieuw een track uit met de hemellichamen in de titel. Het verschil? Rewrite The Stars was een track uit de film The Greatest Showman, terwijl Falling Like The Stars door James zelf werd geschreven, met Jamie Grey en Anders Hojer. Het is de eerste track van het nieuwe album van de Brit, dat in de herfst uit zal komen.

CRAVE – Madonna with Swae Lee

Crave is alweer de derde track die Madonna van haar nieuwe album Madame X uitbrengt. Deze keer werkt de Queen Of Pop samen met Swae Lee, die het afgelopen jaar niet heeft stilgezeten. Zo hoorde je hem onder andere op de hits Sunflower (van Post Malone) en Close To Me (van Ellie Goulding en Diplo).

STAY (DON’T GO AWAY) – David Guetta feat. Raye

Wie hits zegt, zegt David Guetta. De Franse dj en producer heeft er inmiddels 45 op zijn naam staan in de Top 40. Op zijn laatste, Say My Name, deed hij het nog met Bebe Rexha en J Balvin. Voor Stay (Don’t Go Away) schakelde hij Raye in. Deze 21-jarige, Britse zangeres hoorde je al op By Your Side van Jonas Blue en op You Don’t Know Me – na na ey! van Jax Jones. Mocht het zijn 46e Top 40-hit worden, dan kan Guetta jacht gaan maken op Madonna. Zij staat namelijk op 2 in de lijst van best scorende artiesten in de Top 40. De Fransman staat daar vlak achter, op nummer 3.

DIVA – Aazar with Swae Lee & Tove Lo

De naam Aazar zegt je misschien nog niet veel, maar dat kan na deze track zomaar afgelopen zijn. De Franse dj en producer timmert al jaren aan de weg en komt nu met een catchy nummer. Op Diva check je Swae Lee en Tove Lo, die na haar nummer 1-hit met Habits en samenwerking met Alesso (Heroes) een beetje naar de achtergrond verdween.

CAN’T TAKE IT FROM ME – Major Lazer feat. Skip Marley

Weet jij nog wat de laatste Top 40-hit van Major Lazer is? Een jaar geleden stonden Diplo en co in de lijst met hun samenwerking met Rudimental en Anne-Marie. Helaas werd ex-Alarmschijf Let Me Live geen groot succes met 6 weken in de lijst en 28 als hoogste positie. Nu komt het collectief met een eigen track: Can’t Take It From Me. Daarop is ook Skip Marley te horen. Deze kleinzoon van de legendarische Bob heeft stiekem al in keer in de Lijst der Lijsten gestaan: je hoorde hem op Chained To The Rhythm van Katy Perry.

Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.

Foto: cover single