Artiestafbeelding Nick Jonas

Nick Jonas

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 16-09-1992 (30 jaar)

Officiële websitehttp://www.nickjonas.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  0 weken in Top 40
  •  0 punten
  •  #9250 aller tijden
  •  0 Top 40-hits

Biografie

Nick Jonas begon al op zijn zevende met acteren op Broadway en kreeg rollen in onder andere A Christmas Carol, Les Misérables en Beauty And The Beast. Ten tijde van die laatste nam hij voor het eerst een nummer op, dat op het album Broadway’s Greatest Gifts: Carols For A Cure Volume 4 terecht kwam.


In het najaar van 2004 kreeg hij een platencontract, waarna de singles Dear God en Joy To The World (A Christmas Prayer) verschenen. Ook verschijnt dan zijn debootalbum, Nickolas Jonas. In 2006 leverde hij met broers Kevin en Joe het album It’s About Time af. De groep werd bekend als Jonas Brothers. In 2007 verscheen bij Hollywood Records hun  tweede, titelloze album. De groep kreeg in 2008 een reality-serie, Jonas Brothers: Living The Dream.

Van het derde album van de broers (A Little Bit Longer) werden er wereldwijd meer dan 2 miljoen stuks verkocht. Nick was ondertussen toe aan nieuwe uitdagingen en brengt met een nieuw project, Nick Jonas & The Administration, in 2010 een album uit, Who I Am. Twee jaar later besluiten de Jonas Brothers er een punt achter te zetten. In de jaren daarna gaan er steeds geruchten over een comeback, maar die blijft uit.

Na de release van zijn tweede studioalbum, Nick Jonas, in november van 2014 gaat hij mee op tournee met Maroon 5 . Ook zou hij met Kelly Clarkson gaan touren. Die laatste tour ging echter niet door vanwege haar stemoperatie.
 
Op 10 juni 2016 verschijnt zijn derde studioalbum, Last Year Was Complicated, waarvan de samenwerking met Tove Lo, Close, als voorloper verschijnt.
 
In februari 2021 brengt hij de single Spaceman uit. Dit na jaren van stilte als solo artiest. Jonas heeft de afgelopen jaren niet stil gezeten. Hij was druk met de Jonas Brothers en zijn filmwerk.


Top 40-hits


GeenOverige nummersSocial media


Twitter

Facebook