Airplay Top 40: Shotgun terug op 1

- Hitlijsten

 George Ezra
George Ezra

Na drie weken op nummer 1 te hebben gestaan moest Shotgun (van George Ezra) even een weekje een stap achteruit zetten.

Vorige week grepen Noah Kahan en Julia Michaels de macht op de Nederlandse radio maar deze week stelt George Ezra weer orde op zaken. Shotgun schakelt deze week weer in de vooruit en is opnieuw de meest gedraaide hit. Drie andere hits stappen deze week de top 10 binnen. Van die drie heeft Youngblood (van 5 Seconds Of Summer) daar nog niet eerder gestaan. De Australische boyband klimt 11 plaatsen omhoog naar nummer 9. Dat is overigens niet de grootste sprong voorwaarts want Martin Garrix en Bonn winnen 13 plaatsen en zetten daarmee hun High On Life op nummer 16.

Whenever (van Kris Kross Amsterdam, The Boy Next Door en Conor Maynard) weet zich deze week te herstellen. De track piekte begin september op nummer 18 en deze week weet die samenwerking daar opnieuw te komen. Voor Darkside (van Alan Walker, Tomine Harket en Au/Ra) is de rek er op de radio nog niet uit. Na eerst eind augustus op nummer 27 te hebben gestaan bleef die hit in de zes daaropvolgende weken steeds in het onderste kwart. Deze week schrijven we met plek 23 een nieuw hoogtepunt in de boeken.

Zowel Shawn Mendes als ook Zedd stonden afgelopen week met een track in de Airplay Top 40. Hun samenwerking via de remix van Lost In Japan levert ze deze week een tweede gelijktijdige notering op want de ex-Alarmschijf is deze week de hoogste nieuwe in de lijst.

Flames, de hit van David Guetta en Sia, stond in juni en juli totaal twee weken op de eerste plaats van de Airplay Top 40. Inmiddels staan de twee nu 27 weken in de lijst en zakken ze flink; met 15 plaatsen verlies is Flames op nummer 34 de snelste zakker. De langst genoteerde hit in de Airplay Top 40 is sinds vorige week Crazy van Lost Frequencies en Zonderling. Het record stond twee maanden op naam van Imagine Dragons die met Whatever It Takes na 42 weken uit de Airplay Top 40 vielen. De track staat ook deze week bij de twintig meest gedraaide hits op de Nederlandse radio en dus lijken er nog wel een paar weken bij te gaan komen.

1 ( 2) SHOTGUN- George Ezra
Check hier de songtekst van Shotgun

16 (29) HIGH ON LIFE- Martin Garrix feat. Bonn
Check hier de songtekst van High On Life

25 (--) LOST IN JAPAN – REMIX- Shawn Mendes & Zedd
Check hier de songtekst van Lost In Japan

40 (--) IJSKOUD- Nielson
Check hier de songtekst van IJskoud

De complete Airplay Top 40 staat hier voor je klaar.