Green Green Grass van George Ezra is de hoogste nieuwe in de Top 40

- Hitlijsten

 George Ezra Flemming Ava Max Sigourney K Ronnie Flex
Green Green Grass van George Ezra is de hoogste nieuwe in de Top 40

Vier nieuwe nummers weten deze week de Top 40 te bereiken. Ex-Alarmschijf Green Green Grass van George Ezra is de hoogste binnenkomer deze week.

31 (--) GREEN GREEN GRASS – George Ezra
Terwijl Anyone For You (Tiger Lily) van George Ezra nog maar dertien weken in de Top 40 staat en deze week op de zevende plek te vinden is, komt de Britse singer/songwriter al weer met een volgende single. Dat is vooral te wijten aan het feit dat Anyone For You (Tiger Lily) in veel andere Europese landen lang niet zo populair is als bij ons, waardoor ze daar alweer aan een nieuwe track van George toe zijn. Beide nummers vind je op het nieuwe album Gold Rush Kid, dat op 10 juni zal verschijnen. George Ezra schreef Green Green Grass op een bijzondere plek: op het eiland Santa Lucia, nadat hij daar in 2018 in een straatfeest belandde, dat achteraf een uitvaart van drie mensen bleek te zijn. Qmusic koos de track als Alarmschijf.

34 (--) AUTOMATISCH – Flemming
Eigenlijk had Flemming na Amsterdam en Zij Wil Mij een rustiger liedje als derde single willen uitbrengen, maar toen een paar weken geleden de coronamaatregelen werden losgelaten en Nederland eindelijk weer ‘open’ ging, bedacht hij zich. ‘Met Automatisch kunnen we lekker dansen en krijg je een zomergevoel’, zei de 26-jarige Brabander in het persbericht bij deze nieuwe track. Hij schreef het een paar maanden geleden tijdens een schrijverskamp in Kaatsheuvel en volgens Flemming zelf is Automatisch het beste liedje dat hij tot nu toe heeft geschreven. Tot en met aanstaande maandag kun je Flemming nog zien in Rotterdam Ahoy op De Vrienden Van Amstel LIVE en daarna op vele zomerfestivals.

39 (--) MAYBE YOU’RE THE PROBLEM – Ava Max
‘Het zwaarste jaar uit mijn leven’. Zo omschrijft Ava Max in een interview de afgelopen twaalf maanden. Natuurlijk had de Amerikaans-Albanese zangeres net als iedereen te dealen met corona, maar ze zat bovendien in een relatie met iemand die niet goed voor haar was. Gelukkig is Ava in februari van dit jaar pas 28 geworden, dus er komen hopelijk nog veel mooie jaren aan. Die ellendige periode heeft ze van zich af geschreven op haar nieuwste hit. Maybe You’re The Problem is volgens Ava zelf haar meest persoonlijke songtekst tot nu toe. Het is ook haar elfde Top 40-hit en de voorloper op een nieuw album. Dat wordt haar tweede, na Heaven & Hell uit 2020. Qmusic riep Maybe You’re The Problem uit tot Alarmschijf.

40 (--) 100 SMSJES – Sigourney K & Ronnie Flex
Dankzij hits als Belly Dancer van Imanbek & BYOR, Willy Williams Trompeta en Vluchtstrook van Kris Kross Amsterdam, Sigourney K en Antoon duiken er de laatste tijd vaak bewerkingen van hits uit de 90’s en 00’s op in de Top 40. Ook in de nieuwste hit van Sigourney Korper, zoals de 30-jarige zangeres voluit heet, herken je waarschijnlijk een track uit het verleden. Het refrein van 100 SMS-jes is namelijk gebaseerd op de melodie van Summer Jam 2003. Met die hit, die dan weer was gebaseerd op Fiesta van The Sunclub uit 1997, stond The Underdog Project een kleine twintig jaar geleden negen weken op nummer 1 en scoorde dé zomerhit van 2003. 100 SMS-jes is een samenwerking met Ronnie Flex.

Foto: YouTube