Tipparade: nummer 1 voor Megan Thee Stallion & Dua Lipa

- Hitlijsten

 Megan Thee Stallion Dua Lipa George Ezra Davina Michelle Jack Harlow Lizzo Lauren Spencer-Smith Ofenbach Son Mieux Ed Sheeran Lil Baby Benson Boone Kraantje Pappie Martin Garrix Shaun Farrugia Justin Bieber Don Toliver Sam Smith Lady Gaga Berlin Dermot Kennedy David Guetta Robin Schulz
Tipparade: nummer 1 voor Megan Thee Stallion & Dua Lipa

Na 9 weken hebben Megan Thee Stallion en Dua Lipa de koppositie van de Tipparade bereikt met Sweetest Pie. Verder verwelkomen we maar liefst 9 nieuwe tracks in de lijst.

De gehele top 3 schuift deze week één plekje op. Voor George Ezra betekent dit dat hij de overstap heeft weten te maken naar de Top 40 met Green Green Grass. Achter Megan Thee Stallion en Dua Lipa vinden we achtereenvolgens Davina Michelle (No Angel) en Jack Harlow (First Class) terug. In de top 10 komen we verder 3 tracks terug die voor het eerst de bovenste 10 bereiken: Lizzo gaat met About Damn Time van 22 naar 6 en is daarmee ook gelijk de snelste stijger van de week. Ook Flowers van Lauren Spencer-Smith is nieuw in de top 10, evanals 4u van Ofenbach. Buiten de top 10 van de Tipparade maken Son Mieux (Multicolor, van 19 naar 13) en Ed Sheeran en Lil Baby (2step, van 23 naar 16) nog flinke stappen in de lijst.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 9 binnenkomers aan je voor.

19 (--) IN THE STARS – Benson Boone
2021 betekende de doorbraak van Benson Boone. De Amerikaan, die in datzelfde jaar American Idol verliet om onduidelijke redenen, scoorde een hit met Ghost Town. Hij kwam tot nummer 20 en hield het maar liefst 18 weken vol in de Top 40. Met In The Stars wil hij bewijzen geen eendagsvlieg te zijn.

22 (--) LANG LEVE DE LIFE – Kraantje Pappie
Kraantje Pappie staat momenteel nog met Missen Zou in de echte enige, met zijn bevriende collega’s Thomas Acda en Rolf Sanchez. Toch bracht Kraan vorige week al nieuw materiaal uit. Op Lang Leve De Life horen we hem weer eens solo, wat het laatst gebeurde met Vallende Ster in 2019 (#38). Op deze nieuwe track viert hij het leven.

24 (--) IF WE’LL EVER BE REMEMBERED – Martin Garrix & Shaun Farrugia
Martin Garrix behoeft allang geen introductie meer. Met zijn 25 hits in de Top 40 staat hij inmiddels op plek 34 van ‘best scorende artiesten’. Shaun Farrugia komt wat dat betreft net kijken. De zanger uit Londen schreef tot dusver vooral nummers voor andere artiesten, waaronder The Script en Sam Feldt.

25 (--) HONEST – Justin Bieber feat. Don Toliver
De naam Don Toliver doet vermoedelijk bij menigeen nog geen belletje rinkelen. Toch heeft deze Amerikaanse rapper, met ruim 24 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify, al een grote hit gescoord in 2020. Lemonade (met Internet Money, Gunna & Nav) kwam destijds tot nummer 14. De samenwerking met superster Justin Bieber zal hem vermoedelijk nog alleen maar groter maken.

26 (--) LOVE ME MORE – Sam Smith
We hebben hem even moeten missen, maar Sam Smith is terug van weggeweest. De opvolger van Diamonds (#25 in 2020) heet Love Me More en kwam vorige week uit. Deze nieuwe track is speciaal geschreven voor mensen die worstelen met hun identiteit. Voor Sam Smith is muziek een belangrijke vorm van therapie geweest de afgelopen tijd en hij hoopt dat dit voor anderen ook zo kan zijn.

27 (--) HOLD MY HAND – Lady Gaga
Eind mei komt-ie dan eindelijk uit, Top Gun: Maverick, het vervolg op de succesfilm Topgun uit 1986 met Tom Cruise. Een belangrijk deel van de cast zal ook nu weer terugkeren. Op de soundtrack stond destijds Berlin’s Take My Breath Away (Love Them From “Top Gun”), wat een nummer 1 hit werd. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor Lady Gaga, die na 2020 (Rain On Me, met Ariana Grande) weer eens een hit kan scoren.

28 (--) SOMETHING TO SOMEONE – Dermot Kennedy
Dermot Kennedy is toe aan de opvolger van Better Days, waarmee hij een behoorlijke hit scoorde vorig jaar. De Ierse zanger bracht in 2019 zijn debuutalbum Without Fear uit en is nu bezig met de opvolger. Op social media zei hij over de track: “I’m so so happy to announce that my new single ‘Something to Someone’ is out on May 5th! I can’t wait for you to hear this one. Been holding on to it for a while now.”

29 (--) DARTE UN BESO – Rolf Sanchez
Je zou het misschien niet zeggen, maar eind deze maand brengt Rolf Sanchez pas zijn allereerste album uit: Mi Viaje. De zanger uit Ede, die eigenlijk Roelof Wienk heet, komt morgen met een nieuw voorproefje van dat album: Darte Un Beso. Het nummer zou het zomaar eens ouderwets goed kunnen gaan doen deze zomer.

30 (--) ON REPEAT – David Guetta & Robin Schulz
De hitmachine David Guetta blijft maar doorgaan. Nadat hij onlangs al bekroond werd tot ‘best scorende artiest’ in de geschiedenis van de Top 40 (met 56 hits tot dusver) komt er mogelijk alweer een nieuwe aan. Op On Repeat werkt hij samen met zijn Duitse collega Robin Schulz. De twee stonden in 2016 al eens samen in de Lijst der Lijsten met Shed A Light (met Cheat Codes).