Harry Styles opnieuw op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Harry Styles Camila Cabello Ed Sheeran Willy William James Hype Miggy Dela Rosa Jax Jones MNEK S10 5 Seconds Of Summer Imagine Dragons Flemming Joel Corry David Guetta Bryson Tiller George Ezra Imanbek Sigourney K Ronnie Flex
Harry Styles opnieuw op 1 in de Top 40

Voor de vijfde week op een rij staat As It Was van Harry Styles op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. De track blijft een flinke voorsprong hebben op de andere nummers in de top 3.

De top 3 van deze week is ongewijzigd ten opzichte van vorige week. Daarmee wordt As It Was gevolgd door Bam Bam (van Camila Cabello en Ed Sheeran) en Trompeta (van Willy William) op de plekken 2 en 3. De laatste tijd weten veel Alarmschijven op nummer 1 te komen. 7 weken geleden werd het al een record, toen Antoon met Hallo op nummer 1 stond: de langste periode met een Alarmschijf op nummer 1. Dat record stond op 29 weken en werd toen overtroffen. Harry Styles brengt het aantal weken dat er, zonder onderbreking, een Alarmschijf op nummer 1 staat nu op 36 weken. Mocht ook de volgende nummer 1 een Alarmschijf zijn, dan is ook dat meteen een record. Dat zou dan betekenen dat 8 Alarmschijven achter elkaar op nummer 1 zijn gekomen.

Ferrari bijna in de top 3
Ferrari van James Hype en Miggy Dela Rosa komt gevaarlijk dicht in de buurt bij een top 3-notering. Het tweetal stijgt met superstip van 9 naar 4. De belangrijkste component van Ferrari stond 20 jaar geleden in de Top 40 via I Need A Girl (Part Two). De track van P. Diddy, Ginuwine, Loon, Mario Winans en Tammy Ruggeri stond toen twee weken op nummer 3. Ferrari nadert die prestatie met rasse schreden. Op nummer 3 vinden we nog zo’n notering die er ‘bijna’ is. Infinity stond in 1990 en 2008 in de Top 40 en natuurlijk is dat de oorsprong van Trompeta. In 2008 werd Infinity, in de versie van Guru Josh Project, een nummer 2-notering. De versie van Willy William blijft deze week dus zitten op nummer 3.

Primeur voor Jax Jones
Jax Jones en MNEK mogen een top 5-hit bijschrijven op hun cv. Dat betekent een primeur voor de Britse dj en producer. Met zijn eerste Top 40-hit You Don't Know Me - Na Na Ay! (met Raye) was hij er in 2017 dichtbij, maar de track strandde destijds op de zesde plaats. Zijn drie Top 40-hits die daarna volgden, kwamen niet boven plek 22 uit. Tot 26 maart, toen ex-Alarmschijf Where Did You Go? op nummer 20 wist te komen. Deze week stijgt dat nummer van 6 naar 5. Voor MNEK is het zijn vijfde top 5-hit. De zanger die eigenlijk Uzo Emineke heet, stond in 2020 met Head & Heart (met Joel Corry) vijf weken op nummer 1.

S10 heeft bijna de meest succesvolle Nederlandstalige Eurovisiesongfestival-hit te pakken
In de week van het Eurovisiesongfestival weet S10 in de 10e week terug te keren in de top 10, door van 11 naar 10 te stijgen. De Diepte stond eerder al een week op nummer 2. Het nummer van de 21-jarige zangers is in de Top 40 inmiddels zo succesvol geworden dat het de een na meest succesvolle Nederlandstalige Eurovisiesongfestival-hit is geworden. Alleen Ik Zie Een Ster (van Mouth & MacNeal uit 1974) was succesvoller in de Nederlandse hitlijst.

Flink wat stijgers
Buiten de top 10 zijn er flink wat snelle stijgers. Complete Mess van 5 Seconds Of Summer schiet in de zesde week hard omhoog, van 21 naar 14 en ook voormalig Alarmschijf Bones van Imagine Dragons gaat als een speer: de track wint 5 plekken en sprint van 20 naar 15. Belly Dancer van Imanbek en Byor gaat met twee plaatsen winst wat minder hard, maar is wel dicht bij een stek in de top 20. Het tweetal gaat van 23 naar 21. Een aantal plaatsen lager zien we Flemming een sprong van 10 plekken maken. Automatisch katapulteert zichzelf van 34 naar 24. Daarachter gaan What Would You Do? van Joel Corry, David Guetta en Bryson Tiller van 29 naar 26 en Green Green Grass van George Ezra van 31 naar 28.

100 Smsjes is de snelste stijger
Toch zijn twee Nederlanders verantwoordelijk voor de snelste stijger van deze week. 100 Smsjes van Sigourney K en Ronnie Flex klimt, met 11 plaatsen winst, naar nummer 29. Ava Max komt met Maybe You’re The Problem net tekort om het duo in te halen, maar desondanks stijgt ze met 9 plekken ontzettend hard. Benson Boone weet deze week een tweede Top 40-succes te boeken. In The Stars is, op nummer 36, de hoogste nieuwe. About Damn Time van Lizzo is de enige andere nieuwkomer. De Amerikaanse is nieuw op 40.

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week en beluister onze podcast!

Foto: YouTube