Nieuws
Hitlijsten

Tipparade: Di-Rect op weg naar nieuwe hit

Tipparade: Di-Rect op weg naar nieuwe hit
Di-Rect  Burna Boy  Kygo  Dean Lewis  Davina Michelle  Danique  Josylvio  Antoon  Lucas & Steve  4 Strings  OsTEKKe  Beyoncé  George Ezra  Rondé  Ed Sheeran  Lil Nas X  Chef'Special 

Burna Boy blijft deze week hangen op nummer 1 met Last Last. Daarmee blijft hij, evenals Kygo & Dean Lewis met Lost Without You, met 12 weken de langst genoteerde track in handen houden.

In de top 5 zijn verder weinig spannende verschuivingen te bespeuren. Pas op nummer 8 komen we een snellere stijger tegen: I Love Me More van Davina Michelle schuift 6 plekken op. Ook Danique is nieuw in de top 10 met Papa Mama (van 12 naar 9), net zoals Josylvio en Antoon met Soms (van 13 naar 10). Gelijk daarachter komt Di-Rect aanzetten: 90s Kid stijgt van 29 naar 11 en is daarmee de snelste stijger van de week. Ook Dean Lewis doet het niet onverdienstelijk, zijn beladen How Do I Say Goodbye gaat van 23 naar 12. Lucas & Steve, 4 Strings en Lagique maken het rijtje compleet: If It Ain’t Love stijgt 15 plekken en komt op nummer 15 terecht.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

22 (--) ANOTHER LOVE – Ostekke
Het is eind dit jaar precies 10 jaar geleden dat Tom Odell zijn eerste (en tot nu toe enige) hit in de Top 40 scoorde. Het meeslepende Another Love wist uiteindelijk tot nummer 8 te komen. Eerder dit jaar ging het nummer viral op TikTok en kreeg het een tweede leven. Another Love werd ook een soort soundtrack van hoop voor de tragische oorlog in Oekraïne. De Duitse producer Ostekke heeft nu een hardstyle remake van de track gemaakt.

25 (--) CUFF IT – Beyoncé
Het jaar is nog niet eens om, maar 2022 kan nu al het jaar van de comeback van Beyoncé worden genoemd. Afgelopen juni was daar vrij onverwacht de leadsingle Break My Soul, die wereldwijd aansloeg, maar in de Top 40 maar een bescheiden hit werd. Een maand later volgde Renaissance, haar zevende studio album. Inmiddels zijn we toe aan de tweede single. Voor Nederland is de keus op het dansbare Cuff It gevallen, terwijl veel andere landen Church Girl voorgeschoteld krijgen als opvolger.

26 (--) DANCE ALL OVER ME – George Ezra
Je kunt er bijna je klok op gelijk zetten: om de 4 jaar brengt George Ezra een nieuw album uit. Na Wanted On Voyage (2014) en Staying At Tamara’s (2018) was het in juni tijd voor zijn derde studio album Gold Rush Kid. Anyone For You (Tiger Lily) en Green Green Grass bleken al succesnummers, nu is het tijd voor Dance All Over Me. Deze nieuwe track klinkt anders dan zijn voorgangers en had zomaar een samenwerking met een dj kunnen zijn. George is momenteel op tour in het Verenigd Koninkrijk.

27 (--) BRIGHT EYES – Rondé
De Utrechtse band Rondé heeft het eindelijk voor elkaar. Nadat Naturally in 2017 een bescheiden hit werd in de enige echte, bleven vervolgens diverse singles in de Tipparade steken. Vorig jaar was daar dan eindelijk de definitieve doorbraak met Hard To Say Goodbye (#5). Ook opvolger Love Myself was een hit en haalde met gemak de top 10. Op Bright Eyes horen we, afgaande op de previews op social media, een iets harder geluid van Rikki, Armel, Sharon en Cas.

28 (--) CELESTIAL – Ed Sheeran
Wie de Instagram account van Ed Sheeran een beetje in de gaten houdt, heeft onlangs een fragment van een zingende Ed voorbij zien komen tussen een heleboel Pokémon knuffels. Het nummer dat we horen is Celestial, een track die niet terug te vinden is op Ed’s laatste album = (Equals). Of dat betekent dat we te maken hebben met de voorloper van een nieuw album, blijft nog even gissen. De fans hoeven sowieso niet te vrezen dat hun idool stopt met muziek maken, want de Brit gaf onlangs in een interview nog aan dat hij minstens 20 jaar actief wil zijn in de muziekindustrie (naar het voorbeeld van Coldplay). En aangezien The A Team uit 2011 komt, kan hij nog even vooruit.

29 (--) STAR’ WALKIN – Lil Nas X
Eind deze maand is het weer zover. Dan vindt de twaalfde editie plaats van het League Of Legends World Championship. Aan dit e-sporttoernooi (een online toernooi), dat wordt gehouden op 4 verschillende locaties in Mexico en Amerika, doen 24 teams mee van over de hele wereld. Met Star’ Walkin heeft Lil Nas X het anthem van het kampioenschap te pakken. Hij heeft zichzelf gekscherend al benoemd tot president van League Of Legends. De zanger deed naast zijn muzikale bijdrage ook een inhoudelijke bijdrage: hij ontwierp een zogenaamde skin voor de game.

30 (--) YOU AND I – Chef’Special 
De heren van Chef’Special zijn toe aan een nieuwe release. Nadat de laatste 2 singles Down For Love (met La Pegatina) en het gevoelige Superman de oversteek naar de Top 40 niet wisten te maken, is het nu de beurt aan You And I. Voor de video van deze track, die is opgenomen in Dorpshuis Ilpendam, zocht de band onlangs nog figuranten. Uiteindelijk kwamen hier zo’n 80 mensen op af. Wanneer de video precies in première gaat is nog niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat You And I vanaf vrijdag te beluisteren is.

(22/09/2022)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Loreen - Is It Love
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Son Mieux - Tonight
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Teddy Swims - The Door
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Tate McRae - Greedy
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Antoon - Blindelings
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Di-Rect - My Blood
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Cyril - Stumblin' In
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Davina Michelle - 17
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Nathan Dawe x Bebe Rexha - Heart Still Beating