Spotlight: For Tonight

- Releases

 Givēon
Spotlight: For Tonight

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Giveon.

Sommige hits zijn zo duidelijk bedoeld voor warmere dagen dat het bijna niet anders kan dan dat ze worden uitgebracht in mei, soms is het ook andersom. Een echte winterplaat bestaat eigenlijk niet, maar de algehele sound van muziek wordt wel degelijk vaak wat duisterder tegen oktober. De beste artiesten kunnen met allebei de sounds wel iets. Zo ook Giveon.

Maar wie is dat ook alweer? Giveon Dezmann Evans is de 26-jariger r&b-zanger die de show stal met zijn versie van Justin Biebers dikke hit ‘Peaches’. Daar hebben we die zomerhit dus al. Toch brak hij een jaar eerder al door toen hij het refrein inzong op ‘Chicago Freestyle’ van Drake. Zijn soulvolle stem viel meteen heel veel mensen op. Begin dit jaar kwam zijn prachtige en hartverscheurende r&b-ballad ‘Heartbreak Anniversary’ op TikTok terecht en werd het stiekem een behoorlijke hit. Tijd dus voor een opvolger.

Deze week releast Giveon ‘For Tonight’, zijn eerste solosingle sinds de doorbraak van ‘Heartbreak Anniversary’. En van die laatste plaat heeft hij duidelijk vleugels gekregen. ‘For Tonight’ is namelijk net zo goed een kippenvelmoment. Giveon klinkt hier als Sam Smith in het hoogtepunt van zijn carrière en het is duidelijk dat zijn stem eindeloze mogelijkheden heeft. ‘For Tonight’ kan zomaar de verrassing van deze winter worden en van Giveon zijn we voorlopig nog niet af.