Peaches schiet de top 10 van de Top 40 in

- Hitlijsten

 Snelle Maan Justin Bieber Daniel Caesar Givēon Suzan & Freek Riton Nightcrawlers Mufasa & Hypeman Bilal Wahib Ronnie Flex ATB Topic A7S P!nk 3Js
Peaches schiet de top 10 van de Top 40 in

Snelle en Maan hebben met Blijven Slapen nu voor de derde week de grootste hit van ons land te pakken, maar het is Justin Bieber die met Daniel Caesar en Giveon het meest opvalt in de top 10. Peaches schiet als een raket omhoog en kan een serieuze gooi naar de eerste plek doen.

Voor de 33e keer in de lange geschiedenis van de Nederlandse Top 40 staat de volledige top 6 ‘geparkeerd’ en daarmee staan Suzan en Freek (met Goud) en Riton, Nightcrawlers, Mufasa en Hypeman (met Friday) voor de tweede keer op de plekken 2 en 3. Dit jaar is dat al voor de tweede keer; op 30 januari stond zelfs de hele top 7 vast. Dat is goed nieuws voor onder andere Blijven Slapen van Snelle en Maan. Niet alleen staat Snelle nu voor een elfde week op nummer 1, hij nestelt zich ook bij de vier Nederlandse soloacts met de meeste weken in de top 3. In die rangschikking overtreft hij deze week de 35 weken van Anouk. Alleen Marco Borsato (140 weken), Guus Meeuwis (40 weken) en Jan Smit (38 weken) stonden nog langer in de top 3.

Peaches knalt hard omhoog
Vorige week werd Hold On de 16e top 10-hit van Justin Bieber. Deze week knoopt hij er zijn volgende aan vast met Peaches. Bij de mannen is Bieber inmiddels opgeklommen tot de zesde plek met één top 10-hit minder dan David Guetta. In de lijst van mannen met de meeste top 10-hits is Michael Jackson overigens recordhouder, met 30 solohits die bij de 10 grootste hits van ons land wisten te komen. Peaches wint 17 plekken is daarmee meteen de grootste stijger van deze week.

501 dondert omlaag
Bilal Wahib en Ronnie Flex zijn de snelste zakker die we dit jaar in de Top 40 tegen zijn gekomen. Het is de 13e keer dat een hit vanaf nummer 12 nu 19 plekken moet inleveren. De laatste track met zo’n val zaken we in 2008 via Ticket For Tibet met Als Je Ooit Nog Eens Terug Kan (op 10 april 2008) die val maakte. De laatste keer dat een track in de Top 40 sneller zakte was op 14 maart 2020 toen Opgeblazen en Wilbert Pigmans met De Toreador 22 plekken inleverden (van 17 naar 39).

ATB overtreft zichzelf
Op punten weet Your Love (9PM) 22 jaar na dato de basis met de nieuwe remix van Topic en A7s te overtreffen. Waar de track in 1999 niet verder wist te komen dan nummer 11 werd dat vorige week al overtroffen (op nummer 7). Ook op basis van de puntenscore is de prestatie nu overtroffen want de 2021-versie heeft nu (al) 9 punten meer.

P!nk gaat U2 voorbij
In de ranglijst van meest succesvolle Top 40-acts heeft P!nk de niet geringe successen van U2 weten te overtreffen. Met 44 hits wist de Ierse band een totaal van 3938 punten te scoren. Dankzij Cover Me In Sunshine komt P!nk nu 9 punten verder en daarmee op de twaalfde plek. Komende week kan ze Anouk overtreffen en ook Ed Sheeran komt dan binnen bereik.

3Js zijn alweer verdwenen
Voor de vijfde keer hebben we dit jaar al na twee weken afscheid genomen van een Top 40-hit (die niet tijdens de jaarwisseling al in de lijst stond). De 3Js kwamen met Vreemde Leegte niet verder dan nummer 38 in twee weken en weten het dus nog geen drie weken vol te houden in de Lijst der Lijsten.

Binnenkomers
Montero (Call Me By Your Name) is de hoogste nieuwe in de lijst. De track van Lil Nas X komt binnen op nummer 34. Ook Frans Duits (van Donnie en Frans Duijts) en Afraid Of The Dark (van Chef’Special) zijn nieuw in de lijst. Alles over deze nummers lees je hier.

Check hier de complete Top 40 van deze week! 

Foto: YouTube