Blijven Slapen is voor de vierde week nummer 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Snelle Maan Justin Bieber Givēon Daniel Caesar P!nk David Guetta Raye P!nk Joel Corry Dua Lipa Lil Nas X Lost Frequencies Tom Grennan Frans Duijts Donnie
Blijven Slapen is voor de vierde week nummer 1 in de Top 40

Blijven Slapen van Snelle en Maan is voor de vierde week op rij de populairste track van Nederland. Daardoor staat de Gelderse artiest nu in totaal voor de twaalfde week op de eerste plaats.

Daarmee hoort hij nu bij de 13 Nederlandse acts met de meeste weken op 1, waar Snelle nu Ch!pz evenaart. Met ‘slechts’ 114 weken sinds zijn eerste Top 40-hit presteert Snelle dat in de kortste periode. Hij is toch al bezig met een stevige opmars. De Nederlander passeert deze week 4 andere Nederlandse acts en komt daarmee bij de 30 meest succesvolle acts van eigen bodem. Hij laat Earth & Fire, de Vengaboys, de Dolly Dots en Nielson nu al achter zich en staat nu op plek 29. De zanger gaat nu in de achtervolging op Davina Michelle, met wie hij vorig jaar nog samen een nummer 1-hit scoorde. De top 3 van deze week blijft gelijk aan die van vorige week, met Goud van Suzan & Freek op 2 en Friday van Riton, Nightcrawlers en Mufasa & Hypeman op 3.

The Biebs op weg naar…
Justin Bieber leek vorige week met Daniel Caesar en Giveon hard op weg naar nummer 1. Peaches ging ook afgelopen week hard, maar het is nog net niet genoeg voor een plek in de top 3. Daardoor strandt het nummer voorlopig op de vierde plaats. Het is wel de twaalfde Top 40-hit van de Canadese superster, die hoger dan de vijfde plek is gekomen. Wanneer Justin hoger dan die vijfde plek komt, is het vaak ook goed raak. Van die twaalf hits kwamen er namelijk 6 op nummer 1 terecht, 4 op nummer 2 en slechts 1 op nummer 3. De toekomst moet uitwijzen of ook Peaches op het erepodium van de Top 40 mag plaatsnemen.

P!nk ruikt mijlpaal
Cover Me In Sunshine van P!nk (en Willow Sage Hart) is net zo 5 als vorige week. Toch heeft de ervaren, Amerikaanse zangeres een mijlpaal in zicht: P!nk nadert de tien meest succesvolle Top 40-artiesten aller tijden. Deze week passeert ze Anouk, die haar aantal Top 40-punten in 2019 op 8957 bracht. Deze week heeft P!nk er 26 meer dan de Nederlandse. Ook loopt ze inmiddels in op Ed Sheeran, die 16 puntjes meer heeft. Het verschil tussen de twee is nu nog 21 punten in het voordeel van Ed, maar dat kan volgende week wel eens heel anders zijn. Afterglow is namelijk onderweg naar beneden. P!nk staat vanaf nu op plek 3 bij de meest succesvolle Top 40-zangeressen, achter Rihanna en Madonna.

Tweede top 10-hit voor Joel Corry, negentiende voor David Guetta
Joel Corry leerden we natuurlijk vorig jaar goed kennen, dankzij zijn nummer 1-hit Head & Heart (met MNEK). Ex-Alarmschijf Bed (met Raye en David Guetta) stijgt deze week van 14 naar 8 en is dus de tweede top 10-hit voor de Britse producer. Raye loopt wat dat betreft gelijk met Joel, maar zij moest langer wachten op haar volgende track bij de 10 populairste nummers van Nederland. You Don’t Know Me – Na Na Ay! was haar vorige en die kwam in 2017 niet verder dan nummer 6. Bed is voor David Guetta zijn 19e top 10-hit. De Fransman heeft nu inmiddels 174 weken in de top 10 gestaan – ruim 3 jaar dus – en op zijn erelijst blijft die felbegeerde nummer 1-hit ontbreken. Er zijn meer acts die 10 of meer top 10-hits scoorden en niet op nummer 1 kwamen: Ariana Grande en Destiny’s Child stonden met 12 hits in de top 10 en Status Quo en Slade met elk 10 hits en ook zij stonden nooit op 1.

Dua Lipa tikt de 14 aan
Tot Hallucinate, haar 13e Top 40-hit, kwamen al Dua Lipa’s hits steevast in de top 10. Met Hallucinate (#20), Un Dia – One Day (#13) en Levitating (#20) lukte dat niet. Inmiddels heeft de 25-jarige Britse de draad wel weer opgepakt. Zo stond Prisoner (met Miley Cyrus) drie weken op nummer 10 en vanaf deze week is ook We’re Good een top 10-notering, want die glijdt van 13 naar 10. Dat brengt het totaal op 14 top 10-hits voor Dua – evenveel als Christina Aguilera en Whitney Houston. Zes zangeressen stonden vaker in de top 10 en daarbij is Madonna voorlopig nog wel even de recordhouder met 36 top 10-hits.

Montero (Call Me By Your Name) knalt 23 plekken omhoog
Lil Nas X houdt flink huis in de Top 40. Montero (Call Me By Your Name), dat vooral in de Verenigde Staten veel ophef veroorzaakt, schiet van 34 naar 11. Een winst van precies 23 plaatsen en dat hebben we al lang niet meer gezien in de lijst. De laatste keer dat het gebeurde, was op 15 juni 2013. Toen steeg So Good To Me van Chris Malinchak net als Montero (Call Me By Your Name) van 34 naar 11. Lil Nas X is de vijfde artiest die van 34 naar 11 springt. Nancy Sinatra was op 26 februari 1966 de eerste met These Boots Are Made For Walkin’.

Lost Frequencies gaat eigen hits voorbij
De Top 40 van deze week telt twee superstippen en 6 stippen. Miss You van Tungevaag, Sick Individuals en Marf had een trage start, met maar liefst 6 weken in de Tipparade. Maar eind februari werd toch de Top 40 gehaald en sindsdien stijgt het nummer telkens een beetje. Inmiddels is de top 20 gehaald, want Miss You stijgt van 24 naar 19. Ook Little Bit Of Love van Tom Grennan mag zich deze week een top 20-hit noemen. De 26-jarige, Britse zanger rent met zijn hit van 26 naar 20. Lost Frequencies wint net wat meer plekken: Rise gaat van 30 naar 23 en daarmee gaat de Belgische producer zijn Top 40-hits Beautiful Life (2016, met Sandro Cavazza) en Here With You (2017, met Netsky) voorbij. Die tracks strandden respectievelijk op 28 en 25. Frans Duijts en Donnie kwamen vorige week met hun Frans Duits binnen op 38 en stijgen nu door naar 30.

Binnenkomers
Drie tracks komen de Top 40 verversen: Wasted Love van Ofenbach en Lagique is nieuw op 39, terwijl Horizon voor BLØF de 40e Top 40-hit is. Het nummer valt binnen op 38. Majestic en Boney M. hadden vorige week nog de Alarmschijf in handen bij Qmusic, maar zijn deze week met Rasputin de hoogste binnenkomer in de Lijst der Lijsten. Het is op 33 de eerste Top 40-hit sinds 1999 voor de legendarische discogroep. Check hier alles over de nieuwkomers.

De complete Top 40 van deze week bekijk je hier!

Foto: YouTube