Global Top 40: Peaches 4 weken op 1

- Hitlijsten

 Justin Bieber Givēon Daniel Caesar
Global Top 40: Peaches 4 weken op 1

Ook deze week staat Peaches van Justin Bieber, Daniel Caesar en Giveon op de eerste plek van de Global Top 40.

Het drietal weet ook deze week de concurrentie van Lil Nas X te pareren waardoor Montero (Call Me By Your Name) nu voor de derde keer op de tweede plaats mag vertoeven. Silk Sonic, het project van Bruno Mars en Anderson .Paak glijdt terug de top 3 in. Eerder al stond Leave The Door Open al een weekje op nummer 2.

In de Global Top 40 zien we vijf nieuwe tracks waarvan er twee in het bovenste kwart debuteren. Doja Cat en Sza pakken met Kiss Me More de hoogste binnenkomer op nummer 6. Iets lager komt Rapstar van Polo G binnen op plek 9. Karol G en Mariah Angeliq pakken met El Makinon de meeste winst en klimmen zo elf plaatsen naar nummer 11.

Olivia Rodrigo wisselt haar ex-nummer 1-hit, Drivers License, nu om met de opvolger. Drivers License zakt zeven plaatsen naar nummer 16 en van die positie is Deja Vu nu vier plekken gestegen naar nummer 12.

De Nederlandse hits in de Global Top 40 leveren deze week in. Tiësto, eerder op nummer 14, zakt nu in de 16e week vijf plekken naar nummer 24 met The Business. Ook Arcade, dat vorige week nog de hoogste positie bereikte op plek 29, zakt. Duncan Laurence komt deze week op plek 33 terecht.

The Weeknd zakt met Blinding Lights voor de derde keer uit de bovenste helft van de Global Top 40. De track, met 72 weken in de lijst ruimschoots de langst genoteerde, staat nu pas voor de derde week niet in het linkerrijtje. Save Your Tears, de track waarmee The Weeknd eerder dit jaar een week op 1 stond, klimt naar nummer 4.

Minder goed vergaat het Cardi B. De afgelopen tien weken schommelde Up tussen de plekken 10 en 17; deze week levert ze 12 plaatsen in en zo zakt ze nu naar nummer 25. Dat maakt de track de snelste zakker in de Global Top 40. Met Him Last Night, de samenwerking tussen Demi Lovato en Ariana Grande, lijkt nog geen lang leven beschoren. Waar dat vorige week één van de drie nieuwe hits was staat hun Met Him Last Night nu op de hekkensluiterspositie van de lijst.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) PEACHES- Justin Bieber feat. Daniel Caesar & Giveon

6 (--) KISS ME MORE- Doja Cat ft. Sza

9 (--) RAPSTAR- Polo G

11 (22) EL MAKINON- Karol G & Mariah Angeliq

27 (--) A:M- Nio Garcia x Flow La Movie

28 (--) MR. PERFECTLY FINE (TAYLOR’S VERSION)- Taylor Swift

36 (--) RUNAWAY- Aurora