Peaches naar 1 in Global Top 40

- Nieuws

 Justin Bieber Givēon Daniel Caesar
Peaches naar 1 in Global Top 40

Voor het eerst in bijna vier jaar tijd staat Justin Bieber weer op 1 in de Global Top 40.

De Canadese zanger stond in de zomer van 2017 voor het laatst op 1 in de lijst via zijn bijdrage aan de remix van Despacito, de zomerhit van Luis Fonsi en Daddy Yankee. Nu blijkt Peaches de populairste track van zijn zesde studioalbum Justice. Het nummer met Daniel Caesar en Giveon kwam vorige week binnen op nummer 7 en stijgt nu door naar nummer 1. Ondertussen staat Justin Bieber ook met Hold On in de top 10 (op nummer 7); die track klimt tien plaatsen en is daarmee de snelste stijger in de lijst. Ook pakt hij met As I Am, de track met Khalid, de hoogste binnenkomer op nummer 11. Giveon, die op Peaches te horen is, stijgt ook met zijn eigen hit Heartbreak Anniversary. Met vijf plekken komt hij op nummer 13 en nog niet eerder stond die track zo hoog.

The Weeknd wist met Save Your Tears vorige week, na vijf weken op nummer 2, eindelijk de leiding over te nemen van Olivia Rodrigo. Deze week staat Save Your Tears echter weer op nummer 2. Leave The Door Open van Silk Sonic zakt naar plek 3. De hoogste nieuwe van vorige week, Rosé met On The Ground, levert elf plekken in en zakt nu naar nummer 15.

Nederlands succes is er nog steeds voor The Business (van Tiësto). De track klimt in de 13e week weer twee plekken naar nummer 17 waar The Business eerder al twee weken op 14 stond. Arcade (van Duncan Laurence) stijgt vijf plaatsen naar nummer 34 en die track stond eerder al eens op nummer 31.

Voor Dance Monkey kan het, nu op nummer 40, wel eens de laatste week in de Global Top 40 zijn. De track van Tones And I staat inmiddels voor een 85e week in de lijst. Daarmee blijft de Australische nog vijf weken verwijderd van het record van ‘langst genoteerde track’ in de Global Top 40 – dat stempel staat op Shape Of You van Ed Sheeran dat na 90 weken uit de lijst viel.

De complete Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 7) PEACHES- Justin Bieber feat. Daniel Caesar & Giveon

7 (17) HOLD ON- Justin Bieber

11 (--) AS I AM- Justin Bieber feat. Khalid

12 (--) MONTEIRO (CALL ME BY YOUR NAME)- Lil Nas X

38 (--) FIEL- Los Legendarios & Wisin & Jhay Cortez