Global Top 40: Peaches 5 weken op 1

- Hitlijsten

 Justin Bieber Givēon Daniel Caesar
Global Top 40: Peaches 5 weken op 1

Voor de vijfde week staat Peaches van Justin Bieber, Giveon en Daniel Caesar op nummer 1 in de Global Top 40.

Daarmee moet Lil Nas X met Montero (Call Me By Your Name) voor een vierde week genoegen nemen met de tweede plaats. Achter Lil Nas X keert The Weeknd terug in de top 3. Save Your Tears stond al 9 weken in de top 3 en was één week lijstaanvoerder. Afgelopen vrijdag verscheen er ook een nieuwe versie van de hit. Op die remix is ook Ariana Grande te horen.

Levitating, de track van Dua Lipa en DaBaby, staat inmiddels al 19 weken in de Global Top 40. Na binnenkomst op 28 november 2020 leek de track geen lang leven beschoren. Twee weken geleden kwam Levitating voor het eerst in de top 10; deze week stijgt de track vijf plaatsen en is ook een notering in de top 5 een feit. De enige nieuwe track in het bovenste kwart is van Olivia Rodrigo; na Drivers License is nu ook Deja Vu een top 10-hit.

De snelste stijger is daadwerkelijk al een oudere track. Zo werd Runaway al in 2015 uitgebracht. De Noorse Aurora schreef het nummer ergens toen ze 11 of 12 jaar oud was. In Runaway bezingt ze het moment waarop je je realiseert dat je dolgraag weer naar huis wilt gaan. Het nummer was voor Billie Eilish een belangrijke prikkel om ook iets met muziek te gaan doen. Runaway gaat inmiddels viral dankzij onder meer TikTok. Inmiddels is er zelfs een speciaal Instagram-filter rond de track te vinden. Na de opleving van drie weken geleden moet Dynamite (van BTS) nu serieus inleveren; met 13 plekken verlies is het nu de snelste zakker.

De twee Nederlandse noteringen weten deze week ook weer te ‘plussen’; The Business (Tiësto) klimt twee plaatsen naar nummer 22; Arcade (Duncan Laurence) gaat er drie omhoog en komt op nummer 30. Van de drie binnenkomers is Solid, de Young Stoner Life-release met Young Thug, Gunna en Drake, de hoogste binnenkomer op nummer 34.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) PEACHES- Justin Bieber feat. Daniel Caesar & Giveon

25 (36) RUNAWAY- Aurora

34 (--) SOLID- Young Thug & Gunna feat. Drake

38 (--) BEAUTIFUL MISTAKES- Maroon 5 featuring Megan Thee Stallion

39 (--) BEST FRIEND- Saweetie ft. Doja Cat