Global Top 40: Peaches 3e week op 1

- Hitlijsten

 Justin Bieber Daniel Caesar Givēon
Global Top 40: Peaches 3e week op 1

Voor de derde week staan Justin Bieber, Daniel Caesar en Giveon op de eerste plek van de Global Top 40.

In de lijst weet Lil Nas X met Montero (Call Me By Your Name) wel te naderen maar de overmacht van Peaches nog niet te breken. Ondertussen heeft de inspanning van de BTS-fans effect in de Global Top 40. Dynamite is de eerste clip van een Koreaanse groep die de mijlpaal van 1 miljard plays op YouTube weet te halen. De afgelopen dagen heeft de Army zich daar keihard voor ingezet en het resultaat is een top 3-notering voor Dynamite. In oktober van het afgelopen jaar stond de track al een weekje op nummer 1. Met een winst van 15 plaatsen is het ook nog eens de snelste stijger in de lijst. Met hun nieuwste single gaat het een stuk minder. Film Out kwam vorige week binnen op nummer 34 en klimt nu heel bescheiden naar nummer 30.

Levitating van Dua Lipa en DaBaby weet in de 17e week de top 10 te bereiken. De track kwam eind november al binnen in de lijst maar verliet de lijst daarna ook weer vrij snel. In januari van dit jaar keerde Levitating terug in de lijst met tot deze week de 16e plek als beste resultaat. Deze week stijgt het gelegenheidsduo door naar de top 10.

Drivers License, de track waarmee Olivia Rodrigo negen weken op 1 stond in de Global Top 40, zakt nu langzaam naar beneden. Deja Vu is de opvolger voor de 18-jarige Amerikaanse. Het is op nummer 16 de hoogste van drie nieuwe binnenkomers. Ook Karol G plant, terwijl ze met Bichota nog in de lijst staat op nummer 24, een nieuwe track in de lijst; El Makinon is nieuw op nummer 22.

Twee tracks leveren acht plekken in en zijn daarmee de snelste zakkers; Hold On (van Justin Bieber) zakt naar nummer 17 en Ella No Es Tuya (van Rochy RD, Nicki Nicole en Myke Towers) zakt naar nummer 36.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) PEACHES- Justin Bieber feat. Daniel Caesar & Giveon

3 (18) DYNAMITE- BTS

16 (--) DEJA VU- Olivia Rodrigo

22 (--) EL MAKINON- Karol G feat. Mariah Angeliq

35 (--) MET HIM LAST NIGHT- Demi Lovato feat. Ariana Grande