Peaches is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Justin Bieber Daniel Caesar Givēon Lucas & Steve Blackstreet Racoon
Peaches is hoogste nieuwe

Deze week wordt de Top 40 opgesierd door drie nieuwe binnenkomers.

Voor het eerst dit jaar zien we in de Top 40 dat de nieuwe Alarmschijf al een plek in de Top 40 heeft. Qmusic heeft Peaches op vrijdagmiddag uitgeroepen tot de nieuwe schijf. 

25 (--) PEACHES- Justin Bieber feat. Daniel Caesar & Giveon
Dankzij Peaches heeft Justin Bieber nu drie gelijktijdige Top 40-hits te pakken. De Canadese zanger kom je deze week namelijk ook nog tegen op de negende plek met Hold On en op nummer 17 met Anyone. Het zou zomaar kunnen dat daar volgende week een vierde bij komt, want Justin is deze week ook nog nieuw in de Tipparade. Daar komt As I Am, een samenwerking met Khalid, binnen. Peaches vind je, net als de drie andere tracks, op het album Justice. Dat verscheen deze week. Het nummer is een samenwerking met de Canadese singer/songwriter Daniel Caesar, die eigenlijk Ashton Simmonds heet, en zijn Amerikaanse collega Giveon. Diens volledige naam is Giveon Evans. Beiden scoren hun eerste Top 40-hit.

35 (--) NO DIGGITY- Lucas & Steve x Blackstreet
Twee dagen nadat Blackstreet in 1996 de Top 40 binnen kwam met No Diggity vierde Steven Jansen zijn vierde verjaardag en nog eens zeventien dagen later blies Lucas de Wert zes kaarsjes uit. De twee kleuters hadden er destijds natuurlijk geen flauw benul van dat ze bijna een kwart eeuw later de r&b-klassieker van de Amerikaanse groep Blackstreet nieuw leven in zouden blazen. Anderhalf jaar geleden namen Lucas & Steve zich voor om ieder jaar een danceversie te maken van een bekende hit uit het verleden en met No Diggity maken ze daar nu een begin mee. Met toestemming van de leden van Blackstreet. Die waren zo enthousiast over deze versie dat ze de zang opnieuw opnamen. Qmusic koos No Diggity als Alarmschijf.

40 (--) HEE JOH JIP- Racoon
Acht jaar geleden zeiden de leden van Racoon nog dat hun toenmalige hit Oceaan een eenmalig uitstapje naar de Nederlandse taal was, maar inmiddels heeft de band al vier hits in het Nederlands op haar naam staan. Na Oceaan volgden Het Is Al Laat Toch en De Echte Vent en met Hee Joh Jip komt daar nu een vierde Nederlandstalige hit bij. Sterker, er komt een compleet album van Racoon aan vol luisterliedjes in het Nederlands. Dat album is zelfs al klaar, maar de band wacht met uitbrengen tot er weer live kan worden opgetreden. Over de nieuwe single Hee Joh Jip zegt Racoon-zanger Bart van der Weide: “Iedereen kent wel een Jip die er achter moet komen dat er aan het einde van de regenboog een pot met goud staat".