Fresh: Zara is terug

- Releases

 Zara Larsson
Fresh | Zara Larsson

Iedere vrijdag kijken we naar de stapel nieuwe releases en zetten we er een aantal in de schijnwerpers.

RUIN MY LIFE- Zara Larsson
Een releasedatum voor een derde studioalbum is er nog niet maar de Zweedse zangeres liet wel weten dat ze er mee bezig is. “Het begint samen te vallen”, zo vertelde ze aan Daily Star. “Misschien is het moeilijkste wel het kiezen van een single”, zo zei ze. “Het is een echt pakkend en emotioneel nummer maar nog steeds een beetje pop”, zo vertelde ze daarna over Ruin My Life dat deze vrijdag verscheen. Met die nieuwe track mogen we de 20-jarige waarschijnlijk binnenkort weer in de Top 40 verwelkomen. En dat is inmiddels al wel weer even geleden want haar laatste eigen single, I Would Like, verdween in maart van het vorige jaar uit de lijst.

WALKING ON A WIRE- Tim Dawn
Tim Dawn promoveerde in 2010 en was meester in de rechten. Nadat hij les kreeg van Rupert Blackman (Causes) besloot hij het over een andere boeg te gooien en zijn toga definief in de kast te hangen om verder te gaan in de muziek. Inmiddels hebben we met Fail en Lighthouse al een aantal tracks van de Utrechtse singer-songwriter gehoord. Beide nummers staan op de ep Up die in 2016 verscheen. Zijn nieuwste single, Walking On A Wire, schreef hij samen met Bart (Bade) van Liemt.

PARTY OF ONE- Brandi Carlile feat. Sam Smith
Sam Smith en Brandi Carlile hebben de handen ineen geslagen om geld in te zamelen voor kinderen in oorlogsgebieden. “Ik ben meer dan trots dat ik met Sam Smith heb mogen samenwerken”, zo liet Brandi weten. “We leerden elkaar kennen via ons werk als ambassadeurs voor Children In Conflict en het voelde alleen maar goed om ons muzikle platform en de muziek in te zetten om hun werk, dat ze doen om kinderen in oorlogsgebieden te helpen, in de schijnwerpers te zetten.” Sam Smith noemde de samenwerking met Brandi als één van de hoogtepunten van zijn loopbaan: “Haar stem en haar manier van schrijven halen mij altijd door de moeilijke tijden.” Party For One verscheen al eerder op het album van Carliie, By The Way I Forgive You.

FINGERS- Zayn
Inmiddels horen we al een tijdje dat het album van Zayn klaar is maar nog steeds ligt het ergens op een plank en waarschijnlijk komt er een laagje stof bovenop. Maar daar heeft de voormalig One Direction-zanger een reden voor: “Het wordt compleet anders dan ooit eerder is gedaan. Ik ben dan ook benieuwd hoe het publiek op zo’n soort release en ik wilde wat anders proberen. Maar wanneer het album eindelijk verschijnt zal het allemaal logisch zijn”, zo zei hij afgelopen voorjaar. Een titel voor het album is er al en vandaag krijgen we met Fingers een volgende track van die collectie voorgeschoteld.

BLUR- MØ
Op haar nieuwste track horen we Karen Marie Ørsted zingen over het gevoel van ‘verloren’ zijn op een persoonlijk vlak: “Ik voelde me creatief en artistiek ook verloren in de stad van alle grote mogelijkheden, Los Angeles”, zo vertelt de 30-jarige Deense over Blur.
Inmiddels is het bijna twee jaar geleden dat we in de Top 40 konden vinden, toen via haar tweede track met Major Lazer: Cold Water. Solo is Final Song, eveneens uit 2016, haar enige wapenfeit. Blur is afkomstig van het album Forever Neverland dat deze vrijdag verschijnt en 14 nummers telt. Daarmee komt er vier jaar na haar debuut No Mythologies To Follow een opvolger.

SUNFLOWER- Post Malone & Swae Lee
Post Malone en Swae Lee zetten een stevige punt achter 2018. Vorige week lieten ze in de Tonight Show van Jimmy Fallon al een stukje horen van hun nieuwe track en inmiddels is duidelijk dat het nummer afkomstig is uit de nieuwe Spiderman-film Into The Spider Verse die in december in de bioscoop te zien zal zijn. Sunflower is één van de nummers van de soundtrack en als dit de eerste track is die we horen dan mogen we van die soundtrack nog veel verwachten.

KEEP ME CRAZY- Sheppard
Met Coming Home werd Sheppard in het zadel geholpen tijdens het WK Voetbal want in eerste instantie wist het nummer op eigen kracht de Top 40 niet te bereiken. De track heeft de lijst inmiddels verlaten maar staat ondertussen, na 24 weken, nog steeds stevig genoteerd in de Airplay Top 40. Voor hun nieuwste single wordt teruggegrepen naar een track die in het voorjaar van 2017 al verscheen: Keep Me Crazy. En die track houdt dan weer een beetje het midden tussen hun eerste hit, Geronimo, en hun meest recente.

Meer nieuwe releases check je hier en in onze Spotify-playlist.