Tipparade: Taylor Swift komt met opvolger Anti-Hero

- Hitlijsten

 Central Cee Vlins Laura Yasmin Sera Sam Smith The Kid Laroi Boef KA Snollebollekes Taylor Swift Imagine Dragons Zara Larsson Ellie Goulding
Tipparade: Taylor Swift komt met opvolger Anti-Hero

Central Cee blijft deze week staan op nummer 1 in de Tipparade met Let Go. Het is met 7 weken ook de langst genoteerde track in de lijst.

In de top van de Tipparade gebeuren er deze week geen hele spannende dingen. De gehele top 3 blijft hetzelfde en er zijn 2 track die 4 plekken stijgen. Dit zijn Vlins & Laura Yasmin (Stemgeluid, van 10 naar 6) en Sera (Head Held High, van 14 naar 10). Pas in de onderste helft van de lijst zien we wat meer verschuivingen terug. Zo pakt Sam Smith deze week de snelste stijger met I’m Not Here To Make Friends (van 28 naar 16) en gaat Love Again van The Kid Laroi van 29 naar 20.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 6 binnenkomers aan je voor.

23 (--) NATTE SOKKEN – Boet feat. Ka
Deze week staat Boef op nummer 2 in de Tipparade met Probleem, samen met Cristian D. Lang hoeven we echter niet te wachten op de opvolger, die komt namelijk deze week al de lijst binnen: Natte Sokken, een collab met Ka. Op 20 januari had Boef zijn nieuwste album Luxeprobleem uit moeten komen, maar die release is verplaatst naar 17 februari.

24 (--) HULLEMAAL KAPOT – Snollebollekes
Over ruim 2 weken is het weer zover: carnaval! Mocht je nog wat in de stemming moeten komen, dan moet je Hullemaal Kapot zeker niet overslaan. De nieuwste track van Rob Kemps is weer een ouderwets feestnummer, waar ze in mening kroeg zeker op los zullen gaan. Dit keer werkt Snollebollekes samen met de Eindhovense dj La Fuente, die vorig jaar nog een hit scoorde met I Want You. In de video zien we naast La Fuente zelf ook Emma Wortelboer terug.

27 (--) LAVENDER HAZE – Taylor Swift
Taylor Swift is toe aan de opvolger van het succesvolle Anti-Hero, waarmee ze in de Top 40 haar meest succesvolle single tot nu toe scoort. Lavender Haze gaat over de relatie met haar vriend Joe Alwyn en al hetgeen ze samen hebben moeten doorstaan. Ze zegt erover: "My relationship for six years, we’ve had to dodge weird rumors, tabloid stuff — and we just ignore it. This song is sort of about the act of ignoring that stuff to protect the real stuff.” Vorige week verscheen ook de bijbehorende surrealistische video, met een jaren ’70 touch.

28 (--) SYMPHONY – Imagine Dragons
Na de singles Bones, Sharks en I Don’t Like Myself zijn de heren van Imagine Dragons toen aan de vierde single van het meest recente album Mercury – Acts 1 & 2. Symphony is volgens frontman Dan Reynolds een “celebration of life with melancholy moments”. In tegenstelling tot de andere tracks op het album is Symphony wat minder zwaar en dat hoor je ook terug. Tien jaar geleden maakte de Amerikaanse band hun debuut in de Lijst der Lijsten met On Top Of The World (#10). Inmiddels staat de teller op 17 hits.

29 (--) CAN’T TAME HER – Zara Larsson
De carrière van de Zweedse Zara Larsson zat tot 2022 een beetje in het slop. Ze scoorde in 2017 nog een grote hit met Symphony (met Clean Bandit), maar daarna kwamen haar singles niet verder dan de Tipparade. Vorig jaar kwam daar eindelijk verandering in: Words met Alesso werd een grote hit en kwam tot nummer 2. Nu is er Can’t Tame Her, een track met duidelijke 80’s invloeden die in het begin zelfs doet denken aan werk van The Weeknd. Later dit jaar volgt vermoedelijk Zara's vierde studio album, 2 jaar na Poster Girl.

30 (--) LIKE A SAVIOUR – Ellie Goulding
Vorige maand verdween All By Myself uit de Top 40, de hit van Alok, Sigala en Ellie Goulding. Waar het Zara Larsson de afgelopen jaren moeilijker lukte om hits te scoren, geldt dat ook voor Ellie Goulding. Het heeft er echter alle schijn van dat ze in 2023 wel weer vanouds gaat scoren. Eind volgende maand verschijnt namelijk Higher Than Heaven, Ellie’s vijfde studio album met daarop onder andere de nieuwe single Like A Saviour. Daarnaast zou ze zomaar weer eens de hitlijsten kunnen gaan bestormen met Calvin Harris, waarmee ze onlangs in de studio werd gespot. Eerder werkte het duo al succesvol samen op I Need Your Love uit 2013 (#29) en Outside van een jaar later (#7).