Rema voor de derde week op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Rema Rosa Linn Alesso Zara Larsson David Guetta Bebe Rexha
Rema voor de derde week op 1 in de Top 40

Rema heeft met Calm Down voor de derde week de grootste hit van ons land in handen.

Ook de versie met Selena Gomez telt mee bij de nummer 1-hit. De 30-jarige Amerikaanse zangeres wist met Wolves en met It Ain’t Me in 2017 tot de tweede plaats in de Top 40 te komen. Rosa Linn klimt deze week met Snap door naar de tweede plaats. Nadat eerder De Diepte van S10 een nummer 1-hit werd is 2022 het eerste jaar ooit waarin er twee inzendingen van het Eurovisiesongfestival in de top 2 weten te komen. Words van Alesso en Zara Larsson levert een plaatsje in en staat op nummer 3.

Guetta en Rexha op weg naar 1?
De grootste bedreiging voor Calm Down als nummer 1-hit voor komende week lijkt I’m Good (Blue) van David Guetta en Bebe Rexha. De remake van de nummer 1-hit van Eiffel 65, I’m Blue (Da Ba Dee) uit 1999, klimt met 26 plaatsen winst naar nummer 5. Sinds 2016 hebben we in de Top 40 geen hit met zoveel snelheid naar de top 5 zien stijgen.

Binnenkomers
Suzan & Freek scoren deze week hun elfde Top 40-hit. Kwijt is de hoogste van drie binnenkomers op nummer 28. Ook Noodgeval (van Goldband, op nummer 34) en Kernkraft 400 (A Better Day) (van Topic en A7s, op nummer 38) zijn nieuw in de lijst. Meer over de binnenkomers lees je hier

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week.

Foto: YouTube