Nieuws
Top 40 Releases

Kygo en Ava Max releasen Whatever

Kygo en Ava Max releasen Whatever
Kygo  Ava Max  Antoon  Emma Heesters  Kungs  David Guetta  Izzy Bizu  Becky Hill  R3hab  Vize  JP. Cooper  Turfy Gang  David Kushner  Zara Larsson  Calum Scott  Mumford & Sons  Pharrell Williams  Mae Stephens 

Iedere week zetten we de heetste releases van de week voor je op een rij. Deze week is er nieuwe muziek van onder anderen Antoon, Kygo en Ava Max, Emma Heesters en Kungs.

BLINDELINGS – Antoon
“Ik ben wel een beetje zenuwachtig. Sinds oktober 2022 heb ik niets meer solo gedaan, en dat het nu weer gaat gebeuren…” Dat zei Antoon afgelopen week in de Q-middagshow van Domien Verschuuren op Qmusic. Zijn track Blindelings beleefde zijn primeur op de radio en daar was de Hoornse artiest toch wel nerveus voor. Afgelopen jaar deed hij het rustiger aan, nadat hij in 2022 via nummers als Hyperventilatie, Hallo en Meteoriet de meest gestreamde Nederlandse artiest werd. 2024 moet weer zijn jaar worden en hij trapt het af met de nieuwe single Blindelings. “Toen ik vorig jaar op Concert At Sea stond veranderde dat mijn kijk op muziek maken. Als producer heb ik veel hiphop geluisterd en dat was het vertrekpunt van elke song die ik maakte. Nu was er ineens het vertrekpunt vanuit Concert At Sea: hoe het voelt om daar te staan en wat voor publiek daar staat en wat voor acts daar staan… Kwam ik daar met Tantoe Lekker, weet je wel. Ook leuk, maar toen dacht ik: ik wil ook zo’n track waarmee ik iedereen kan laten meeschreeuwen, zoals BLØF.”

WHATEVER – Kygo with Ava Max
Toen Shakira in 2002 een nummer 1-hit scoorde met Whenever Wherever, had ze vast nooit kunnen bevroeden dat deze track jaren later nog na zou echoën in het repertoire van haar collega’s. Dat gebeurde wel en het beste voorbeeld is Whenever van Kris Kross Amsterdam, The Boy Next Door en Conor Maynard, dat in 2018 tot nummer 4 wist te komen in de Top 40. En nu zijn er Kygo en Ava Max om de classic in een nieuw jasje te steken. Waar Shakira’s hit gaat over het verlangen naar iemand, zingt Ava Max juist dat ze haar lover het liefst nooit meer wil zien. Kygo scoorde eerder al Top 40-hits met remakes van What’s Love Got To Do With It (Tina Turner) en Higher Love (Whitney Houston), terwijl Ava Max voor bijvoorbeeld Kings And Queens You Give Love A Bad Name van Bon Jovi gebruikte en voor My Head & My Heart All Around The World (La La La) van ATC.

HAAT ME – Emma Heesters
Emma Heesters wist de afgelopen maanden de harten van tv-kijkers te veroveren. Tijdens het kerstconcert van The Streamers was ze één van de uitblinkers en deze weken laat ze zien dat ze ook het musical-genre aankan in de RTL4-show Stars On Stage. De zangeres wacht wel al een tijdje op haar zevende Top 40. Haar laatste scoorde ze in het voorjaar 2021, via Alles Wat Ik Mis (met Ronnie Flex en Kris Kross Amsterdam. Met Haat Me doet ze nu een poging om weer in de Lijst der Lijsten te komen. Het is een track die volgens Emma recht uit haar hart komt. In de ballad zingt de Zeeuwse dat ze wil dat haar partner haar haat en dat hij nooit meer thuis komt, omdat zij het compleet verziekt heeft. Wie goed luistert hoort min of meer een soort van excuses tussen de regels door.

ALL NIGHT LONG – Kungs, David Guetta & Izzy Bizu
Vorig jaar zomer kon je de radio niet aanzetten of je hoorde Substitution van Kungs en Purple Disco Machine. De track stond 22 weken in de Top 40 en behaalde de vijfde plek. Hoewel Valentin Brunel, zoals Kungs in het echt heet, alweer een tijdje meedraait was het pas de derde Top 40-hit voor de Fransman. Nummer 4 zou weleens niet ver weg kunnen zijn, want voor All Night Long schakelde hij zijn landgenoot David Guetta in. Bij hem zou het kunnen dat je soms de tel kwijt bent, maar All Night Long zou zijn 64e Top 40-hit kunnen worden. De Britse Izzy Bizu zong het nummer in. 

NEVER BE ALONE – Becky Hill & Sonny Fodera
Het tweede album van Becky Hill zal dit jaar verschijnen en daar krijgen we met Never Be Alone een voorproefje van. Never Be Alone werd enkele jaren geleden al geschreven. “Het is geboren vlak na de coronacrisis, waarin isolatie en afstand aan de wereld werden opgedrongen. Omdat mijn partner en ik allebei in de muziek zaten, voelden we de klappen van de lockdowns voor de evenementenbranche het hardst. Onze hele carrière was in gevaar en ik voelde echt de neerwaartse spiraal van mijn vent, die zijn hele volwassen leven had gewerkt aan het samenstellen van line-ups voor festivals en clubs. Ik schreef dit nummer met mijn schrijfmaatje Karen Poole, die ook mijn hits History en Remember schreef. Het is geïnspireerd op de tijd dat we gescheiden leefden en ons hulpeloos voelden door zijn wanhoop.”

Ook deze tracks moet je horen
Deze week kwamen ook onder anderen R3hab, Turfy Gang, Zara Larsson en Calum Scott met nieuwe muziek. Mumford & Sons en Pharrell Williams hebben een bijzondere samenwerking uit, terwijl Mae Stephens het nu weer eens solo probeert. Zij staat nog in de Top 40 met Jungle, dat ze maakte met Alok en The Chainsmokers.

JET PLANE – R3hab, Vize, JP. Cooper

BLAUWE MAANDAG – Turfy Gang

SKINS AND BONES – David Kushner

YOU LOVE WHO YOU LOVE – Zara Larsson

LIGHTHOUSE – Calum Scott

GOOD PEOPLE – Mumford & Sons & Pharrell Williams

ADHD – Mae Stephens

Wil je meer nieuwe nummers checken? Beluister dan onze playlist op Spotify.

(19/01/2024)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Cyril - Stumblin' In
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Dua Lipa - Houdini
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Rondé - Undecided
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Frenna - Pretty Girls
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Antoon - Blindelings
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Calvin Harris & Rag 'n' Bone Man - Lovers In A Past Life
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Son Mieux - Tonight