Nieuws
Top 40 Releases

Releases: Shawn Mendes laat van zich horen via samenwerking

Releases: Shawn Mendes laat van zich horen via samenwerking
Shawn Mendes  Stormzy  Kirk Franklin  Donnie  Marco Schuitmaker  Zara Larsson  Guus Meeuwis  Acda en De Munnik  Lny Tnz  S10  Pommelien Thijs 

Iedere week zetten we de heetste nieuwe releases voor je op een rijtje. Deze week check je nieuwe nummers van onder anderen Donnie en Marco Schuitmaker, Jacob Collier, Shawn Mendes, Stormzy en Kirk Franklin, Zara Larsson, Guus Meeuwis en Acda & De Munnik.

WITNESS ME – Jacob Collier feat. Shawn Mendes, Stormzy & Kirk Franklin
Het is een combinatie die je misschien niet zo snel zult verwachten: multi-instrumentalist, componist, producer, arrangeur en zanger Jacob Collier met Shawn Mendes, de Britse rapgrootheid Stormzy en de Amerikaanse gospellegende Kirk Franklin. Toch komen ze samen voor het album Djesse Vol. 4, dat Jacob binnenkort uit zal brengen. Witness Me is de voorloper daarvan. “Het nummer begon zijn reis in 2021 toen Shawn en ik samenkwamen om wat te jammen in Malibu,” zo laat de Britse alleskunner weten in een statement. “We kregen een band door onze liefde voor gospelmuziek, vreugdevolle gezamenlijke bijeenkomsten en het creëren van muziek voor meer dan alleen onszelf. Ik heb daarna aan een nummer gewerkt, dat later Witness Me zou worden en ik ben naar Arlington gereisd om een dag met Kirk en zijn ongelooflijke zangers te werken. Die sessie transformeerde de demo tot een volwaardig nummer, dat ik vervolgens naar Stormzy stuurde. Hij kon er een stukje van zijn magie overheen gooien. In een tijd waarin er wereldwijd talloze verdeeldheid zaaiende krachten zijn, hoop ik dat dit lied kan fungeren als een herinnering aan de kracht die mensen hebben om samen te komen en elkaar echt te zien, elkaar te dragen en te getuigen van het leven in al zijn facetten en kleuren.”

HIER MAG ALLES – Donnie & Marco Schuitmaker
Je moet het maar durven: in een week waarin de verkiezingen voor de Tweede Kamer domineerden met een track komen over vaderlandsliefde. Donnie en Marco Schuitmaker doen het en brengen deze week Hier Mag Alles uit, die de verschillende groepen in ons land kan verbinden. Want wie kan zich nu niet vinden in de regels ‘Want hier mag alles, maar niets dat moet, Bij zeventien graden een korte broek, De shop of de kermis, het maakt niet uit, Nergens anders voel ik mij zo thuis, Het maakt niet uit hoe rijk je bent, Hier sturen we Tikkies van vijftig cent, Waar je iedereen kent, maar niemand stoort, Er is nergens anders waar ik zo thuis hoor’. Aangevuld met een aanstekelijke beat hebben de twee zeer waarschijnlijk al een dikke hit in de kroeg te pakken.

MEMORY LANE – Zara Larsson
Vorig jaar stond Zara Larsson dik een half jaar in de Top 40 met Words, haar samenwerking met Alesso. De track kwam niet verder dan nummer 2, mede doordat Calm Down van Rema te sterk was. Daarna lukte het de zangeres niet meer om de Lijst der Lijsten te bereiken. Can’t Tame Her en On My Love (met David Guetta) kwamen niet verder dan de Tipparade. Met Memory Lane, afkomstig van haar nieuwe EP Honor The Light, doet de Zweedse ster nu opnieuw een poging. Het nummer verschijnt tegelijk met Winter Song, dat meer aansluit bij de donkere dagen van november en december. Honor The Light verschijnt in de aanloop naar haar vierde studioalbum Venus, dat vanaf 9 februari te streamen moet zijn. De EP is een voorproefje op de Honor The Light-concerten, die Zara in aanloop naar de Kerst geeft in Stockholm en Skellefteå. Memory Lane is een liefdevolle terugblik op haar jongere jaren in Zweden.

HOE DAN OOK – Guus Meeuwis & Acda en De Munnik
Sinterklaas is nog in het land, maar Guus Meeuwis en Acda en De Munnik zijn net als veel andere artiesten al in de kerststemming. Wil je een kersthit scoren, dan moet je track tenslotte al vroeg uit zijn. De twee Nederlandse acts hebben Hoe Dan Ook daarom nu al uitgebracht. Het maken van het kerstnummer was een uitdaging. Het idee ontstond tijdens Groots met een zachte G, in juni van dit jaar in het Philips Stadion, waar Thomas Acda en Paul de Munnik gastartiesten waren. “Voor we het wisten waren we een schrijfsessie en een liedje verder en stonden we met 30 graden en de zweetdruppels op ons voorhoofd ons kerstliedje in te zingen,” aldus Acda. “De uitdaging van een kerstliedje zit ‘m erin dat je maar een paar weken per jaar de tijd krijgt om het te laten indalen bij het publiek,” zo vult Guus hem aan. Één regel moest er zeker in van Thomas: Ik wil winter, ik wil sneeuw. “Die stond al jaren met vette letters in een notitieboekje.”

NINE 2 FIVE – LNY TNZ
De Nederlandse producers Mitchell Vreeswijk en Jan Stadhouders werkten al sinds 2004 met elkaar samen. Eerst als Loony Tunez en later onder de naam LNY TNZ. In 2016 leerde het grote publiek de mannen pas echt kennen dankzij Burn It Down, dat veel op de radio voorbijkwam en de Tipparade haalde. Daarna bereikten de twee het voorportaal van de Top 40 ook nog met Set You Free (met Jantine), We Go Up en After Midnight (met Laurell en Mann). Een Top 40-hit heeft de act, die nu alleen uit Jan bestaat, dus nog niet op zijn naam staan, maar daar kan met het aanstekelijke Nine 2 Five zomaar verandering in komen. Het is de tweede single van het album Showtime.

Ook deze tracks moet je checken
S10 is terug met de hypnotiserende single Mis en Pommelien Thijs werkt opnieuw samen met het Nederlandse producersduo The Companions, dat bestaat uit Stefan van Leijsen en Sasha Rangas. Medeplichtig is weer een catchy track, waar Pommelien de laatste jaren patent op heeft. Zoë Livay, die je nog kent van The voice of Holland en Vallen En Opstaan uit de commercials van de NS, heeft met Iemand Anders een nummer uit dat gaat over jezelf zijn en blijven.

MIS – S10

MEDEPLICHTIG – Pommelien Thijs

IEMAND ANDERS – Zoë Livay

Wil je meer nieuwe releases? Beluister onze playlist op Spotify.

Foto: YouTube

(24/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Loreen - Is It Love
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Son Mieux - Tonight
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Antoon - Blindelings
Details Tate McRae - Greedy
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Cyril - Stumblin' In
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Di-Rect - My Blood
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Dua Lipa - Training Season
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy