Nieuws
New Releases

Releases: Tate McRae is 'greedy'

Releases: Tate McRae is 'greedy'
Tate McRae  Only The Poets  Miss Montreal  Sia  Katnuf  Ronnie Flex  Jonna Fraser  Caza  Dan + Shay  Zara Larsson  David Guetta  Puff Daddy  The Weeknd  21 Savage  French Montana  Doja Cat  J Balvin  Usher  DJ Khaled 

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week staat er nieuwe muziek voor je klaar van onder anderen Tate McRae, Only The Poets, Miss Montreal en Dan + Shay.

GREEDY – Tate McRae
Al begin augustus maakte Tate McRae haar volgers op TikTok lekker met een stukje van Greedy. Het lange wachten wordt nu – meer dan een maand later – beloond met de release van de track. Die is mede geschreven en geproduceerd door OneRepublic’s Ryan Tedder. De Canadese zangeres en danseres is maar wat trots op Greedy, dat weer een andere kant van haar laat horen. “Ik ben meer dan opgewonden om dit nummer uit te brengen en dit nieuwe hoofdstuk in mijn muzikale carrière met de wereld te delen,” zo laat ze weten. “Greedy gaat over het vertrouwen hebben om te weten wat je wilt. Ik heb het gevoel dat dit de eerste keer is dat mensen een pittigere en speelse kant van mij zien. Dit nummer is zo onverwacht en ik kan niet wachten tot iedereen het hoort.” Het is voor Tate de eerste single na haar samenwerking met Tiësto. 10:35 bereikte eerder dit jaar de twaalfde plek in de Nederlandse Top 40 en stond 19 weken in de lijst.

LOOKING AT YOU – Only The Poets
Dit jaar maakten we via Jump kennis met de Britse groep Only The Poets, maar fans van Louis Tomlinson hadden de band al eerder op hun radar. Vorig jaar stonden Tommy Longhurst, Andy Burge, Clem Cherry en Marcus Yate namelijk in het voorprogramma van de voormalige Directioner. Afgelopen maandag stonden de heren nog in een afgeladen Doornroosje in Nijmegen en afgelopen zomer stond het vol voor het podium op Pinkpop, waar zij een memorabele show weggaven. Jump haalde de Top 40 helaas niet, maar met Looking At You hebben de Britten een mogelijk nog aanstekelijker nummer uit. De track gaat over een relatie die voorbij is. Maar steeds als je ex voorbijloopt met zijn of haar nieuwe scharrel, slaat je hart toch nog over.

ALTIJD ONDERWEG – Miss Montreal
Bij Miss Montreal geen treurnis over een verbroken relatie. Integendeel. Altijd Onderweg is een ode aan de vriend van Sanne Hans, Lex. Het gaat over de tripjes met de camper die ze vaak met hem maakt. Volgens Sanne had ze vroeger minder tijd om dit soort dingen te ondernemen, maar tegenwoordig leeft ze een ander leven. Ze maakt er tijd voor vrij. “Die trips zijn waar ik het gelukkigst van word,” aldus de zangeres. Altijd Onderweg ligt al 5 jaar op de plank. Destijds schreef Miss Montreal het in het Engels, maar ze bracht het nummer nooit uit. Sanne vertaalde het naar het Nederlands en nu is het alsnog een single geworden.

GIMME LOVE – Sia
In 2021 stond Sia voor het laatst in de Nederlandse Top 40 met Floating Through Space, een samenwerking met David Guetta. De track bereikte de achtste positie en was na 18 weken uit de Lijst der Lijsten verdwenen. Daarna werd het wat stiller rondom de Australische met de bekende pruik. Dat wil niet zeggen dat ze stil zat, want ze schreef heel wat nieuwe songs en was daarnaast ook druk met een nieuw eigen album. Reasonable Woman wordt haar eerste studioalbum in 8 jaar tijd. Je moet daar nog wel even een tijdje op wachten, want de release staat pas in het voorjaar van 2024 gepland. Om het wachten te verzachten, brengt ze nu wel alvast de eerste single Gimme Love uit. Daarop laat Sia horen dat ze dringend op zoek is naar liefde, naar iemand die echt voor haar wil vechten. Qua sound krijg je wat je verwacht: een echte, typische Sia-song. En eigenlijk is dat stempel een verdienste.

DOMINO – Katnuf, Ronnie Flex, Jonna Fraser, Caza
Vorig jaar zomer brak Katnuf, Anas Kasmi, door met Van Mij Zijn. De droom van de geboren Rotterdammer kwam met deze hit uit. Een droom die een vlucht nam op TikTok, waarop de zanger de afgelopen jaren heel wat indruk maakte met zijn kenmerkende stem, met dat rauwe R&B-randje. Na Van Mij Zijn bracht hij nummers uit als Adem en Amsterdam (met Sigourney K), maar die liepen de Top 40 net mis. Anas, die voor een groot deel in België opgroeide bouwde wel een flinke fanbase op en brengt nu een track uit met Ronnie Flex, Jonna Fraser en Caza. Domino gaat over een ultieme verliefdheid.

Ook deze tracks moet je horen
Er zijn deze week nog veel meer nummers met hitpotentie uitgebracht. Dan en Shay ken je nog van 10,000 Hours, hun samenwerking met Justin Bieber uit 2019 die tot nummer 11 wist te komen in de Top 40. Neon Cowgirl is een countrynummer met een zeer catchy refrein. Het staat op het album Bigger Houses, dat deze week is verschenen. In 2016 was Zara Larsson te horen op This One For You, de EK-hit van David Guetta. De twee werkten al vaker met elkaar en nu helpt de Fransman de Zweedse, door gastartiest (en dus producer) te zijn op haar single On My Love.

Deze week verscheen The Love Album: Off The Grid, het nieuwe album van Diddy, waarop uitsluitend samenwerkingen staan. Op Another One Of Me zijn The Weeknd, 21 Savage en French Montana te horen. Met Pain The Town Red is Doja Cat bezig aan een opmars in de Top 40, maar ze heeft ook alweer een volgend ijzer in het vuur: Balut. Daarop hoor je haar een sneer uitdelen naar haar haters: zij zijn amateurs en zij is de shit. Tot slot hebben J Balvin, DJ Khaled en Usher Yeah van die laatste in een nieuw jasje gestoken. Het origineel was in 2004 een nummer 1-hit voor de Amerikaanse zanger (met Lil Jon en Ludacris).

NEON COWGIRL – Dan + Shay

ON MY LOVE – Zara Larsson x David Guetta

ANOTHER ONE OF ME – Diddy feat. The Weeknd, 21 Savage and French Montana

BALUT – Doja Cat

DIENTES – J Balvin, Usher, DJ Khaled

Wil je meer nieuwe releases? Beluister dan onze playlist op Spotify.

Foto: YouTube

(15/09/2023)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Rondé - Undecided
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Dua Lipa - Training Season
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details La Fuente - Ratata
Details Dua Lipa - Illusion
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Hozier - Too Sweet
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Billie Eilish - Lunch
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Di-Rect - My Blood
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Nemo - The Code
Details Noah Kahan - Stick Season