Nieuws
Tipparade

Froukje pakt de snelste stijger

Froukje pakt de snelste stijger
Froukje  Broederliefde  Mark Ambor  Douwe Bob  Wesly Bronkhorst  Bizzey  21 Savage  Antoon  Kygo  Ava Max  Kungs  David Guetta  Izzy Bizu  Emma Heesters  Zara Larsson  Endless Summer  Sadie Rose Van 

Na 2 weken hebben we een nieuwe nummer 1 in de Tipparade: Appel Mint Puur van Broederliefde.

Waar er vorige week maar liefst 11 nieuwe tracks de Tipparade binnenkwamen, nemen we deze week even wat gas terug. Met 7 nieuwe tracks is de lijst echter allesbehalve saai. In de top 10 is daar nog niet zoveel van te merken, alleen Kwijt van Froukje (van 28 naar 9 en tevens de snelste stijger van de week) en Good To Be van Mark Ambor (van 17 naar 10) vallen echt op. Daarbuiten is er opvallende winst voor Douwe Bob met Nothing To Lose en voor Gap van Wesly Bronkhorst & Bizzey. De 7 nieuwe tracks vinden we allemaal bij de laatste 10 noteringen, met Redrum van 21 Savage als hoogste binnenkomer.

De complete Tipparade van deze week kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

22 (--) REDRUM – 21 Savage
De Amerikaanse rapper lijkt op het eerste gezicht een nog vrij onbekende rapper, maar niets is minder waar. Shayaa Bin Abraham-Joseph, zoals 21 Savage in het echt heet, scoorde in 2017 zijn debuut in de Top 40 toen hij, samen met Post Malone, tot nummer 4 kwam met Rockstar. Ruim 5 jaar later deed hij dit nog eens dunnetjes over met Creepin’ (met Metro Boomin en The Weeknd). Deze hit kwam zelfs tot nummer 2.

25 (--) BLINDELINGS – Antoon
Waar Antoon tot en met 2022 aan de lopende band hits scoorde, was dat vorig jaar wel anders. Toen werd Sliden, met Ronnie Flex, een bescheiden hit in de enige echte. Nu keert hij in het begin van het nieuwe jaar gelijk terug met Blindelings. Antoon is, evenals acts als Claude, Di-rect & Loreen, te zien tijdens de Qmusic Top 40 Awards Live op zaterdag 3 februari in de Rotterdamse Ahoy.

26 (--) WHATEVER – Kygo with Ava Max
Kygo scoorde in de periode 2014-2022 maar liefst 24 hits in de Top 40. De laatste jaren zijn ze echter wat minder vanzelfsprekend. Een aantal jaar geleden werkte de Noorse dj, al dan niet postuum, samen met zangeressen als Whitney Houston en Tina Turner, waarbij oude hits in een nieuw jasje werden gegoten. Nu gebeurt hetzelfde met Whenever Wherever van Shakira (#1 in 2002). De vocals worden nu echter verzorgd door Ava Max.

27 (--) ALL NIGHT LONG – Kungs, David Guetta & Izzy Bizu
Op All Night Long werken de Franse dj’s Kungs en David Guetta voor het eerst samen. Ze krijgen hulp van de Britse Izzy Bizu. Deze 29-jarige zangeres timmert al sinds 2015 aan de weg en heeft inmiddels ruim 1 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify. Met White Tiger haalde ze tot nu toe de meeste streams. Wellicht is het binnenkort de beurt aan All Night Long.

28 (--) HAAT ME – Emma Heesters
Emma Heesters is momenteel te zien bij Stars On Stage. In dit tv-programma worden bekende Nederlanders opgeleid tot musicalster, waarbij er elke week steeds 1 deelnemer afvalt. Voorlopig is er voor Emma Heesters, die vorige week Don’t Cry For Me Argentina bracht, geen vuiltje aan de lucht. Ondertussen is ze ook nog bezig met een nieuwe single: Haat Me. De zangeres uit ’s-Gravenpolder stond voor het laatst in 2021 in de Top 40 toen Alles Wat Ik Mis (met Ronnie Flex en Kris Kross Amsterdam) tot nummer 7 wist te komen.

29 (--) YOU LOVE WHO YOU LOVE – Zara Larsson
Nadat Can’t Tame Her en On My Love (met David Guetta) niet verder kwamen dan de Tipparade, probeert Zara Larsson het nu opnieuw met You Love Who You Love. Alle drie deze singles zullen te horen zijn op Zara’s nieuwe album Venus, dat op 9 februari zal verschijnen.

30 (--) REST OF MY LIFE – Endless Summer feat. Sadie Rose Van
Het dj-duo Endless Summer, bestaande uit Jonas Blue en Sam Feldt, stond vorig jaar een hele tijd in de Tipparade met Crying On The Dancefloor (met Violet Days). Helaas wist de remake van Better Off Alone van DJ Jurgen de Lijst der Lijsten uiteindelijk niet te halen. Nu proberen ze het, samen met de Amerikaanse zangeres Sadie Rose Van, opnieuw. Rest Of My Life bevat een sample van Café Del Mar van Energy 52 uit 1993. Vier jaar later haalde de track de Top 40 (#22).

(18/01/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi