Artiestafbeelding Zayn

Zayn

Land Verenigd Koninkrijk

Geboortedatum 12-01-1993 (25 jaar)

Officiële websitehttp://inzayn.com/

  • Statistieken
  •  2Alarmschijf
  •  61 weken in Top 40
  •  1.573 punten
  •  #345 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

In 2010 doet Zayn Malik auditie in het zevende seizoen van The X Factor. Daar werd hij niet uitgekozen als solo-artiest, maar Nicole Scherzinger en Simon Cowell zagen wel wat in hem. En zo kwam hij samen met vier andere deelnemers in One Direction terecht.


In maart 2015 wordt hij gezien met producer Naughty Boy en blijkt hij bezig te zijn met eigen nummers. Op 25 maart verlaat hij One Direction en in de zomer blijkt dat hij een platencontract heeft gesloten met RCA.
 
Mind Of Mine is de titel van zijn debuutalbum, waarvan Pillowtalk halverwege februari 2016 zijn eerste solo-hit in ons land wordt. De track bereikt de tiende plaats in de Top 40 en wordt opgevolgd door Like I Would. In het najaar brengt hij een biografie uit, Zayn, over de tijd bij One Direction. In december levert hij, voor de film Fifty Shades Darker, het nummer I Don't Wanna Live Forever af dat hij samen met Taylor Swift opneemt.
 
In maart van 2017 horen we met Still Got Time een verrassend andere sound van Zayn. Op het nummer wordt hij bijgestaan door Partynextdoor. Dusk Till Dawn werd door Sia speciaal voor Zayn geschreven. Hij wilde de track wel uitbrengen maar alleen als Sia zelf ook mee zou zingen. De track werd in september door Radio 538 uitgeroepen tot Alarmschijf. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieGerelateerde nieuwsartikelen
Social media


Twitter

Facebook

Instagram