Sunnery James & Ryan Marciano over het festivalseizoen en EXPOSED

- Overig

 Sunnery James & Ryan Marciano
Sunnery James en Ryan Marciano Mysteryland 2019

Alsof het festivalseizoen niet al druk genoeg was, hadden deze mannen ook nog hun eigen residency op Ibiza deze zomer en zijn ze al druk bezig met de voorbereidingen van hun Afas Live show, EXPOSED. Met In My Bones zijn Sunnery James en Ryan Marciano na 4 weken in de Tipparade op weg naar de Top 40 en lijkt alles deze mannen dus voor de wind te gaan. 

Jullie hebben een onwijs drukke zomer gehad, hoe bereiden jullie je op deze maanden voor?
Sunnery
: “Voordat je een hele zomer gaat draaien heb je eigenlijk al een beetje op een rijtje staan welke muziek je vet vindt. Wij zijn niet mensen die samen gaan zitten en dan onze zet gaan bedenken. Nee, onze zet creëren wij tijdens onze clubshows. Verder checken we ook altijd even het publiek en de sfeer, want die is toch overal anders, dan kan het ook voorkomen dat je on stage nog je set verandert. Dat is eigenlijk onze hele voorbereiding.”
Ryan: “Verder hebben wij voor iedere show één ritueel, maar als we die nu doen dan jinxen we het misschien. We wrijven onze handen tegen elkaar totdat het heel erg begint te gloeien, dan hebben we de vonk en zijn we goed om het podium op te gaan!”  

Wat staat er stiekem allemaal op jullie rider?
Sunnery: “Elastiekjes voor Ryan, tandpasta en ik ga er onderbroeken op zetten”
Ryan: “Sunnery heeft van die chocolade ballen, Ferrero Rocher en voor de rest vooral drank. We vinden het gezellig om na de show samen wat te drinken en doen dat dan met onder andere tequila, champagne natuurlijk, vodka en whisky, maar dat gaat nooit op hoor.”

Naast dat jullie je eigen label hebben, hosten jullie evenementen, staan jullie op ieder groot festival, hebben jullie je eigen residency samen met Armin van Buuren op Ibiza en hebben jullie een gezin. Hoe is het mogelijk om dit allemaal te combineren?
Ryan
: “Als je het zo allemaal opnoemt schrik ik er wel van. Eigenlijk moet je alle mensen om je heen gewoon dezelfde richting op zien te krijgen.”
Sunnery: “Het is net als binnen ons gezin, heel veel communiceren! En we hebben een hele goede manager die er bovenop zit. Alleen in de zomer is het soms wel wat te hectisch om alles te combineren. Maar daarentegen kunnen we onze vakantie met het gezin combineren met onze Ibiza residency en zijn wij buiten het hoogseizoen gewoon zoveel mogelijk thuis.”

Jullie doen dus heel erg veel, maar waarop zijn jullie nou het meest trots op?
Sunnery
: “Ik weet nog wel toen we voor het eerst op Sensation stonden dat we echt even zaten van: Wat nu? Daarna kregen we een eigen stage op Tomorrowland en nog steeds moet ik mezelf af en toe even knijpen. Ik denk dat ik niet hoef uit te leggen hoe dat voelt. En als ik ook out of the box mag denken, dan zijn mijn mooiste prestaties natuurlijk mijn kinderen!”
Ryan: “Dat zijn natuurlijk de prestaties, maar als ik echt goed ga nadenken, dan ben ik ook heel trots op hoe f* veel geld wij hebben opgehaald voor het Prinses Maxima Centrum.”

Momenteel doet jullie nieuwste track, In My Bones het heel goed. Opvallend hieraan zijn de vocalen van Dan McAllister, een keus die niet erg voor de hand liggend was. Hoe kwamen jullie bij hem terecht?
Sunnery: “We zijn 3 jaar geleden een keer een maand alleen naar LA gegaan om ons gewoon op te sluiten in een huisje en met singer songwriters af te spreken. En juist op een dag waarop eigenlijk niets gebeurde, kwam deze vocaal langs en toen kwam dit eruit.”
Ryan: “We hebben ook gewoon drie jaar lang niks gedaan met deze plaat en inmiddels hebben we 40 versies, waarvan eentje ook als remix uitkomt. Deze plaat vinden we gewoon fantastisch.

Gaafste show die jullie ooit gegeven hebben?
Ryan
: “Dan komen we toch weer bij Sensation uit. Binnen 2,5 jaar na onze eerste plaat stonden we ineens daar in onze eigen stad in de ArenA.”
Sunnery: “Ik heb zelf nog steeds kippenvel van een festival in Chili. Daar sprong gewoon 80.000 man tegelijk op en neer, dat was echt wel heel bijzonder!”

Vrijdag 18 oktober staan jullie in de AFAS Live met jullie nieuwe show EXPOSED. Wat mogen we daar allemaal verwachten?
Sunnery
: “Ik kan je alleen verklappen dat wij de enige dj’s zijn, dus niet de enige artiesten en dat het zeker niet alleen om de muziek gaat. Het is echt best wel spannend, want dit komt ineens echt heel dichtbij onszelf."
Ryan: “We gaan heel ver terug in de tijd en tegelijkertijd vinden we onszelf ook weer helemaal opnieuw uit.”

Met welke artiest zouden jullie het liefst nog een keer samenwerken?
Sunnery: “Gelukkig zijn we zelf niet zo gek als hij, maar we kunnen wel heel goed met gekke mensen omgaan en ik denk dat we wel echt iets geniaals met hem kunnen maken. Ik heb het natuurlijk over Kanye West. Ik vind het een kunst dat de hele wereld iets vindt van alles wat hij qua muziek of artistiek doet. Of je het nou wel of niet tof vindt, er wordt altijd wel over geluld.”

En als je dan moet kiezen: Nooit meer produceren of nooit meer performen? 
“Nooit meer de studio in”; zeiden zij in koor. Sunnery: “het uitvoeren van je eigen productie, dat blijft toch wel het aller tofste!
Ryan: “Wij zijn artiesten, stagedieren, dat krijg je er nooit uit!”

Wil jij zelf ervaren wat voor podiumbeesten Sunnery James en Ryan Marciano zijn? Check ze dan tijdens ADE tijdens hun eigen show, EXPOSED in de Afas live!