Tipparade: Koen is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Miss Montreal Diggy Dex Ilse DeLange The Weeknd Mathieu Koss Ziggy Marley and The Melody Makers Sunnery James & Ryan Marciano Rani Jason Derulo Nomcebo Master KG Ashafar Koen
Tipparade: Koen is hoogste nieuwe

Deze week heeft Koen met Geen Cartier de hoogste van negen binnenkomers in de Tipparade.

Net als vorige week zien we ook deze week negen binnenkomers in de Tipparade. Vorige week wisten drie nummers de oversteek naar de Top 40 te maken en dat is ook deze week het geval. Zes andere tracks, die drie of vier weken in de Tipparade stonden, moeten ondertussen het veld ruimen. Nick Klyne staat met Rain On Your Parade inmiddels acht weken in de lijst van kanshebbers op een Top 40-notering en is daarmee de langst genoteerde track in de lijst.

Zowel Shawty Is A Freak (van Henkie T, Bryan MG, Yssi SB en Frnkie) als Jolie Nana (van Aya Nakamura) klimmen 14 plaatsen en dat maakt die nummers de snelste stijgers. De complete Tipparade staat inmiddels online.

17 (--) GEEN CARTIER- Koen
Koen van de Bankzitters is niet vies van het verdienen van geld. Sinds 2016 volgt hij een studie bedrijfskunde aan het Rotterdamse Erasmus en ondertussen is hij te volgen met video’s op YouTube rond Call Of Duty en FIFA. Met 400.000 volgers is hij de 120 miljoen weergaven inmiddels gepasseerd. Hij is het brein achter de spelapp Kaasje. De YouTuber zag het succes van Balenciaga van Brent en besloot zelf ook een duik te nemen in de muziekwereld. Met succes want binnen een week werd de track op Spotify al een miljoen keer aangeklikt 

20 (--) MOCRO SH*T- Ashafar
Eind juni mochten we Ashafar voor het eerst verwelkomen in de Top 40. Nooit Thuis, zijn samenwerking met Boef, stond drie weken in de lijst maar kwam niet verder dan nummer 31. Na zijn uitstapje met Boef probeert de 21-jarige rapper het nu zelf met Mocro Sh*t. Hij schreef de track samen mat Jack $hirak die ook tekende voor de productie. 

24 (--) JERUSALEMA- Master KG ft. Nomcebo
Jerusalema is een olievlek die zich langzaam over de wereld aan het uitbreiden is. De track is een idee van Kgaogelo Moagi, die zich als dj Master KG noemt. De Zuid-Afrikaan bracht het nummer al in november van 2019 uit nadat hij de track met zangeres Nomcebo Zikode. Inmiddels is er ook een remix verschenen met Burna Boy. Ondertussen is het bijbehorende dansje, dat wordt vergeleken met de Macarena, onderdeel van de #JerusalemaChallenge. Op YouTube is de clip inmiddels ruim 50 miljoen keer bekeken. 

25 (--) TAKE YOU DANCING- Jason Derulo
Afgelopen week wist Jason Derulo de eerste plek van de Top 40 te bereiken met Savage Love (Laxed – Siren Beat) dat op Spotify al hard op weg is naar de 250 miljoen streams. Sinds het verschijnen van die track is er al veel gebeurd. Zo slingerde hij zijn versie van Coño, de track van Jhorrmountain en Puri, de wereld in en op 23 juli verscheen ook Take You Dancing. “In deze tijd hebben we een nummer nodig dat ons kan optillen. Hopelijk kan Take You Dancing een licht zijn in deze periode.” Van stilzitten is voor Jason de komende tijd geen sprake want hij zal ook te zien zijn op het witte doel als Ron Isley in de biografiefilm Spinning Gold. 

26 (--) LIFE AFTER YOU- Sunnery James & Ryan Marciano feat. Rani
Dat Sunnery James en Ryan Marciano muzikaal zeer veelzijdig zijn bewijst hun lijst van productie. Van snoeiharde festivalrammers tot Nederlandstalige producties; de twee deinzen nergens echt voor terug. “De boodschap achter deze plaat is dat je vooral blijdschap in jezelf moet vinden. Wat er ook gebeurt in het leven. De vocalen van Rani laten die boodschap prima overkomen. Het klinkt vast cliché maar we zijn echt weggeblazen door haar talent en professionaliteit”, zo liet het duo weten bij de release. Rani stond eerder dit jaar nog in de lijst met Post Malone, de top 5-hit van Sam Feldt.

27 (--) HOME- Mathieu Koss & Ziggy Marley
“Een paar jaar geleden besloot ik het normale leven te laten voor wat het is en te verkassen naar een land dat Australië heet”, zo vertelde de Franse dj en producer. Hij was een kok op Bondi Road en kreeg zo’n sterke band met de plek dat hij het zijn ‘home’ ging noemen. Toch kwam er ook de automatische roep van een ander ‘home’ want familie en vrienden waren op grote afstand. Dat gevoel brengt Mathieu nu samen met Ziggy Marley: “We zijn allemaal wel eens weg van huis maar als puntje bij paaltje komt dan keren we allemaal terug.” 

28 (--) SAVE YOUR TEARS- The Weeknd
Na Heartless, Blinding Lights en In Your Eyes komt The Weeknd met een vierde single van zijn hitalbum After Hours. Op Save Your Ears zingt de Canadees over zijn relaties waarvan we in ieder geval die van Bella Hadid en Selena Gomez breed uitgemeten hebben gezien. Hij schreef de track samen met Max Martin en Oscar Holter die ook de productie deden. Zij maakten ook Blinding Lights en die track is deze week, na 34 weken Top 40, verdwenen uit de lijst. Me teen totaal van 1143 punten strandde het net buiten de top 3 van grootste hits aller tijden. 

29 (--) WAY BACK HOME- Ilse Delange
Met het album Changes keert Ilse Delange terug naar de periode waarin ze actief was inn de muzikale hoek van pop. Changes toonde al aan dat het haar prima past want de track stond 12 weken in de Top 40 en schopte het tot nummer 16. Het markeerde de terugkeer van Ilse in de hitlijst na bijna zeven jaar afwezigheid. Haar volgende single is een bijna EDM-achtige track waar ook Alexander Zuckowski aan mee heeft geschreven. Die maakte eerder hits voor onder meer Alvaro Soler, Conchita Wurst, Blue en Sacha. 

30 (--) ALLES IS ZOALS HET ZOU MOETEN ZIJN- Miss Montreal & Diggy Dex
Deze donderdag is de film Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn in première gegaan. Jan Kooijman, Julia Akkermans, Sanne Langelaar en Barbara Sloesen brengen het boek van Daphne Deckers tot leven. Diggy Dex en Miss Montreal werden gevraagd om de titelsong van de film te zingen en voor het schrijven vonden ze in Paskal Jakobsen een prima hulp. De drie bouwden een nummer rond drie elementen waar ze allemaal een passie bij voelen: wind, water en vrijheid.