Tipparade: Bilal Wahib scoort met comeback

- Hitlijsten

 Martin Garrix G-Eazy Sasha Alex Sloan Metejoor Emma Heesters Lucas & Steve Tungevaag Dragonette Sunnery James & Ryan Marciano Joel Corry Jax Jones Charli XCX Saweetie Elton John Dua Lipa Pnau Antoon Paul Sinha Ed Sheeran
Tipparade: Bilal Wahib scoort met comeback

De gehele top 3 van de Tipparade schuift deze week 1 plekje op, waardoor Martin Garrix, G-Eazy & Sasha Alex Sloan met Love Runs Out op nummer 1 belanden!

De top 3 wordt compleet gemaakt door Rendez-vous van Metejoor en Emma Heesters en Paper Planes van Lucas & Steve en Tungevaag. Rendez-vous is daarmee deze week, samen met Summer Thing van Dragonette en Sunnery James & Ryan Marciano (#11) de langst genoteerde track in de Tipparade. Verder zien we in de top 10 enkele belangrijke stijgers terug: Joel Corry, Jax Jones, Charli XCX en Saweetie gaan met Out Out van 18 naar 5, Elton John & Dua Lipa met de Pnau Remix van Cold Heart van 21 naar 6 en Bootje van Antoon & Paul Sinha van 16 naar 10. Daarmee hebben we nog niet de snelste stijger van de week te pakken, die eer is voor Ed Sheeran. Zijn Visiting Hours stijgt met maar liefst 17 plekken van 30 naar 13.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 9 binnenkomers aan je voor.

14 (--) PARANOIA – Bilal Wahib
Bilal Wahib leek de Nederlandse muziektop te bestormen, maar inmiddels weten we allemaal wel wat er is gebeurd. Een incident op Instagram, dat niet valt goed te praten, kostte hem niet alleen zijn accounts op social media, maar ook zijn pas opgebouwde status als idool. Inmiddels zijn de kruitdampen opgetrokken en net als ieder mens verdient ook Bilal een tweede kans. In de bioscoop speelt hij de sterren van de hemel in Meskina en nu is het ook tijd voor nieuwe muziek. Paranoia klinkt anders dan eerdere tracks die Bilal uitbracht. Deze keer laat hij horen dat hij ook kan zingen. Paranoia is een zwoele R&B-zwijmelaar, zoals die in Nederland weinig worden gemaakt.

16 (--) I GUESS I’M IN LOVE – Clinton Kane
De naam Clinton Kane zal bij velen nog geen belletje doen rinkelen. Toch heeft hij zijn eerste hit in de Top 40 al op zak. Hij scoorde vorig jaar een dikke top 20 hit met Drown, samen met onze Martin Garrix. Clinton komt uit Noorwegen, maar groeide vooral op in Australië. Hij begon al op 15-jarige leeftijd met het plaatsen van covers op YouTube, en niet zonder succes! Inmiddels heeft hij er bijna een half miljoen volgers. Op I Guess I’m In Love zingt hij over het onbeschrijflijke gevoel om voor het eerst in je leven verliefd te zijn.

22 (--) BUURTHUIS – Kevin
De Nederlandse rapper Kevin is binnenkort alweer toe aan zijn zesde studio album. In september vorig jaar kwam Animal Stories uit, dat zowel in Nederland als in Vlaanderen een groot succes was en hem een Edison bezorgde in de categorie Beste Hiphop. Momenteel staat Kevin nog in de Top 40 met de remix van Adem Je In van S10, samen met Frenna. Met Buurthuis doet hij weer solo een gooi naar de Lijst der Lijsten, nadat dit eerder dit jaar met 2 singles mislukte.

25 (--) MOOD RING – Lorde
Ruim 2 maanden geleden verraste Lorde ons opeens met de release van een nieuwe single: Solar Power. De alom geprezen track verdween na 4 weken uit de Tipparade en vervolgens redde Stoned At The Nail Salon het niet. Nu doet ze met Mood Ring een nieuwe poging. Beide tracks zijn terug te vinden op het album Solar Power dat vorige week verscheen. Het is het derde studio album van de zangeres uit Nieuw-Zeeland, na Pure Heroine uit 2013 en Melodrama uit 2017.

26 (--) IN THIS TOGETHER – Tim Dawn
Tim Dawn, ofwel Thijs Vroegop, verraste eind vorig jaar met To Love Somebody, een cover van de Bee Gees uit 1967. Het succes werd mede veroorzaakt en versterkt door de commercial van de PLUS die in dat najaar te zien was op tv. Thijs heeft daarna ook eigen werk uitgebracht, waarvan In This Together de meest recente single is. De boodschap van de track: dingen loslaten en erop vertrouwen dat alles wel goed komt. In This Together staat op zijn onlangs verschenen debuutalbum Everyday Magic. In oktober is Tim live te zien in onder meer de Oosterpoort in Groningen en in Paradiso te Amsterdam.

27 (--) DON’T GO – Skrillex with Justin Bieber & Don Toliver
Justin Bieber niet productief noemen is als tegen een radio-dj zeggen dat hij geen nummers draait op de radio. De Canadese superster stond dit jaar al met Holy (met Chance The Rapper), Lonely (met Benny Blanco), Monster (met Shawn Mendes), Anyone, Hold On, Peaches en Stay (met The Kid Laroi) in de Top 40, maar de volgende track staat alweer te trappelen om de Lijst der Lijsten te bestormen. Don’t Go is een samenwerking met Skrillex en Don Toliver en dat zijn 2 artiesten die geen onbekende voor The Biebs zijn. Met Skrillex maakte hij bijvoorbeeld al de rammer Where Are Ü Now (met Skrillex als onderdeel van Jack Ü). De Amerikaan Don Toliver kennen we in Nederland vooral van de hit Lemonade (met Internet Money, Gunna en Nav), die vorig jaar tot de veertiende plek in de Top 40 wist te komen.

28 (--) THELMA + LOUISE – Bastille
Het is alweer 2 jaar geleden dat we Bastille voor het laatst in de Top 40 terugzagen. Joy kwam destijds tot nummer 28. Inmiddels zijn Dan Smith en zijn bandleden druk bezig met de opvolger van het in 2019 uitgebracht derde studio album Doom Days. Eerder werden de tracks Distorted Light Beam en Give Me The Future uitgebracht. Met Thelma + Louise willen ze nu een ode brengen aan de gelijknamige film uit 1991, waarin we 2 vriendinnen zien die samen op roadtrip gaan en later met onvoorziene omstandigheden te maken krijgen.

29 (--) I WANT IT ALL – The Script
Als het gaat over grote Ierse bands, dan gaat het vaak eerst over U2. Niet onbegrijpelijk, de band met leadzanger Bono vergaarde sinds 1982 bijna 9000 punten in de Top 40 en hebben een plekje bij de beste 20 acts ooit. The Script doen het ruim 2700 punten sinds 2008 echter ook niet onverdienstelijk. Van het laatste album Sunsets & Full Moons was eigenlijk alleen The Last Time een grote hit. Met I Want It All is de aftrap gegeven van een nieuw hoofdstuk en de release van een Greatest Hits-album op 1 oktober. Bovendien keert The Script op vrijdag 10 juni 2022 terug in de Ziggo Dome. Wie al tickets had voor de geannuleerde shows van de afgelopen jaren, krijgt van organisator MOJO de kans om eerder tickets te kopen. De MOJO presale loopt van woensdag 1 september 2021 9:30 uur tot en met vrijdag 3 september 2021 9:30 uur of zo lang er kaarten beschikbaar zijn. De reguliere kaartverkoop start vrijdag 3 september 2021 om 9:30 uur.

30 (--) DOPAMINE – Purple Disco Machine ft. Eyelar
Dit jaar betekende de doorbraak van de Purple Disco Machine. Achter deze act gaat de Duitse dj en producer Tino Schmidt schuil. Met Hypnotized (samen met Sophie And The Giants) kwam hij in de Top 40 tot nummer 7. Het was aan Fireworks om een vervolg te geven aan dit succes, maar dit werd helaas alleen een hit op de radio. Nu doet hij een nieuwe poging met Dopamine. Je zou het niet denken, maar Dopamine is een Duits-Nederlandse samenwerking! De Veenendaalse Eyelar Mirzazadeh deed in 2012 mee aan The Voice Of Holland en is daarna aan de weg blijven timmeren. Vorig jaar haalde ze nog het nieuws doordat ze in het schrijversteam zat van Demi Lovato’s comeback single Anyone.