Nieuws
Hitlijsten

Tipparade: Dua Lipa danst voor barbie-film

Tipparade: Dua Lipa danst voor barbie-film
Dua Lipa  Ilse DeLange  Only The Poets  Niall Horan  Miley Cyrus  Harry Styles  Maroon 5  Snelle  Kraantje Pappie  Meau  Thirty Seconds To Mars  Sofi Tukker  Sunnery James & Ryan Marciano  Nick Schilder  Emma Heesters  Maks  OneRepublic 

Na vijf weken heeft Ilse DeLange de nummer 1 positie weten te bereiken met het opzwepende Confetti Shotgun. Weet ze volgende week de oversteek naar de Top 40 te maken?

Naast wat kleine verschuivingen in de top 5 van de lijst, maken Only The Poets hun entree in de top 10: Jump! gaat van 11 naar 6. Een paar plekken lager doet Niall Horan dit hen na, zijn Meltdown stijgt van 13 naar 9. De klapper van de week is voor Miley Cyrus. Jaded, de derde single van haar album Endless Summer Vacation schuift 18 plekken op en komt op nummer 10 terecht. Ze heeft daarmee ook de snelste stijger van de week te pakken. Buiten de top 10 doen Harry Styles (Satellite, van 19 naar 12) en Maroon 5 (Middle Ground, van 30 naar 22) het ook lekker.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

19 (--) RUGGENGRAAT – Snelle x Kraantje Pappie
Kraantje Pappie scoort momenteel samen met Bizzey en Rolf Sanchez met Zin In De Zomer Man, maar de rapper had ook nog tijd om met Snelle de studio in te duiken. Ruggengraat vermengt pop, met folk en met Nederlandstalige volksmuziek. Het is een nummer dat niet direct in een hokje is te plaatsen en juist daarom opvalt. In 2019 werkten Snelle en Kraantje Pappie al samen op de track Op Zoek Naar Life. Snelle zag onlangs samenwerking met Jonna Fraser, Alles Al, strandden in de Tipparade.

24 (--) 22 – Meau
Meau beschrijft op haar nieuwe track 22 het gevoel dat ze heeft op haar tweeëntwintigste: ze leeft van de puinhoop en leeft voor de pijn. De track is de titeltrack van haar debuutalbum, dat eerder deze maand verscheen (één dag voor haar drieëntwintigste verjaardag) en al bekroond is met een gouden plaat. Na de release (en het megasucces) van Dat Heb Jij Gedaan in 2021 is de in Blaricum geboren zangeres inmiddels een gevestigde naam. Op Bevrijdingsdag had ze nog de eer om samen met collega’s Froukje en Tabitha Ambassadeur van de Vrijheid te zijn.

25 (--) STUCK – Thirty Seconds To Mars
De heren van Thirty Seconds To Mars zitten alweer 25 jaar in het vak. In 2002 volgde het debuutalbum 30 Seconds To Mars en later dit jaar zijn ze bij hun zesde studio album aanbeland: It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day. De band heeft in al die jaren de nodige wisselingen gekend, maar de broers Jared Leto en Shannon Leto zijn altijd een vaste waarde gebleven. In de Top 40 scoorde Thirty Seconds To Mars in 2009 hun eerste en tot nu toe enige notering: Kings And Queens. Met Stuck staan ze nu voor het eerst sinds 2017 weer in de Tipparade.

26 (--) TROMPA – Sofi Tukker & Sunnery James & Ryan Marciano
Sophie Hawley-Weld en Tucker Halpern vormen sinds 2014 het muzikale duo Sofi Tukker. Hun stijl kenmerkt zich het beste als door 90’s house geïnspireerde junglepop. In 2017 was hun track Best Friend te horen bij de release van de iPhone X, wat voor veel aandacht zorgde en ze uiteindelijk een notering in de Tipparade opleverde in 2018. Twee jaar later scoorde het duo hun eerste Top 40 hit met House Arrest. Nu hebben ze de handen ineengeslagen met Sunnery James & Ryan Marciano. Trompa wordt gebruikt in de campagne voor Apple TV's Season Pass voor de Major League Soccer.

27 (--) SHATTERPROOF – Nick Schilder
Afgelopen april viel dan uiteindelijk het doek voor Nick & Simon. Na 17 jaar hielden ze het als muzikaal duo voor gezien. In al die jaren hebben ze maar liefst 16 hits in de Top 40 weten te scoren, waarvan één nummer 1 hit: Julia. Nick Schilder pakt nu gelijk de draad weer op en komt met een nieuwe single: Shatterproof. Wat sommigen misschien zijn vergeten, Nick Schilder scoorde zijn eerste solo hit al in 2011, samen met Thomas Acda. Sterker Nu Dan Ooit kwam destijds tot nummer 7.

28 (--) HJB – Emma Heesters feat. Maks
Maks is hot. De dj bij SLAM! brengt sinds vorig jaar ook muziek uit en begin dit jaar was het met zijn tweede single Dyscalculie raak: de track van 93 seconden haalde de Top 40 en kwam uiteindelijk tot de achttiende plek. Ook Emma Heesters is dit succes niet ontgaan. Voor haar nieuwe single heeft ze de rapper weten te strikken. Samen brengen ze nu HJB, ofwel ‘hou je bek’. Voor Emma Heesters zou het haar terugkeer in de enige echte betekenen, na de single Alles Wat Ik Mis met Ronnie Flex en Kris Kross Amsterdam uit 2021 (#7).

29 (--) DANCE THE NIGHT – Dua Lipa
Over 2 maanden is het zover, dan komt de film Barbie uit, gebaseerd op de populaire barbiepoppen die sinds eind jaren ’50 op de markt zijn. Aan de populaire Engels-Albanese zangeres Dua Lipa, die zelf ook een klein rolletje speelt in de film, de eer om de leadsingle van de soundtrack te verzorgen. Na een vruchtbaar 2021 met 3 top 10 hits, was Dua Lipa vorig jaar alleen op Potion te horen: een hit(je) van Calvin Harris en Young Thug (#31). Nu is het met Dance The Night weer tijd voor een hit zoals we die van haar gewend zijn. Op haar Instagram liet Dua Lipa eerder deze week al een preview horen van de track.

30 (--) RUNAWAY – OneRepublic
Met I Ain’t Worried hadden de heren van OneRepublic het vorig jaar goed voor elkaar. De single was terug te vinden op de soundtrack van de hit film Top Gun: Maverick, maar het was niet de leadsingle van het album. Die eer was voor Lady Gaga met Hold My Hand, maar dat werd in de Top 40 een veel kleinere hit. De band uit Colorado is nu terug met Runaway. Het is de derde keer dat er een single wordt uitgebracht waarin het woord ‘run’ terugkomt, na Love Runs Out uit 2014 en Run uit 2021. Het is tevens de eerste track sinds Run die niet voor een film is geschreven.

(25/05/2023)

Alle Top 40-hits

Details Dua Lipa - Dance The Night
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Post Malone - Chemical
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Peggy Gou - It Goes Like Nanana
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Dimitri Vegas & Like Mike x David Guetta x Afro Bros (with Akon) - She Knows
Details Doja Cat - Paint The Town Red
Details Rondé - Break My Heart
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details OneRepublic - Runaway
Details Marshmello & Farruko - Esta Vida
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Tate McRae - Greedy
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Niklas Dee & Old Jim ft. Enny-Mae - Not Fair
Details Kris Kross Amsterdam, Sofia Reyes & Tinie Tempah - How You Samba
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Luke Combs - Fast Car
Details Olivia Rodrigo - Vampire
Details Tiësto - Drifting
Details Miley Cyrus - Used To Be Young
Details Kenya Grace - Strangers
Details P!nk - Runaway
Details R3hab, Inna & Sash! - Rock My Body
Details Billie Eilish - What Was I Made For?
Details Kylie Minogue - Padam Padam
Details Di-Rect - OMG It's Happening
Details Nick Schilder - Shatterproof
Details Troye Sivan - Rush
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Chef'Special - Miracles
Details Sera - Best Friend
Details Becky G feat. Omega - Arranca
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Snelle - Radio
Details Olivia Rodrigo - Get Him Back!