Nieuws
Wie vielen ons op?

Top 4: Opgevallen! week 46

Top 4: Opgevallen! week 46
Robbie Williams  André Rieu  VOF De Kunst  De Zangeres Zonder Naam 

In deze rubriek blikken we terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (1) Robbie Williams

Het ziet ernaar uit dat Robbie Williams de komende tijd nog wel even in deze top 4 zal blijven. De documentaireserie over zijn leven is namelijk razend populair. Volgens Netflix hebben wereldwijd al 3,9 miljoen mensen naar de serie gekeken. Daarmee is hij op nummer 3 binnengekomen in de top 10 van best bekeken Engelstalige series op Netflix. Als je alleen naar Nederland kijkt, dan staat hij zelfs op nummer 2, achter Ferry: De Serie. De eerste aflevering van de vierdelige reeks gaat over de periode 1990-1998: van het begin als 16-jarige jochie in Take That tot zijn optreden op Glastonbury, waar hij onder meer zijn nummer Angels zong. Dat was de eerste hit van Robbie die wist uit te groeien tot een klassieker. Een van de meest opmerkelijke momenten uit aflevering 1 is Robbies bekentenis aan zijn 10-jarige dochter Theodora Rose dat hij binnen Take That de grootste hekel had aan Gary Barlow.

2 (--) André Rieu

"Is André Rieu geboren in een huis aan het Vrijthof?" Afgelopen zaterdag dacht de Limburgse basisschoolleerkracht Resi in de RTL-quiz The Jump van wel, maar deze gok kostte haar 25.000 euro. André Rieu werd in 1949 geboren in de Begijnenstraat, een kleine kilometer ten zuidoosten van het Vrijthof in Maastricht. De stelling waar Resi op had moeten springen, was "De stad New York ligt zuidelijker dan Barcelona". Voor de fans van de 74-jarige stehgeiger is er overigens goed nieuw. Vrijdag verscheen zijn nieuwe album Jewels Of Romance. Op dit album treffen we verschillende bewerkingen van Top 40-hits aan, zoals Nights in White Satin van The Moody Blues, The Sounds Of Silence van Simon & Garfunkel, Morning Has Broken van Cat Stevens, (Everything I Do) I Do It For You van Bryan Adams en Nocturne van Secret Garden. En uiteraard mag zijn uitvoering van Barbara Pravi's songfestivalnummer Voilà, samen met de 15-jarige zangeres Emma Kok, niet ontbreken.

3 (--) VOF De Kunst

Deze maand is het programma Even Tot Hier aan zijn tiende seizoen begonnen. Een vast onderdeel van dit satirische televisieprogramma is dat een bekende artiest een humoristische bewerking van zijn eigen hit zingt die aansluit op de actualiteit. Op die manier hebben al meer dan zestig zangers en zangeressen hun opwachting gemaakt in Even Tot Hier. Vier daarvan haalden dankzij hun optreden een notering in deze rubriek: Astrid Nijgh, Toontje Lager, Imca Marina en Peter Koelewijn. Aan dat lijstje mogen we nu VOF De Kunst toevoegen. Voor zanger Nol Havens was het niet de eerste keer dat hij zijn medewerking verleende aan het programma. Eind 2019 zong hij al eens een bewerking van zijn hit Eén Kopje Koffie over de rechtszaak tegen Marco Kroon. Toen had hij echter zijn band niet bij zich. Afgelopen zondag had hij dat wel. VOF De Kunst bracht het nummer Nu Kappen, een bewerking van hun debuuthit Suzanne. Dit nummer gaat over de praktijk van de wijziging van de Telecommunicatiewet en het niet werkende verbod op telemarketing.

4 (--) De Zangeres Zonder Naam

Op 23 oktober was het 25 jaar geleden dat De Zangeres Zonder Naam op 79-jarige leeftijd overleed aan een hartstilstand. Daarom werd op die dag een concert georganiseerd waarbij verschillende Nederlandse en Vlaamse artiesten die liedjes van De Zangeres Zonder Naam vertolkten. Het concert vond plaats in de grote zaal van Paradiso, de poptempel waar ze in 1986 haar grote comeback maakte. Verschillende grote hits kwamen voorbij. John De Bever zong Mandolinen In Nicosia, Ria Valk zong 't Was Aan De Costa Del Sol, Astrid Nijgh zong Keetje Tippel en Ellen Ten Damme sloot af met De Zangeres Zonder Naams bekendste hit Mexico. Jacques Herb, Dave Von Raven, Mieke & Bandit en verschillende andere zangeres en zangeressen brachten onbekendere nummers van de koningin van het levenslied. Zondag zond Omroep MAX op NPO 1 een registratie uit van dit concert. Deze muziekspecial met de naam Ode Aan De Zangeres Zonder Naam is terug te kijken via NPO Start.

(Foto: Drew de F Fawkes / Wikimedia Commons / Robbie Williams, Roundhouse, London (Apple Music Festival) (29312043724) / CC BY 2.0)

(20/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Dua Lipa - Houdini
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Zoë Tauran - Monster
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Bankzitters - Cupido
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Tate McRae - Exes
Details Loreen - Is It Love
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Ed Sheeran - American Town
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Chef'Special - Miracles
Details Snelle - Hoodiedate
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Purple Disco Machine, Duke Dumont & Nothing But Thieves - Something On My Mind