Nieuws
Wie vielen ons op?

Top 4: Opgevallen! week 46

Top 4: Opgevallen! week 46
Robbie Williams  André Rieu  VOF De Kunst  De Zangeres Zonder Naam 

In deze rubriek blikken we terug op de afgelopen week. Welke artiesten vielen ons op en bepaalden de actualiteit?

1 (1) Robbie Williams

Het ziet ernaar uit dat Robbie Williams de komende tijd nog wel even in deze top 4 zal blijven. De documentaireserie over zijn leven is namelijk razend populair. Volgens Netflix hebben wereldwijd al 3,9 miljoen mensen naar de serie gekeken. Daarmee is hij op nummer 3 binnengekomen in de top 10 van best bekeken Engelstalige series op Netflix. Als je alleen naar Nederland kijkt, dan staat hij zelfs op nummer 2, achter Ferry: De Serie. De eerste aflevering van de vierdelige reeks gaat over de periode 1990-1998: van het begin als 16-jarige jochie in Take That tot zijn optreden op Glastonbury, waar hij onder meer zijn nummer Angels zong. Dat was de eerste hit van Robbie die wist uit te groeien tot een klassieker. Een van de meest opmerkelijke momenten uit aflevering 1 is Robbies bekentenis aan zijn 10-jarige dochter Theodora Rose dat hij binnen Take That de grootste hekel had aan Gary Barlow.

2 (--) André Rieu

"Is André Rieu geboren in een huis aan het Vrijthof?" Afgelopen zaterdag dacht de Limburgse basisschoolleerkracht Resi in de RTL-quiz The Jump van wel, maar deze gok kostte haar 25.000 euro. André Rieu werd in 1949 geboren in de Begijnenstraat, een kleine kilometer ten zuidoosten van het Vrijthof in Maastricht. De stelling waar Resi op had moeten springen, was "De stad New York ligt zuidelijker dan Barcelona". Voor de fans van de 74-jarige stehgeiger is er overigens goed nieuw. Vrijdag verscheen zijn nieuwe album Jewels Of Romance. Op dit album treffen we verschillende bewerkingen van Top 40-hits aan, zoals Nights in White Satin van The Moody Blues, The Sounds Of Silence van Simon & Garfunkel, Morning Has Broken van Cat Stevens, (Everything I Do) I Do It For You van Bryan Adams en Nocturne van Secret Garden. En uiteraard mag zijn uitvoering van Barbara Pravi's songfestivalnummer Voilà, samen met de 15-jarige zangeres Emma Kok, niet ontbreken.

3 (--) VOF De Kunst

Deze maand is het programma Even Tot Hier aan zijn tiende seizoen begonnen. Een vast onderdeel van dit satirische televisieprogramma is dat een bekende artiest een humoristische bewerking van zijn eigen hit zingt die aansluit op de actualiteit. Op die manier hebben al meer dan zestig zangers en zangeressen hun opwachting gemaakt in Even Tot Hier. Vier daarvan haalden dankzij hun optreden een notering in deze rubriek: Astrid Nijgh, Toontje Lager, Imca Marina en Peter Koelewijn. Aan dat lijstje mogen we nu VOF De Kunst toevoegen. Voor zanger Nol Havens was het niet de eerste keer dat hij zijn medewerking verleende aan het programma. Eind 2019 zong hij al eens een bewerking van zijn hit Eén Kopje Koffie over de rechtszaak tegen Marco Kroon. Toen had hij echter zijn band niet bij zich. Afgelopen zondag had hij dat wel. VOF De Kunst bracht het nummer Nu Kappen, een bewerking van hun debuuthit Suzanne. Dit nummer gaat over de praktijk van de wijziging van de Telecommunicatiewet en het niet werkende verbod op telemarketing.

4 (--) De Zangeres Zonder Naam

Op 23 oktober was het 25 jaar geleden dat De Zangeres Zonder Naam op 79-jarige leeftijd overleed aan een hartstilstand. Daarom werd op die dag een concert georganiseerd waarbij verschillende Nederlandse en Vlaamse artiesten die liedjes van De Zangeres Zonder Naam vertolkten. Het concert vond plaats in de grote zaal van Paradiso, de poptempel waar ze in 1986 haar grote comeback maakte. Verschillende grote hits kwamen voorbij. John De Bever zong Mandolinen In Nicosia, Ria Valk zong 't Was Aan De Costa Del Sol, Astrid Nijgh zong Keetje Tippel en Ellen Ten Damme sloot af met De Zangeres Zonder Naams bekendste hit Mexico. Jacques Herb, Dave Von Raven, Mieke & Bandit en verschillende andere zangeres en zangeressen brachten onbekendere nummers van de koningin van het levenslied. Zondag zond Omroep MAX op NPO 1 een registratie uit van dit concert. Deze muziekspecial met de naam Ode Aan De Zangeres Zonder Naam is terug te kijken via NPO Start.

(Foto: Drew de F Fawkes / Wikimedia Commons / Robbie Williams, Roundhouse, London (Apple Music Festival) (29312043724) / CC BY 2.0)

(20/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)