Jarig: Sigala

- Jarig

 Sigala
Sigala 2018

Sigala is een Britse producer die ooit begon achter de piano. We kennen hem van zijn megahit Easy Love die in 2015 twintig weken in de Top 40 stond. Sigala is vandaag 29 jaar geworden. Gefeliciteerd!

Met zijn grootste hit Easy Love behaalde Sigala de tweede plaats in de Top 40. Dit was niet zijn enige Top 40-hit. De nummers Came here for love, Lullaby en Sweet Lovin' behaalden ook de hitlijst. 

Check hieronder de highlights uit Sigala's carrière. Meer weten over de producer? Lees de biografie van Sigala.


Jeugd Sigala
Sigala is niet de echte naam van de producer, hij heet namelijk Bruce Fielder. Sigala had al op jonge leeftijd een passie voor muziek: toen hij acht jaar was begon hij met piano spelen. 

View this post on Instagram

Guess which ones me! (The one with the awesome hair...)

A post shared by Sigala (@sigalamusic) on

Start carrière
Na zijn studie ging Sigala in bandjes spelen. Toch merkte hij dat de studio meer bij hem past en begon hij met het produceren van eigen songs en tracks voor anderen. Hij maakte liedjes voor onder andere Felix Jaehn en Ella Eyre.

Grootste hit Easy Love
In 2015 scoorde de producer zijn grootste hit: Easy Love. De track behaalde alle hitlijsten. Easy Love stond twintig weken in de Top 40 met als piekpositie de tweede plaats. De single bevat samples van het nummer ABC van The Jackson 5. 

Samenwerkingen Sigala
Na zijn grote succes in 2015 is de producer met nog meer artiesten gaan samenwerken. Zo maakte Sigala nummers met onder andere John Newman, Ella Eyre en Nile Rodgers.

Shows Sigala
Sigala treedt vaak op en vliegt hiervoor de hele wereld over. Meestal neemt hij artiesten mee voor een gastoptreden en dat wordt dan één groot feestje. 

Sigala viert zijn verjaardag samen met Gerson Main, JP. Cooper en Kenny B. Toen de producer werd geboren stond Milli Vanilli - Girl I'm Gonna Miss You op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste Top 40-hit:
Sigala - Easy Love (2015, 20 weken)
Check de songtekst

(Foto: BSR Agency) 

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!