Tipparade: Rosa Linn & Duncan Laurence brengen duet uit

- Hitlijsten

 Rosa Linn Duncan Laurence Kygo Dean Lewis Mau P Lucas & Steve 4 Strings Alok Sigala Ellie Goulding Ava Max Chef'Special Burna Boy Ed Sheeran Trobi Nielson Antoon Dopebwoy Joe Stagiair Van De Show Queen Bløf Geike Arnaert Taylor Swift Joel Corry Tom Grennan
Tipparade: Rosa Linn & Duncan Laurence brengen duet uit

Na 16 weken is het ze dan toch gelukt: Kygo en Dean Lewis gaan met Lost Without You van 2 naar 1. Nooit eerder stond een track zo lang onafgebroken in de Tipparade.

De volledige top 3 is deze week in beweging. Kygo en Dean Lewis gaan dus van 2 naar 1, Mau P met Drugs From Amsterdam van 3 naar 2 en If It Ain’t Love van Lucas & Steve, 4 Strings en Lagique van 4 naar 3. Daarachter vinden we gelijk de snelste stijger terug. Die eer is deze week voor Alok, Sigala en Ellie Goulding: All By Myself stijgt 17 plekken naar nummer 4. Ook Ava Max is nieuw in de top 10 (Million Dollar Baby, van 11 naar 5), net zoals You And I van Chef’Special (van 12 naar 9). De hoogte nieuwe is de re-entry van Burna Boy en Ed Sheeran op 7 met For My Hand. Buiten de top 10 gaan Trobi & Nielson met Jou Om Me Heen ook nog lekker (van 29 naar 18).

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers en 1 re-entry aan je voor.

7 (RE) FOR MY HAND – Burna Boy feat. Ed Sheeran
Burna Boy lijkt een onbekende in de Top 40, maar toch scoorde de Nigeriaanse zanger al een hit in de enige echte: Own It, een collab met Stormzy en Ed Sheeran, kwam in 2020 tot nummer 33. Die samenwerking beviel zo goed, dat de twee weer een track hebben opgenomen. For My Hand staat op Burna Boy’s zesde studio album, dat eerder dit jaar verscheen. Tussen de 19 tracks op het album zien we, naast de samenwerking met Ed Sheeran, ook collabs terug met onder meer J Balvin, Khalid en Kehlani. For My Hand verliet eerder deze de maand de Tipparade, maar keert nu terug op nummer 7.

12 (--) METEORIET – Antoon & Dopebwoy
Klop Klop, zo heet de nieuwste ep van Antoon. Met de gelijknamige single gaat hij momenteel hard in de Top 40. Nu komt een andere track van de ep binnen: Meteoriet, een duet met rapper Dopebwoy. Eerder dit jaar lukte het de zanger uit Hoorn om tegelijkertijd met 2 tracks van zijn toenmalige ep Hallo in de Top 40 te staan: Hallo en Hotelschool. Als Meteoriet de overstap naar de Lijst der Lijsten weet te maken, dan flikt hij dit kunstje opnieuw.

17 (--) JA JIJ – Joe Stagiair Van De Show
Wie wel eens naar de ochtendshow van Mattie & Marieke luistert op Qmusic, kent vast ook wel Joe, de stagiair van de show. Sinds 4 jaar is Joe Stam, zoals Joe Stagiair werkelijk heet, een vast onderdeel in de ochtendshow. Vorige maand ontstond in de show het ambitieuze idee om als volkszanger aan de slag te gaan en nu al is daar zijn eerste single: Ja Jij. Van het nummer is ook gelijk een video uitgekomen.

19 (--) FACE IT ALONE – Queen
Queen kwam vorige week met een ‘klein juweeltje dat een beetje vergeten was’: Face It Alone. De band dacht aanvankelijk dat de opname van dit nummer, dat stamt uit de tijd van het album The Miracle, niet meer te redden was. Volgens gitarist Brian May hebben de engineers echter vakwerk afgeleverd. “Het was alsof we losse stukjes aan elkaar naaiden”, aldus May. De stem van zanger Freddie Mercury, die in 1991 overleed aan aids, klinkt krachtig en vurig op Face It Alone. Een echo uit het verleden. Het is voor het eerst sinds 2008 (Say It’s Not True) dat we Queen terugzien met een nieuw nummer in de Tipparade, hoewel dit toen met Paul Rodgers was in plaats van met Freddie Mercury. De laatste keer dat een originele track met Freddie’s stem de Top 40 haalde was in 1996 met Let Me Live (#36).

27 (--) WE DOEN WAT WE KUNNEN – Bløf & Geike Arnaert
Bløf is natuurlijk al een hele tijd een vaste waarde in de Nederlandse popmuziek. Volgend jaar is het maar liefst 25 jaar geleden dat ze met Liefs Uit Londen hun allereerste hit scoorden. Inmiddels hebben ze een hele Top 40 aan hits verzameld, waarbij de nummer 1 hit Zoutelande (met Geike Arnaert) de meeste punten wist te verzamelen. Diezelfde Geike horen we nu ook terug op de track We Doen Wat We Kunnen. Het nummer is in het verleden al in meerdere versies opgenomen, onder andere met zangeres Krystl, en nu dus met Geike Arnaert. We Doen Wat We Kunnen staat op de nieuwe compilatie album 3Ø – We Doen Wat We Kunnen, die op 11 november wordt uitgebracht. De Zeeuwse band viert het jubileum met het HIER Festival op 19 november.

28 (--) ANTI-HERO – Taylor Swift
Morgen is het zover. Dan verschijnt het tiende studio album van Taylor Swift. Haar 2 laatste albums, Folklore en Evermore, kwamen beide uit in 2020. Vorig jaar was er nog een re-release van het vierde album Red, maar nu volgt er met Midnights weer een volwaardig nieuw studio album. De eerste single is Anti-Hero, één van haar persoonlijke favorieten van het album. In de Top 40 heeft Taylor Swift tot dusver 14 hits gescoord, waarvan het duet met Zayn, I Don’t Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker), het meest succesvol was. Haar laatste hit was met Ed Sheeran: The Joker And The Queen (#33).

29 (--) LIONHEART – Joel Corry & Tom Grennan
Na Becky Hill (History) heeft Joel Corry de smaak te pakken. Op Lionheart werkt hij opnieuw samen met een Brit, ditmaal met Tom Grennan. Begin oktober plaatsje de dj al een foto met Tom op Instagram, hintend op de samenwerking met de Little Bit Of Love zanger. Op diezelfde Instagram pagina kon je het afgelopen weekend zien dat de 2, ter promotie van Lionheart, samen een bungeejump maakte. Het kan zomaar Joel Corry’s zevende hit worden. Voor Tom Grennan staat de teller momenteel op 5 hits in de enige echte.

30 (--) WDIA (Would Do It Again) - Rosa Linn & Duncan Laurence
“Snapping one, two, where are you?” Zo klonk het afgelopen mei al op het Eurovisiesongfestival in Turijn en zo klinkt het inmiddels nog steeds veelvuldig op de radio. Snap heeft inmiddels een plek weten te bemachtigen bij de tien meest succesvolste hits die afkomstig zijn van het Eurovisiesongfestival. Sterker nog, de kans is groot dat ze de top 5 van deze lijst haalt (achter hits als Euphoria van Loreen en Arcade van Duncan Laurence). Vorige week plaatste Rosa Linn al een geheimzinnige teaser op Instagram van een duet dat eraan zat te komen, waarop duidelijk de stem van Duncan Laurence te horen was. Morgen is de release van WDIA (Would Do It Again).