Ladada (Mon Dernier Mot) blijft op nummer 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Claude Maan Goldband Dean Lewis Ed Sheeran Nielson Raye 070 Shake Alok Sigala Ellie Goulding Martin Garrix Jvke
Ladada (Mon Dernier Mot) blijft op nummer 1 in de Top 40

Claude staat met Ladada (Mon Dernier Mot) voor de tweede week op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40.

Vijf keer eerder wist een Nederlandse artiest, die nog geen twintig jaar is, met een Nederlandstalige hit op de eerste plaats te komen. Wilma, Danny de Munk, Jan Smit, Ninthe en André Hazes Jr. waren zijn voorgangers. Claude pakt de Christmas Number 1 en daarmee stapt hij in de voetsporen van Merry Christmas van Ed Sheeran en Elton John, dat vorig jaar op nummer 1 stond met Kerstmis. 

Stiekem schuift stiekem terug naar 2
Maan en Goldband weten deze week een plekje terug te winnen. Stiekem staat voor de vijfde keer op nummer 2. Maan is inmiddels al de Nederlandse zangeres met de meeste weken op nummer 2 (inmiddels 15 weken) en dat zijn er al drie meer dan Anouk. Sita en Judith kwamen tot 7 weken op 2. Kijken we naar alle Nederlandse acts, dan staat Maan op een gedeelde vijfde plek met de Golden Earring en Guus Meeuwis. De meest succesvolle zanger uit Australië, Dean Lewis, weet ook een plekje terug te winnen nu How Do I Say Goodbye voor de vijfde week op nummer 3 staat.

Brits record voor Ed Sheeran
Ed Sheeran weet een Brits record te evenaren. Celestial, dat twee plaatsen klimt naar nummer 8, zorgt ervoor dat de zanger voor de 200e week in de top 10 staat. Met dat aantal evenaart hij de 200 weken van The Beatles die dat aantal in 1996 wisten te bereiken. Ed staat nu in de top 5 van acts met de meeste weken in de top 10. Voor de roodharige zanger, The Beatles én Madonna staat de teller op 200. Recordhouder is David Guetta die er deze week weer een weekje bij weet te tikken en op 237 weken komt. 

Twee snelste stijgers
Twee hits weten deze week negen plaatsen winst te boeken. Escapism (van Raye en 070 Shake, op nummer 18) en Kerstcadeau (van Nielson, op nummer 30) zijn daarmee de snelste stijgers in de lijst. All By Myself van Alok, Sigala en Ellie Goulding (van 23 naar 19) en Hero van Martin Garrix en Jvke (van 28 naar 22) winnen ook aardig wat plaatsen. 

Flemming valt het hoogst de lijst binnen
Paracetamollen van Flemming is op nummer 25 de hoogste nieuwe. Het is voor Flemming zijn vijfde Top 40-hit. Call It Love van Felix Jaehn en Ray Dalton is op 33 de andere nieuwe binnenkomer. Alles over deze nummers lees je hier

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week. 

Foto: cover single