Nieuws
Releases

New Releases: Tiësto brengt rammer Lay Low uit

New Releases: Tiësto brengt rammer Lay Low uit
Tiësto  Suzan & Freek  Anouk  Emma Heesters  Boef  Cristian D  Davina Michelle  Sigala  MNEK  Jaap Reesema  Leony  Popcaan  Drake  Inna  Stefflon Don 

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. In de eerste week van 2023 liggen er direct een hoop nieuwe nummers voor je klaar. Zo is er nieuwe muziek van Suzan & Freek, Anouk en Emma Heesters en Tiësto.

LAY LOW – Tiësto
Tiësto gaat hard. 10:35 (met Tate McCrae) is nog maar enkele weken uit en toch heeft de Nederlander alweer een nieuw nummer uit: Lay Low. Daarop laat hij horen dat hij tevreden is met de weg die hij is ingeslagen, sinds Ritual. De dj is steeds meer producer geworden en kan zich in dienst stellen van de vocalist. Lay Low ligt in het verlengde van Tiësto’s nummer 1-hits The Business en The Motto (met Ava Max).

SLAPELOOSHEID – Suzan & Freek
Suzan & Freek werden al geruime tijd met een camera gevolgd, toen het nieuws naar buiten kwam dat het duo met een documentaire op Netflix zou komen. Volgens Suzan gaan we in de docu veel gekibbel zien, want ze zijn volgens haar een soort van 80-jarig stel dat voortdurend met elkaar kletst. Uiteraard zul je ook een blik achter de schermen krijgen van de vele hoogtepunten die het duo in 2022 beleefde, zoals de eigen shows in de Ziggo Dome. Het resultaat kun je op 13 februari zien, maar eerst is er de nieuwe track Slapeloosheid, compleet met de 80's-klanken van een synthesizer. Hij gaat over een ontmoeting met iemand, die je zo bijblijft dat je er niet van kunt slapen.

PROBLEEM – Boef ft. Cristian D
Cristian D was het afgelopen jaar de jongste debutant in de Top 40. Toen Amsterdam (met Brysa en $hirak) in de Top 40 kwam, was hij 17 jaar oud. 2022 gaat voor hem dan ook de boeken in als een droomjaar, want ook zijn overige tracks, zoals Als Je Bij Me Blijft (met Bilal Wahib, Ronnie Flex en Boef), werden flink gestreamd. Kenmerkend voor zijn nummers zijn dan ook de aanstekelijke en hitgevoelige beats van $hirak en de catchy refreinen die zich een weg in je hoofd blijven banen. Op probleem is Cristian, die eigenlijk Emanuel Doru heet, deze keer te gast bij Boef. Op het nummer gaat over het stuklopen van een relatie, waarbij je ervan doordrongen bent dat het door eigen fouten komt.

MET JOU KAN IK HET AAN – Anouk & Emma Heesters
De één heeft 36 Top 40-hits op haar naam staan, terwijl de ander er 30 minder heeft. Met Jou Kan Ik Het Aan is een duet tussen misschien wel één van de grootste zangeressen die ons land heeft gekend en een zangeres die dat graag wil bereiken. Met Jou Kan Ik Het Aan lag al een aantal jaren op de plank – Anouk schreef het ten tijde van de schrijfsessies voor haar Nederlandstalige album Wen D’r Maar Aan – maar de Haagse zangeres vond de track goed passen bij het 25-jarig jubileum van Vrienden van Amstel Live. Eigenlijk zou ze het duet met een man doen, vanwege de lage gedeeltes in het nummer. Toch koos ze voor Emma Heesters omdat zij volgens Anouk een uitzonderlijk talent is.

HEARTBEAT – Davina Michelle
Davina Michelle heeft in een paar jaar tijd bijna alle bereikt wat een Nederlandse zangeres maar kan bereiken in ons land: nummer 1-hits, shows in Rotterdam Ahoy, een spetterende opening van een halve finale van het Eurovisiesongfestival… En wat dan? Dan ga je voorzichtig eens over de grens kijken. En dus stond ze afgelopen jaar voor een klein publiek op te treden tijdens het Reeperbahn Festival in Hamburg, waar jaarlijks heel wat scouts van platenlabels rondlopen. Volgens Davina was het een bijzondere ervaring om haar hits te brengen voor een publiek dat de nummers nog niet kent. In Nederland zet ze er ondertussen vaart achter: na January Without You, dat net in de Top 40 staat, staat er alweer een opvolger klaar: Heartbeat.

RADIO – Sigala x MNEK
Onlangs schreef Sigala, die in het dagelijks leven Bruce Fielder heet, zijn zesde Top 40-hit op zijn naam via All By Myself (met Alok en Ellie Goulding), dat een bewerking is van Enjoy The Silence van Depeche Mode. De Britse producer schakelt echter net als Davina Michelle naar de volgende versnelling en dat is zijn geval Radio, dat hij maakte met MNEK. En dat is een kanon in de Top 40, want al zijn drie noteringen belandden in de top 10. Opvallend genoeg waren het ook alle drie samenwerkingen: Never Forget You (met Zara Larsson, #8 in 2015), Head & Heart (met Joel Corry, #1 in 2020) en Where Did You Go (met Jax Jones, #5 in 2022). Het maken van de track was zo gepiept: de beats kostte Sigala twee uur, terwijl MNEK de teksten in 20 minuten af had op zijn telefoon.

ALS JE VOOR ME STAAT – Jaap Reesema
Op 10 februari verschijnt het eerste volledig Nederlandstalige album van Jaap Reesema, dat de titel Als Je Voor Me Staat heeft gekregen. Niet toevallig is dat ook de titel van de track die voorafgaat op het album. Volgens Jaap is de track ‘het ultieme liefdesliedje’. De liefde is ook het centrale thema van alle nummers die hij in februari uitbrengt. Het is een eerbetoon aan de liefde die de zanger voelt voor zijn vrouw, Kim Kötter. Een heel ander thema dan Jaaps hit uit Beste Zangers, Grijs. Aan RTL Boulevard onthulde Jaap dat hij zijn nummers eerst aan zijn zoontjes laat horen. Als zij het refrein mee kunnen zitten, dan weet hij dat hij goud in handen heeft.

Ook deze tracks moet je checken
Er zijn nog meer artiesten die 2023 beginnen met een nieuwe single. De Duitse Leony was in 2020 te horen op Far Away From Home van Sam Feldt en Vize en scoorde in 2021 zelf een hit met Faded Love. Somewhere In Between is haar aftrap van dit jaar en daarop mixt ze verschillende stijlen door elkaar, vergezeld van een pakkend refrein. De Jamaicaanse zanger Popcaan werkte op We Caa Done samen met Drake en die heeft bijna een abonnement op een hoge plek in de streaminglijsten. Inna, die we nog kennen van hits als Hot en Sun Is Up, werkt op Yummy samen met Stefflon Don. Die Britse rapper woonde 8 jaar lang in Nederland en was in 2017 te horen op de Top 40-hit Instruction, een samenwerking met Jax Jones en Demi Lovato.

SOMEWHERE IN BETWEEN – Leony

WE CAA DONE – Popcaan feat. Drake

YUMMY – Inna x Stefflon Don

Meer nieuwe tracks check je in onze playlist op Spotify. De releaselijst bekijk je hier.

Foto: YouTube

(06/01/2023)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi