Anti-Hero van Taylor Swift is de hoogste nieuwe in de Top 40

- Hitlijsten

 Taylor Swift Burna Boy Ed Sheeran Alok Sigala Ellie Goulding Kygo Dean Lewis
Anti-Hero van Taylor Swift is de hoogste nieuwe in de Top 40

Taylor Swift is met Anti-Hero de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40. De zangeres start direct op 23 en blijft drie andere nieuwkomers ruim voor.

23 (--) ANTI-HERO – Taylor Swift
Als je Taylor Swift op sociale media volgt, heb je waarschijnlijk wel gezien hoe de 32-jarige Amerikaanse de liedjes op haar nieuwe album Midnights onthulde. Dat deed ze lekker ‘old school’ met behulp van een bingomolentje waar steeds weer een volgend nummer uit kwam rollen. Midnights verscheen een week geleden en de titel van het tiende album van Taylor is een verwijzing naar het moment waarop de liedjes werden geschreven. Dat gebeurde namelijk tijdens nachten waarin Taylor niet kon slapen en lag te piekeren. ‘Ik worstel met het idee dat mijn leven onhandelbaar groot is geworden’, zei ze een week geleden in een interview over Anti-Hero. Qmusic koos Taylors vijftiende Top 40-hit als Alarmschijf.

36 (--) FOR MY HAND – Burna Boy feat. Ed Sheeran
Begin deze maand verdween For My Hand van Burna Boy en Ed Sheeran na acht weken uit de Tipparade. De track leek er niet in te slagen de Top 40 te halen, maar een week geleden kwam For My Hand plotseling terug in de Tipparade om nu alsnog door te stoten naar de Eredivisie van de hits. Burna Boy is het alter ego van de 31-jarige Nigeriaan Damini Ogulu. Hij bracht de afgelopen tien jaar al zes albums uit en is met name op streamingdiensten razend populair. De Top 40 haalde hij in 2020 al eens, toen hij mee deed op Own It van Stormzy. Ook Ed Sheeran was op die hit te horen en die is nu dus ook weer van de partij op For My Hand. De twee schreven ‘m samen, met hulp van producer Richard Isong alias P2J.

38 (--) ALL BY MYSELF – Alok, Sigala & Ellie Goulding
‘Never change a winning formula’. Dat motto lijkt Alok op het lijf geschreven. De 31-jarige Braziliaanse dj en producer, die voluit Alok Petrillo heet, scoorde deze zomer een dikke hit met Deep Down. De samenwerking met Ella Eyre, Kenny Dope en Never Dull was gebaseerd op twee hits uit de jaren 90: Gypsy Woman van Crystal Waters en The Bomb van The Bucketheads. Die laatste was, voor de volledigheid, op zijn beurt natuurlijk voor een deel ‘geleend’ van Street Player van Chicago uit 1979. Ook de volgende hit van Alok leunt op de 90’s. In All By Myself hoor je heel duidelijk Enjoy The Silence van Depeche Mode terug, dat in 1990 zelf in de Top 40 stond. Alok krijgt op deze track hulp van Sigala en Ellie Goulding.

40 (--) LOST WITHOUT YOU – Kygo with Dean Lewis
Ongeacht hoe het Kygo en Dean Lewis de komende tijd vergaat in de Top 40 hebben ze met Lost Without You in elk geval een bijzonder record te pakken. Het was al een paar weken de track die het meeste aantal weken onafgebroken in de Tipparade heeft gestaan, namelijk zestien. Maar Kygo en Dean slagen er na die zestien weken nu ook nog in om na lang ploeteren toch de Top 40 binnen te komen. Geen enkele andere track stond langer onafgebroken in de Tipparade, laat staan dat die uiteindelijk de Top 40 wist te bereiken. Het record stond tot deze week op naam van Armin van Buurens Blah Blah Blah en Glow van Gavin James. Allebei de hits haalden in 2018 na dertien weken Tipparade alsnog de Top 40.

Foto: YouTube