New Releases: Son Mieux dropt opvolger Multicolor

- Releases

 Son Mieux Sigala Gabry Ponte Alex Gaudino Galantis David Guetta MNEK Ava Max Afrojack James Arthur The Black Eyed Peas J Rey Soul Kim Petras Davina Michelle
New Releases: Son Mieux dropt opvolger Multicolor

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Deze week hebben onder anderen Son Mieux, Sigala, Gabry Ponte en Alex Gaudino en Galantis, David Guetta en MNEK nieuwe muziek uit.

THIS IS THE MOMENT – Son Mieux
Son Mieux heeft een ongelooflijke zomer achter de rug. De Haagse band had met Multicolor dé festivalhit van dit jaar te pakken. Bovendien staat de track al 21 weken in de Nederlandse Top 40, met een vierde plek als piekpositie. Met andere woorden: Son Mieux greep zijn moment. En dat moment, dat was de inspiratie voor This Is The Moment. De groep met de charismatische zanger Camiel Meiresonne genoot de afgelopen maanden én met name in de festivalzomer van iedere seconde en dat gevoel moest gevangen worden in de studio. Het is na Multicolor opnieuw een song met een sterke melodie, waarbij stilzitten onmogelijk is. Bovendien leent het refrein zich goed voor volle festivalweides en concertzalen: je galmt ‘m zo mee.

I’LL BE WAITING – Cian Ducrot
Maak kennis met de Ierse singer-songwriter Cian Ducrot. Hij staat aan de vooravond van zijn grote doorbraak, nadat hij eerder al op TikTok een fanbase opbouwde van 1,1 miljoen volgers. De zanger staat graag dichtbij zijn publiek en deelt via social media veel met zijn fans. In het voorjaar scoorde hij al een top 20-hit in de UK met zijn track All For You en daarnaast gooide hij hoge ogen met zijn eerste ep. Begin volgend jaar start hij met een nu al uitverkochte tour door het Verenigd Koninkrijk. I'll Be Waiting gaat over de frustraties die gepaard gaan met de wanhopige hoop dat iemand die dichtbij je staat kan veranderen. Het is een track die heel persoonlijk is voor Cian: "Ik wilde als kind geen relatie met mijn vader hebben, want hij was een vreselijk persoon. Maar ook als je een kind bent, wil je uiteindelijk nog steeds dat je vader om je geeft."

RELY ON ME – Sigala, Gabry Ponte & Alex Gaudino
Op All By Myself werkte Sigala onlangs samen met Alok en Ellie Goulding. Voor dit nummer staken zij Enjoy The Silence van Depeche Mode in een nieuw jasje. Voor Rely On Me steekt Sigala nu opnieuw een ex-Top 40-hit in een nieuw jasje, maar deze keer met Gabry Ponte en Alex Gaudino. De keuze viel op 2 Times van de Brits-Italiaanse zangeres Ann Lee. Die single stond in 1999 14 weken in de lijst en bereikte de vierde plek. Het trio koos er niet voor om gebruik te maken van het complete nummer, maar alleen van een gedeelte van het refrein. Ann Lee, die in het dagelijks leven door het leven gaat als Annerley Gordon, gaf toestemming voor het gebruik van de sample. Al met al is Rely On Me bijzonder aanstekelijk.

DAMN (YOU’VE GOT ME SAYING) – Galantis, David Guetta, MNEK
De namen Christian Karlsson en Linus Eklöw zeggen je waarschijnlijk niets, maar bij de naam Galantis zal er wel een belletje gaan rinkelen. Het Zweedse dj-duo staat al jaren garant voor hits, waaronder klappers als Runaway (U & I), Hunter en Heartbreak Anthem (met Little Mix en David Guetta). Op Damn (You’ve Got Me Saying) werken de twee Zweden opnieuw samen met Guetta. En wie David Guetta zegt, zegt hits. Voor de vocalen werd Uzo Emineke aangetrokken, oftewel: MNEK. Bij hem is er wat bijzonders aan de hand. Hij scoorde tot nu toe drie top 10-hits, via Never Forget You (met Zara Larsson), Head & Heart (met Joel Corry) en Where Did You Go? (met Jax Jones). Ieder nummer belanndde in de top 10, met Head & Heart (#1) als uitschieter. Dat belooft wat voor Damn (You’ve Got Me Saying)…

Ook deze tracks moet je checken
Er is natuurlijk nog meer uitgekomen deze week. Met Million Dollar Baby stijgt Ava Max deze week van 3 naar 2, maar de Amerikaanse zangeres heeft alweer een nieuw ‘wapen’ in de strijd: Weapons, dat geheel in Ava’s traditie weer snel beklijft. Afrojack wist James Arthur te verleiden om de studio in te duiken. Daaruit kwam Lose You en daarop is volop ruimte voor de krachtige stem van de Britse zanger. De Black Eyed Peas kwamen in 2020 met hun samenwerking met J.Rey Soul, Mamacita, tot de vijfde plek en dat smaakt blijkbaar naar meer, want op Double D’z werkt de groep opnieuw samen met de Filipijnse.

BLØF bracht onlangs een nieuwe versie van We Doen Wat We Kunnen (samen met Geike Arnaert) uit. Toch is er alweer nieuw werk van de Zeeuwen: Alles Beweegt. Het is een track die qua sound aansluit bij de nummers die de band aan het begin van de 00’s uitbracht. Kim Petras is momenteel te horen op Unholy (met Sam Smith), maar bewijst op If Jesus Was A Rockstar dat ze het ook prima in haar eentje kan. Davina Michelle komt met een rockversie van haar hit I Love Me More en tot slot heeft Rihanna een nieuwe track uitgebracht, die op het soundtrackalbum van Black Panther: Wakanda Forever staat. 

WEAPONS – Ava Max

LOSE YOU – Afrojack x James Arthur

DOUBLE D’Z – Black Eyed Peas + J.Rey Soul

ALLES BEWEEGT – BLØF

IF JESUS WAS A ROCKSTAR – Kim Petras

I LOVE ME MORE (I DON’T NEED YOU) (ROCK VERSION) – Davina Michelle

BORN AGAIN – Rihanna

Meer nieuwe releases check je in onze playlist op Spotify.

Foto: YouTube