Artiestafbeelding Felix Jaehn

Felix Jaehn

Land Duitsland

Geboortedatum 28-08-1994 (28 jaar)

Officiële websitehttp://felix-jaehn.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  56 weken in Top 40
  •  1.470 punten
  •  #446 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

Na een jaartje de hebben gedraaid in verschillende Duitse discotheken verhuist Felix Jaehn, uit te spreken als Jeehn, naar Engeland waar hij zijn dj-skills verder ontwikkeld. 

 
In 2014 maakt hij een wereldhit met een remix van Cheerleader, origineel uit 2012 van de Jamaicaan Omi. Cheerleader staat in de versie van Jaehn in veel landen op nummer 1 en voert de Top 40 voor elf weken aan. 
 
In 2015 maakt hij met Jasmine Thompson een eigen track van Ain’t Nobody (Loves Me Better) dat in juli voor één week de eerste plaats van de Top 40 bereikt. In het najaar maakt hij met Polina het nummer Book Of Love dat door Radio 538 wordt uitgeroepen tot Dance Smash. Ondertussen maakt hij samen met Lost Frequencies en Linying het nummer Eagle Eyes. Met de Finse singer/songwriter levert hij in de zomer van 2016 het nummer Bonfire af.
 
Op 16 februari 2018 verschijnt zijn debuutalbum, I, waarvan Cool (met Marc E Bassy en Gucci Mane) de eerste single is. 

De samenwerking met Robin Schulz en Alida levert de track One More Time op. Ze droppen de track begin 2021. Hij slaat de handen ineen met de Nederlandse DJ Faulhaber en zijn leerling Toby Romeo. Samen lanceren zij de track Where The Lights Are Low. Eind 2022 werkt hij samen met Ray Dalton aan de single Call It Love. In februari 2023 levert hij samen met Jonas Blue de single Weekends af.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Nummer 1-hits

Sorteer op:
alfabet
datum
puntenSocial media


Twitter

Facebook