Nieuws
Hitlijsten

Tipparade: Tiësto en Tate McRae vliegen de lijst door

Tipparade: Tiësto en Tate McRae vliegen de lijst door
Tiësto  Tate McRae  Mau P  Ilse DeLange  S10  Froukje  Meghan Trainor  Broederliefde  KA  Armin Van Buuren  Philip Strand  Drake  21 Savage  Fred Again..  Connor Price  Bens  Supermode  Meduza  Ava Max  Son Mieux  Sigala  Gabry Ponte  Alex Gaudino  Galantis  David Guetta  MNEK 

Voor de derde achtereenvolgende week blijft Mau P op nummer 1 staan in de Tipparade met Drugs From Amsterdam.

In de top van de lijst gebeurt er deze week niet zoveel spannends. Het is Ilse DeLange die de met Willing de langst genoteerd track in handen heeft (12 weken). Achter Ilse schuiven S10 en Froukje 3 plekken op van 10 naar 7 met Nooit Meer Spijt. Nieuw in de top 10 is Meghan Trainor met Made You Look (van 12 naar 9) en Stunten van Broederliefde & Ka (van 17 naar 10). Op nummer 12 komen we deze week de snelste stijger van de week tegen, met 10:35 gaan Tiësto en Tate McRae van 27 naar 12. Ook Armin van Buuren en Philip Strand doen het niet onverdienstelijk, Roll The Dice stijgt van 25 naar 17.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

18 (--) RICH FLEX – Drake & 21 Savage
Vorige week verscheen Her Loss, het collab album van Drake en 21 Savage. Voor Drake is het zijn eerste album samen met een andere artiest, 21 Savage deed dit al 2 keer eerder. De lead single van Her Loss is Rich Flex. In de track zijn samples terug te vinden van Savage van Megan Thee Stallion en 24’s van T.I.

24 (--) DELILAH (PULL ME OUT OF THIS) – Fred Again..
Als er één artiest is die zijn doorbaak aan de coronapandemie te ‘danken’ heeft, dan is het Fred Again.. wel. De dj uit Londen kwam in het voorjaar van 2021 met het aanstekelijke Marea (We’ve Lost Dancing), een track waarin velen zich (bij het gebrek aan uitgaansmogelijkheden) herkenden. Eerder dit jaar zagen we Fred, zoals hij ook in het echt heet, nog in de Tipparade met Swedish House Mafia en Future. Turn On The Lights Again.. wist toen de oversteek naar de Top 40 niet te maken. Met Delilah (Pull Me Out Of This), een track van het onlangs verschenen album Actual Life 3, gaat hij nu in de herkansing.

25 (--) SPINNIN – Connor Price & Bens
De 27-jarige Amerikaan Connor Price maakt sinds 2018 hiphop muziek. Het begon echter allemaal als acteur. In 2002 speelde hij al zijn eerste rol en later wist hij vooral met de films Cinderella Man (2005) en Good Luck Chuck (2007) bekendheid te vergaren. Nu gooit hij het over een andere boeg. Spinnin is een samenwerking met niemand minder dan de Nederlandse rapper Bens. Op de track horen we beide artiesten er in hun eigen taal op los rappen.

26 (--) TELL ME WHY (MEDVZA REMIX) – Supermode
Het is 1984 als de Britse band Bronksi Beat 2 enorme hits scoort met eerst Smalltown Boy (#1) en vervolgens Why (#2). Ruim 20 jaar later zijn deze 2 hits de inspiratie voor het dj-duo Steve Angello en Axwell (later bekend van Swedish House Mafia, met Sebastian Ingrosso), die zichzelf Supermode noemen. Tell My Why komt in de Top 40 tot nummer 5 en dus ligt de lat hoog voor deze nieuwe remix, onder leiding van collega dj’s Medvza. Laatstgenoemde act scoort momenteel een grote hit met ex-Alarmschijf Bad Memories (met James Carter, Elley Duhé en Fast Boy).

27 (--) WEAPONS – Ava Max
Ava Max heeft deze week de twijfelachtige eer om met 2 tracks tegelijk in de Tipparade te staan. Waar het normaal gesproken een vanzelfsprekendheid lijkt dat de Amerikaanse een hit scoort, wil het met Million Dollar Baby nog niet echt vlotten. Met Weapons wil ze hier nu verandering in brengen. Zowel Maybe You’re The Problem (#20), als Million Dollar Baby en Weapons staan op Ava’s tweede studio album Diamonds & Dancefloors, dat naar verwachting 27 januari 2023 uit zal komen.

28 (--) THIS IS THE MOMENT – Son Mieux
2022 is nog niet voorbij, maar kan nu al de boeken in als het jaar waarin de Haagse band Son Mieux eindelijk zijn doorbraak beleeft. In de periode 2016-2021 stonden ze al 7 keer in de Tipparade, maar wilde het steeds net niet lukken. Een ander hoogtepunt voor de band van zanger Camiel Meiresonne is ongetwijfeld dat ze in het voorprogramma mochten staan van de jubileumconcerten van Di-rect.

29 (--) RELY ON ME – Sigala, Gabry Ponte & Alex Gaudino
Met 21 Reasons scoorden Nathan Dawe en Ella Henderson eerder dit jaar een behoorlijke hit. Ze maakten daarbij gretig gebruik van een sample van Destination Calabria van Alex Gaudino en Crystal Waters uit 2007, wat weer een herbewerking was van Rune RK’s Calabria uit 2003. Diezelfde Alex Gaudino maakt nu na 10 jaar zijn comeback in de Tipparade. Hij werkt samen met Sigala en Gabry Ponte, die de afgelopen tijd veelvuldig hits hebben weten te scoren. Op Rely On Me horen we een duidelijke sample van Ann Lee's 2 Times (#4 in 1999).

30 (--) DAMN (YOU’VE GOT ME SAYING) – Galantis, David Guetta & MNEK
De Engelse zanger Uzo Emineke, ofwel MNEK, heeft in zijn carrière nogal getroffen met de collabs die hij aan is gegaan. In 2015 ging het voor het eerst los met Never Forget You, een duet met de Zweedse Zara Larsson waarmee hij tot nummer 8 wist te komen in de enige echte. Vervolgens kwam er 5 jaar later een nog grotere klapper met zijn landgenoot Joel Corry: My Head & My Heart behaalde de nummer 1 positie en wist meer dan 1000 punten te verzamelen. Ook Where Did You Go? (met Jax Jones) haalde de top 5 dit jaar. Nu werkt hij met 2 andere zwaargewichten uit de dance scene: Galantis en David Guetta. Hit nummer 5 lijkt gegarandeerd.

(10-11-2022)

Alle Top 40-hits

Details Mark Ambor - Belong Together
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Roxy Dekker feat. Ronnie Flex - Gaan We Weg?
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Dasha - Austin
Details Myles Smith - Stargazing
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Cyril - Stumblin' In
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Eminem - Houdini
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Coldplay - Feelslikeimfallinginlove
Details Adam Port & Stryv - Move
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Sabrina Carpenter - Please Please Please
Details Alex Warren - Carry You Home
Details Dua Lipa - Illusion
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Billie Eilish - Birds Of A Feather
Details Emma Heesters & Rolf Sanchez - Contigo
Details Disturbed - The Sound Of Silence - Cyril Remix
Details Sam Feldt with Jvke & Anitta - Mi Amor
Details Di-Rect - My Blood
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Dua Lipa - Training Season
Details Kleine John feat. DJ Dylvn - Samen (Niet Alleen)
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Marshmello & Kane Brown - Miles On It