Artiestafbeelding JP. Cooper

JP. Cooper

Land Verenigd Koninkrijk

Geboortedatum 01-11-1983 (36 jaar)

Officiële websitehttp://jpcoopermusic.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  38 weken in Top 40
  •  924 punten
  •  #724 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

JP. Cooper, geboren in Manchester, is een singer-songwriter die met zijn nummers zorgt voor een intieme en persoonlijke noot. Op zijn 15e besloot hij zelf nummers te gaan schrijven. Een vriendje kocht een gitaar en hielp hem met het maken van liedjes, die toen nog ronduit slecht waren. Wel wist hij dat hij in de toekomst verder wilde gaan met schijven. Hij leerde zichzelf gitaar spelen en wist zijn stem te ontwikkelen tot een, voor hem zelf, acceptabel niveau.  Passenger en Ed Sheeran noemt hij bijzonder en ook Bill Withers en Foo Fighters zijn mogelijk artiesten die hem van inspiratie hebben voorzien.


Op één van zijn EP’s (EP3 uit 2013) zijn de dance-invloeden al hoorbaar met remixen van zijn Oh The Water, waarvan Don Diablo er eentje maakte. In 2014 verschenen ook de minialbums Keep The Quiet Out en When The Darkness Comes.
In juni 2016 brengt hij de single Party uit waar hij ondertussen ook te horen is op Perfect Strangers van Jonas Blue, waarmee hij 23 weken in de Top 40 staat. Later dat jaar verschijnt de track September Song.

In april van 2017 verschijnt Passport Home. Een maand later geeft hij twee uitverkochte concerten in de Amsterdamse Melkweg. Ondertussen werkt de Brit aan zijn debuutalbum. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Overige nummersSocial media


Twitter

Facebook