WWC20: Rumble naar eerste plek

- Hitlijsten

 Skrillex Fred Again.. Flowdan
WWC20: Rumble naar eerste plek

De Worldwide Club 20 heeft een nieuwe nummer 1: Rumble van Skrillex, Fred Again.. en Flowdan.

De afgelopen vijf weken werd de lijst gedomineerd door Jengi die met Bel Mercy de onbetwiste leider was in de Worldwide Club 20. Deze week moet hij de ereplaats laten aan Rumble. Voor Skrillex betekent dat de tweede nummer 1-notering in de lijst. Eerder, in 2021, stond Butterflies ook twee weken op de eerste plaats. Fred Again.. stond vorig jaar met Turn On The Lights Again.. ook al eerder op die eerste plek waar de Britse mc en producer Flowdan met zijn eerste notering in de lijst dan ook meteen een nummer 1-hit weet te pakken.

Twee tracks in de lijst maken een stevige opmars naar de top van de lijst. Set Me Free (van D.O.D.) stijgt met zes plaatsen winst naar nummer 7 waar What You Say? (van Young Marco) diezelfde sprong maakt naar nummer 8. Marianela (Que Pasa) van Hugel, Merk & Kremont en LIrico En La Casa is de snelste zakker en komt met 11 plaatsen verlies op nummer 17. Hugel weet meteen al weer een nieuwe track in de lijst te zetten via KLK, de samenwerking met Crusy, Jenn Morel en Joelii dat nieuw is op nummer 19.

De hoogste nieuwe is voor Alok. De Brazilaanse dj is inmiddels een gevestigde naam in de muziekwereld maar in de Worldwide Club 20 is hij zeker nog geen ‘regular’. Afgelopen zomer maakte hij met Deel Down zijn debuut en die track wist ook meteen te overtuigen met een tweede plek. All By Myself, dat begin dit jaar nog in de lijst stond, kwam tot nummer 6. Deze week is Alok Achkar Peres Petrillo terug met meteen weer een top 10-hit in de lijst. Work With My Love is de eerste notering voor James Arthur in de lijst. De Britse singer-songwriter duikt steeds vaker op op dancetracks. Zo zagen we zijn naam ook al op samenwerkingen met Sigala (Lasting Love) en Lost Frequencies (Questions). Work With My Love komt binnen op nummer 10.

Ook zeker niet regelmatig te vinden in de dancecharts is Lil Wayne. In de Worldwide Club 20 is dat zelfs voor het eerst. A Milli is al een oude track en verscheen al op 23 april 2008. De track wist de zesde plaats te bereiken in de Amerikaanse hitlijst. In de oorspronkelijke versie hoor je ook I Left My Wallet In El Segundo van A Tribe Called Quest. Opvallend genoeg was A Milli hier geen hit maar kwam A Tribe Called Quest wel in de Top 40, in de remix van Norman Cook. Nu is A Milli onder handen genomen door Sidepiece. Die kwamen we al zes keer eerder tegen met een eigen track in de Worldwide Club 20. On My Mind, de track met Diplo, en Acrobatic waren daarbij de tracks die in de top 5 wisten te komen. A Milli in de Sidepiece Remix komt de lijst binnen op nummer 11.

The Chainsmokers kennen we vooral van de commerciële successen en in de echte clubcharts komen we ze dan ook maar sporadisch tegen. We zien alleen High, in de Don Diablo-remix, in de geschiedenis van de Worldwide Club 20 met een 12e plek als beste resultaat in 2022. Cheyenne Gils leeft juist van de clubs. De dj uit de Verenigde Staten leverde de ene na de andere bigroom-track af met titels als Dvncefloor, Heat, Jump Around en Blow My Whistle. Het Amerikaanse drietal zet nu Make Me Feel in de lijst op nummer 16.

De volledige Worldwide Club 20 bekijk je hier.

1 ( 3) RUMBLE- Skrillex, Fred Again.. & Flowdan

10 (--) WORK WITH MY LOVE- Alok & James Arthur

11 (--) A MILLI – SIDEPIECE REMIX- Lil Wayne

16 (--) MAKE ME FEEL- The Chainsmokers & Cheyenne Giles

18 (--) SUPA SHARP- Martin Ikin & Roxe

19 (--) KLK- Hugel, Crusy, Jenn Morel feat. Joelli