Nieuws
Worldwide Club 20

Taka is hoogste nieuwe

Taka is hoogste nieuwe
Calvin Harris  Rag'n'Bone Man  Skrillex 

Lovers In A Part Life van Calvin Harris en Rag ‘n’ Bone Man is ook deze week de nummer 1 in de Worldwide Club 20. Ondertussen zien we in Taka de hoogste binnenkomer in de lijst van 2024.

Dankzij Lovers In A Past Life kan Calvin Harris weer een nieuw record bijschrijven. Deze week staat hij voor de 37e week in de top 3 en daarmee evenaart hij het record van John Summit. Eerder al werd hij de artiest met de meeste weken op nummer 1. Deze week worden dat er 30 en dat zijn er 3 meer dan de nummer 2 in die lijst, David Guetta. De Fransman is nog wel de houder van de meeste nummer 1-hits in de Worldwide Club 20; hij zette er acht tracks neer tegenover de zes van Calvin Harris.

Shiver is behoorlijk aan het bibberen bovenin de lijst. De track van John Summit en Hayla klimt voor de derde keer naar nummer 2 en staat ondertussen voor de zesde week in de top 3; 3 keer op nummer 3 en 3 keer op nummer 2. Mr. Belt en Wezol zorgen weer voor een Nederlands succes in de Worldwide Club 20; It’s Not Right But It’s Okay is nu een top 3-hit geworden. Dit jaar stond er nog geen Nederlandse act in de top 3; de vorige was Tiësto; eind 2023 met Rule The World (Everybody).

Taka van Ahadadream, Priya Rag, Skrillex en Contra is de hoogste van vier nieuwe binnenkomers. Het is ook meteen de track die dit jaar het hoogst weet binnen te komen want in de voorgaande weken was een binnenkomst op nummer 10 het hoogst. In mei van 2023 zagen we voor het laatst een track in de Worldwide Club 20 die nog hoger van start wist te gaan; toen kwamen Chris Lake en Aluna met Beggin’ meteen op nummer 3. De nummer 6 van deze week is er beslist eentje die je deze zomer in menig set nog langs zult horen komen. DJ en Producer Ahadadream heet in het dagelijks leven Ahad Elley, is geboren in Pakistan en werkt tegenwoordig vanuit Londen. Het aanstekelijke Taka is een samenwerking met Skrillex, Contra en de Zwitserse singer-songwriter Priya Ragu. Hij onthulde dat ze zich allemaal in Chin Mudra konden vinden: “Een symbool van innerlijke vrede en kalmte en dat weerklonk in onze gevoelens van welbehagen”, zo vertelde hij over de track met Aziatische invloeden.

Van een compleet ander kaliber is de samenwerking die Tiësto en Moguai afleverden: Explode. Moguai, in Duitsland geboren als Andre Tegeler, zette zijn muzikale handtekening in de nineties met tracks als The Final en Beatbox. “Ik ken Moguai al best wat jaartjes en de afgelopen tijd hebben we het er over gehad om samen een track te maken”, zo vertelt Tiësto. Het idee van Explode komt van Moguai die het oude nummer nieuw leven in wilde blazen. In Miami was de track voor het eerst te horen in een bijzondere set die vanwege extreem weer ook werd onderbroken. “Voor een dj is er niets frustrerender dan een set, die je hebt voorbereid met nummers die je voor een finale hebt bewaard, niet meer kunt laten horen”, aldus de Nederlander. Explode is voor hem zijn twintigste notering in de Worldwide Club 20 waar Moguai er voor het eerst mee in de lijst komt.

Ook Wild stellen we graag aan je voor; de elfde notering in de lijst voor James Hype. De dj en producer uit Liverpool wist in de serie van tien voorgaande hits alleen met Drums op nummer 1 te komen. Op zijn YouTube-kanaal deelt James hoe hij de track heeft gemaakt. Met de hulp van AI-techniek kostte hem het uiteindelijk vier uur om het nummer in elkaar te sleutelen. De originele vocalen komen namelijk van een nummer van Jodeci maar de originele samples wilde hij niet gebruiken. Dus zette hij de website Audimee aan het werk en dat resulteerde in vocalen die hij prima in zijn track kon verwerken. Wild is nieuw in de lijst op nummer 12.

De complete Worldwide Club 20 vind je hier.

1 ( 1) LOVERS IN A PAST LIFE- Calvin Harris & Rag'N'Bone Man

6 (--) TAKA- Ahadadream, Priya Rag, Skrillex & Contra

10 (--) EXPLODE- Tiësto x Moguai

12 (--) WILD- James Hype

13 (--) PATT (PARTY ALL THE TIME) (ADAM BEYER, LAYTON GIORDANI & GREEN VELVET REMIX)- Sharam

(21/04/2024)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Rondé - Undecided
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Post Malone & Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Dua Lipa - Training Season
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details La Fuente - Ratata
Details Dua Lipa - Illusion
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Hozier - Too Sweet
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Billie Eilish - Lunch
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Di-Rect - My Blood
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Nemo - The Code
Details Noah Kahan - Stick Season