Nieuws
Hitlijsten

Tipparade: Jaap Reesema pakt snelste stijger

Tipparade: Jaap Reesema pakt snelste stijger
Jaap Reesema  Ava Max  Eelke Kleijn  Central Cee  Anouk  Emma Heesters  Armin Van Buuren  Matoma  Teddy Swims  Boef  Cristian D  Stephen Sanchez  Em Beihold  Marco Schuitmaker  Kaiser Chiefs  Skrillex  Fred Again..  Flowdan  Adele  Donnie  Frans Duijts  Miley Cyrus  Måneskin  Tom Morello  Alok  James Arthur 

De gehele top 3 blijft deze week identiek aan die van vorige week. Dat betekent dat Ava Max ook deze week de eerste plek bezet met Weapons.

Op het erepodium van de Tipparade vinden we deze week dus Ava Max en vervolgens Eelke Kleijn (Transmission in de Joris Voorn remix) en Central Cee (Let Go). De eerste spannende verschuiving komen we tegen op nummer 5: Anouk en Emma Heesters gaan met Met Jou Kan Ik Het Aan van 18 naar 5. Één plekje lager gebeurt hetzelfde, maar dan met een nóg grotere sprong: Als Je Voor Me Staat gaat van 27 naar 6 en is daarmee de snelste stijger van de week. Buiten de top 10 doen Armin van Buuren, Matoma en Teddy Swims goede zaken, Easy To Love stijgt van 30 naar 20.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 10 binnenkomers aan je voor.

11 (--) PROBLEEM – Boef feat. Cristian D
Cristian D was het afgelopen jaar de jongste debutant in de Top 40. Toen Amsterdam (met Brysa en $hirak) in de Top 40 kwam, was hij 17 jaar oud. 2022 gaat voor hem dan ook de boeken in als een droomjaar, want ook zijn overige tracks, zoals Als Je Bij Me Blijft (met Bilal Wahib, Ronnie Flex en Boef), werden flink gestreamd. Kenmerkend voor zijn nummers zijn dan ook de aanstekelijke en hitgevoelige beats van $hirak en de catchy refreinen die zich een weg in je hoofd blijven banen. Op Probleem is Cristian, die eigenlijk Emanuel Doru heet, deze keer te gast bij Boef. Het nummer gaat over het stuklopen van een relatie, waarbij je ervan doordrongen bent dat het door eigen fouten komt.

15 (--) UNTIL I FOUND YOU – Stephen Sanchez & Em Beihold
De 20-jarige Amerikaanse singer-songwriter Stephan Sanchez maakt met Until I Found You zijn debuut in de Tipparade. Until I Found You kwam als solosingle al uit in september 2021, maar werd ruim een half jaar later opnieuw uitgebracht als duet met landgenote Em Beihold. De track sloeg wereldwijd aan en heeft nu eindelijk ook Nederland bereikt. Until I Found You vinden we terug op Stehpen’s tweede ep Easy On My Eyes.

23 (--) ENGELBEWAARDER – Marco Schuitmaker
Marco Schuitmaker bracht afgelopen september de single Engelbewaarder uit. Het origineel van deze track komt van de hand van de onlangs overleden Pierre Kartner. Hij werkte destijds veel samen met de Vlaamse zangeres Mieke, die M’n Engelbewaarder in 1976 al uitbracht. Marco Schuitmaker scoort er maar mooi zijn eerste notering in de Tipparade mee.

24 (--) HOW 2 DANCE – Kaiser Chiefs
We moeten alweer meer dan 15 jaar terug in de tijd, toen de Kaiser Chiefs een grote hit scoorden met Ruby (#7). Het lukte de heren daarna, ondanks 4 noteringen in de Tipparade, niet meer om door te dringen tot de enige echte. Nu zijn ze na 2 jaar terug met nieuwe muziek. How 2 Dance is, zoals de titel al verklapt, een dansbare track en de voorloper van het achtste studio album dat dit jaar moet verschijnen. Voor dit album heeft de band samengewerkt met niemand minder dan Nile Rodgers, de gitarist van CHIC. Dat hoor je terug op How 2 Dance en op de rest van het album.

25 (--) RUMBLE – Skrillex, Fred Again.. Flowdan
De Amerikaanse dj en producer Sonny John Moore, ofwel Skrillex, gaat al een behoorlijke tijd mee in de dancescene. Pas in 2020 zagen we hem echter voor het eerst in de Tipparade. Nu is er Rumble, een samenwerking met Fred Again.. en Flowdan. Flowdan horen we als MC terug op deze vrij donkere track, die het met de doordringende beats goed zal doen in de clubs of op festivals. Fred Again.. zagen we onlangs nog in de Tipparade met Delilah (Pull Me Out Of This).

26 (--) CAN I GET IT – Adele
Het is hoogst opmerkelijk hoe Adele en haar team de singlereleases van haar vierde studio album 30 aan hebben gepakt. Na de megahit Easy On Me volgde vrij snel Oh My God en toen bleef het een jaar stil. Afgelopen november was daar vrij onverwacht het rustige I Drink Wine, met mooie video. Het werd haar eerste single die bleef steken in de Tipparade. Met Can I Get It, een wat meer toegankelijke track, probeert ze het nu alsnog.

27 (--) KOFFIE OF THEE – Donnie & Frans Duijts
Frans Duits/De Leeuwendans (Klaar Voor De Aftrap) heeft officieel een vervolg. Vandaag verscheen Koffie Of Thee, een goed moment nu carnaval voor de deur staat. 2022 was een bijzonder jaar voor Donnie, niet alleen werd hij voor de tweede keer vader, hij bracht ook zijn zevende studio album Vader / Strijder uit. Frans Duijts kan met Koffie Of Thee zijn tweede hit in de Lijst der Lijsten scoren.

28 (--) FLOWERS – Miley Cyrus
Na een muzikaal rustig jaar voor Miley Cyrus, is ze in 2023 weer helemaal terug. Tijdens de jaarwisseling was ze, samen met Dolly Parton, nog te zien bij Miley’s New Years Eve Party. Ze zongen er samen Miley’s hit Wrecking Ball en Dolly’s hit I Will Always Love You. Het optreden werd alom geprezen. Op de website van Miley Cyrus is inmiddels een klok te zien die aftelt naar de release van haar nieuwste single Flowers. Het bijbehorende album Endless Summer Vacation volgt in maart.

29 (--) GOSSIP – Måneskin feat. Tom Morello
Bij het zien van deze track zullen sommigen zich misschien afvragen wie Tom Morello is. Tom is een Amerikaanse gitarist die deel uitmaakt van de band Rage Against The Machine (vooral bekend van de hit Killing In The Name). Zijn gitaarwerk is zo uitmuntend, dat hij in 2015 nog een lijst haalde met daarin de 100 beste gitaristen aller tijden. Måneskin maakt op hun nieuwe single dankbaar gebruik van de diensten van Tom Morello. De Italiaande band kan sowieso zijn geluk niet op, want volgende week verschijnt hun nieuwe album Rush.

30 (--) WORK WITH MY LOVE – Alok & James Arthur
2022 betekende de definitieve doorbraak van de Brazilaanse dj Alok in de Nederlandse Top 40. Na een kleine hit in 2017 (Hear Me Now, met Bruno Martini en Zeeba) wist hij vorig jaar te scoren met Deep Down (met Ella Eyre, Kenny Dope en Never Dull) en momenteel nog met All By Myself (met Sigala en Ellie Goulding). Waar hij bij de 2 eerdergenoemde hits slim gebruik maakte van oude samples, is dat bij Work With My Love niet anders het geval. Ditmaal is Lola’s Theme van de Shapeshifters uit 2004 onderhanden genomen. James Arthur verzorgt de vocals.

(12/01/2023)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Dua Lipa - Training Season
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Joost - Europapa
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Teddy Swims - The Door
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Rondé - Undecided
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Benson Boone - Slow It Down
Details La Fuente - Ratata
Details Myles Smith - Stargazing
Details Di-Rect - My Blood
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Billie Eilish - Lunch
Details Dua Lipa - Illusion
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Eminem - Houdini
Details Flemming - Hoop Dat Jij Me Mist
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Chef'Special - Fly Like Me