Nieuws
Tipparade

Prada de hoogste van 8 nieuwe

Prada de hoogste van 8 nieuwe
Cassö  Raye  D-Block Europe  Douwe Bob  Cian Ducrot  The Weeknd  Playboi Carti  Madonna  Sophie and The Giants  Purple Disco Machine  Davina Michelle  Post Malone  Niklas Dee  Old Jim  Enny-Mae  Teddy Swims  André Rieu  Emma  Fred Again..  Obongjayar  Kai Merckx  Kevin De Vries  Mau P  Snelle 

Douwe Bob stijgt in zijn tiende week met The World Is Our Home naar nummer 1 in de Tipparade. Verder verwelkomen we 8 nieuwe tracks in de lijst.

In de top 10 van de Tipparade zijn deze week behoorlijk wat platen te vinden die 10 weken of langer genoteerd staan. Naast Douwe Bob is dit het geval bij Cian Ducrot (Heaven op #2), The Weeknd met Playboi Carti en Madonna (Popular op #5) en ten slotte bij Sophie And The Giants & Purple Disco Machine (Paradise op #7). Nieuw in de top 10 zijn Dating The Devil van Davina Michelle en Endless Summer van Alan Walker & Zak Abel. De snelste stijger is deze week voor Post Malone met Enough Is Enough (van 26 naar 14).

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

11 (--) PRADA – Cassö, Raye & D-Block Europe
Prada is deze week de hoogste binnenkomer in de Tipparade en het gaat hier om een Engels onderonsje. Raye springt er natuurlijk uit met haar 6 hits in de Top 40. Hoe anders is dat voor Cassö en D-Block Europa. Cassö is een Britse dj die zich vooral focust op elektronische muziek. D-Block Europe is een hiphopformatie, bestaande uit Adam Nathaniel "Young Adz" Williams, Lil Pino en Ricky Earl "Dirtbike LB" Banton.

12 (--) NOT FAIR – Niklas Dee, Old Jim feat. Enny-Mae
Waar we bij Prada met een volledig Engels onderonsje te maken hadden, gaat het bij Not Fair om een Duits-Italiaans trio. De enige die je bekend kan voorkomen is Enny-Mae, zij stond in 2022 nog in de met Tipparade met One Last Time (met Vize en R3hab). Not Fair is een remake van Lily Allen haar hit uit 2009, maar dan met een dikke beat eronder.

21 (--) LOSE CONTROL – Teddy Swims
De naam Teddy Swims doet bij velen waarschijnlijk geen belletje rinkelen. Toch stond deze Amerikaanse singer-songwriter al eens eerder in de Tipparade. Met Easy To Love, een collab met Armin van Buuren en Matoma, wist hij de Lijst der Lijsten uiteindelijk niet te halen. Teddy heet eigenlijk Jaten Dimsdale. Zijn muziek is een combinatie van R&B, soul, country en pop. Op zijn YouTube kanaal trekken zijn coveroptredens altijd veel bekijks. Nu probeert hij met Lose Control, die deze week in Repeat Of Niet zat bij Qmusic, echt door te breken.

24 (--) VOILÀ – André Rieu & Emma
André Rieu flikt het toch maar even op 73-jarige leeftijd. Vier jaar na zijn laatste notering in de Tipparade (Wij Zijn Nederland, met Jan Smit, John De Bever en Jack van Gelder) is hij terug, met dank aan de 15-jarige Emma. Tijdens de traditionele Vrijthof-concerten in Maastricht was Emma te gast bij André Rieu voor een vertolking van Barbara Pravi’s Voila (Eurovisiesongfestival 2021). Haar versie was zo goed dat deze viral ging en even later werd besloten om het nummer uit te brengen.

27 (--) ADORE U – Fred Again.. & Obongjayar
Over een maand is het zover, dan is de Amerikaanse producer Fred Again.. met 2 concerten te zien in de Ziggo Dome in Amsterdam. De carrière van Frederick John Philip Gibson, zoals Fred Again.. in het echt heet, is sinds 2021 in een stroomversnelling gekomen. Dat heeft hij vooral te danken ‘corona themesong’ We’ve Lost Dancing (met The Blessed Madonna), dat in de Top 40 een aardige hit werd. Helaas kwamen de 3 opvolgers niet verder dan de Tipparade, maar het zou zo maar kunnen zijn dat Fred nu met Adore U, een samenwerking met de Nigeriaanse Obongjayar, dadelijk eendagsvlieg af is.

28 (--) WAT ZIJN WE LEKKER WEG – Kai Merckx
Qmusic dj Kai Merckx heeft een primeur. Hij heeft een zomerhit gemaakt met behulp van A.I., ofwel Artificial Intelligence. De afgelopen weken kregen zijn luisteraars de tijd om door te geven waaraan de zomerhit moest voldoen. Hier is Kai vervolgens mee aan de slag gegaan en daar is uiteindelijk Wat Zijn We Lekker Weg uitgekomen. De bijbehorende video is ook helemaal AI gestuurd.

29 (--) METRO – Kevin De Vries & Mau P
De 2023 editie van Tomorrowland zit er weer op. De meest gedraaide track was dit jaar voor Metro van Kevin de Vries & Mau P. Het origineel komt uit 2006 en is afkomstig van de 2 Belgen Nico Parisi en Erik Hubo. De Duitse dj Kevin de Vries scoort er nu zijn debuut in de Tipparade mee. Mau P stond vorig jaar nog 6 weken op nummer 1 in de Tipparade, maar Drugs From Amsterdam wist de oversteek naar de Top 40 helaas niet te maken.

30 (--) RADIO – Snelle
Ruim 2 maanden geleden kwam een grote droom van Snelle uit, hij mocht 2 concerten geven in de Adelaarshorst: het voetbalstadion van de Go Ahead Eagles in Deventer. Suzan & Freek, waarmee hij in 2020 een hit scoorde met De Overkant, waren er ook bij en hadden nog een verrassing voor hem in petto. Ze mochten een award aan Lars uitreiken voor meer dan 1 miljard streams (!) op Spotify! Ondertussen is het weer tijd voor een volgende single: Radio, de opvolger van Ruggengraat met Kraantje Pappie (#32). Na het succes van Blijven Slapen (met Maan) en In Mijn Bloed in 2021 is er geen groot succes meer geweest voor de Nederlandse rapper. Gaat hij met Radio weer ouderwets scoren?

(17/08/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Loreen - Is It Love
Details Son Mieux - Tonight
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Dua Lipa - Training Season
Details Antoon - Blindelings
Details Cyril - Stumblin' In
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Rondé - Undecided
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Tate McRae - Greedy
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Calvin Harris & Rag 'n' Bone Man - Lovers In A Past Life
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Di-Rect - My Blood
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor